Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama gond! Azt hiszi a...

Nagymama gond! Azt hiszi a kora miatt bármit megtehet büntetlenül! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

A nagymamám 86 éves, velem és a testvéremmel él (21 évesek vagyunk). Fizikailag nincs topon a nagyi, szédül, fáradt, stb. De nem marad nyugton, székre mászik, kikészíti magát, most egész éjjel szándékosan nem feküdt le és varrni kezdett reggel 9-kor hagyta abba!!! Persze a fáradtság miatt at egést dobozt rajzszöggel mindennel kiborítitta ma már hétszer léptem rajzszögbe!!! Egy éve ilyen a szép szóból nem ért!!! Ezért egy ideje durvább hangnemet használok (el is vagyok emiatt keseredve), de nem maradt más. Ma sokadszor mobdtam higy hanyag és felelõtlen, és hogy nincs kedvem hozzá mentõt hívni, vigyázzon már magára (pl. tessék aludni, pláne ha holnap orvoshoz kell menni)!!! Erre õ: Szándékosan kikészítem, mert az a célom, hogy minél hamarabb meghaljon!!!

Mit tehetnék és ö tartozik bocsánattal vagy én???

2016. júl. 7. 14:18
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
4. Válaszolóhozvlenne egy kérdésem. Értem a logikáját (logikádat), ahogy írtam el is vagyok keseredve mert tudom hogy neki is rossz. Ön is nagymamakorú? Csak kíváncsi vagyok ettõl a véleménye nem ér kevesebbet!!
2016. júl. 7. 15:24
 12/27 anonim ***** válasza:
2%

Az öregekkel több gond van, mint a gyerekekkel és már semmi hasznosat nem fognak tenni az életük további részében és a szóban forgó személy még az életet sem becsüli tehát "dobd" otthonba. 86 éves, a környezetváltozás miatt hamar meg fog halni, max. 1 év jó esetben. Legyél a megváltója!

Ezzel segítesz rajta a legtöbbet!

2016. júl. 7. 15:26
 13/27 anonim ***** válasza:
76%
Kísérd el orvoshoz, írass fel neki altatót, neki is jobb lesz és nektek is.
2016. júl. 7. 15:27
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Négyes vagyok. Tegeződjünk aranyoskám , mert csak 24 vagyok :P az én nagymamám is világ életében tett vett, és a mai napig is csinál mindenfélét és egyszrűen nem tud leállni vele. Végülia mit csináljon? Üljön ölbetett kézzel és várja a halált? Szóval bocsi, hogy felhúztam magam, és biztos a nagymamád sem szent ember, de neki is nehéz lehet ez a helyzet nem csak neked. Pl ha ilyenekért leoltod, hogy miért maradt fenn egész éjjel.. velem is (sokan masokkal is talan veled is) előfordul h fennmaradok egész éjjel, aztán másnap rosszul vagyok a fáadtságtól. Na bumm. Ráadásul az öregek meg jóval kevesebbet is alszanak már. Nekem a leírásodból nem az jött le, hogy demenciás lenne a nagyi es pl leegeti a házat meg on es kozveszelyes, es ezert bosszankodsz hanem csak ugy, mert "nem marad nyugton". Lehet hogy erdemesebb lenne megbeszelni vele h nem akar-e idosek otthonaba menni ahol esetleg szerveznek nekik programokat meg korabeliekkel van együtt... elhiszem, hogy neked fárasztó és teher, de szerintem neki se lehet piskóta... és ne azért beszélj vele nem tiszteletlenül mert idősebb, hanemert embertársad, nagymamád. Én kortól nemtől függetlenül nem kiabálok "beszélek durván" senkivel, pedig pl kisöcsém elég gubancot okoz...
2016. júl. 7. 15:45
 15/27 anonim ***** válasza:
78%

"Azt hiszi a kora miatt bármit megtehet büntetlenül!"

Miről beszélsz? Megérthető hogy fárasztó neked az hogy idős és galibát okoz néha vagy akár sokszor de azért gondolkodj már egy picit.

Miért kellene megbüntetni? Mert éjszaka fönnmarad vagy mert összevissza mászkál és nem találja a helyét?

S próbáld már meg figyelembe venni hogy a nagymamád és 86 éves.

Ki képes 7x belelépni rajzszögbe? Hát az első után felfogtad hogy kiborította és össze kellene szedni vagy odafigyelni arra hogy hogyan lépsz.

7x verte le?

2016. júl. 7. 16:15
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek és sajnálak hogy a szüleitek nincsenek melletettek. Hasonló cipőbe járok, de az én szüleim élnek. Kérd a házi orvos segitségét. Még elélhet 4-5 évet is és teljesen tönkre fogja tenni az életeteket. Neki sem könnyű azt hiszi olyan mint 60 évesen de nem. Háziorvos, családsegitő tudna segíteni, esetleg bekerülehtne egy otthonba is.
2016. júl. 7. 16:38
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Türelemmel kezeld, mást nem tehetsz.

A lakás, ahol laktok, a tiétek, vagy a nagymama nevén van? Vagy haszonélvezete van rajta a nagymamának?

A rajzszögeket pedig tényleg összeszedhetted volna, akkor nem léptél volna bele hétszer. :) Egyébként miért tartozik neked bocsánattal?

Az öregeknek már nem olyan jó az alvókájuk. De egyébként is felnőtt ember, miért szólnál bele, hogy mikor feküdjön le aludni?

2016. júl. 7. 17:47
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem hanyag és felelőtlen,hanem öreg sajnos. Nem direkt csinálja,hogy felbosszantson, ebben a korban egyre inkább olyanok lesznek mint a gyerekek, és leírásod alapján te még elég szerencsés helyzetben van. Ki lehet vizsgáltatni,kikérni orvos tanácsát,de minél hamarabb,ne várd meg míg teljesen begolyózik.
2016. júl. 7. 17:48
 19/27 A kérdező kommentje:

15. Válaszolónak:

Itt nem a rajzszög a lényeg hanem az hogy semmibõl sem ért. Sokan mondják hogy az öregkor a második gyermekkor. Ha a gyerek nem ért semmibõl, a tudtára kell adni bárhogyan, hogy ezt nem lehet. Ez szerintem az idõsekre is áll. Aki segítségre szorul annak a hóna alá kell nyúlni szerintem, hogy nehogy baj érje. És ez a legfontosabb.

Amúgy az borított ki hogy szerinte mindezt azért csinálon hogy minél hamarabb meghaljon. Ilyenkor én is kikészülõk. Neki higy esne ha én vádolnàm ugyanezzel, vagyis hogy a halálomat akarja

2016. júl. 7. 17:57
 20/27 A kérdező kommentje:

17. Válaszolónak:

Nagyinak jogilag semmi köze a lakáshoz, de ettõl még az övének is tekintem.

Azért tartozik bocsánattal mert megvádolt azzal hogy a mielõbbi halála miatt csinálom ezt. Ezt a részt senki nem olvassa el???

2016. júl. 7. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!