Nagymama gond! Azt hiszi a kora miatt bármit megtehet büntetlenül! Segítene valaki?
A nagymamám 86 éves, velem és a testvéremmel él (21 évesek vagyunk). Fizikailag nincs topon a nagyi, szédül, fáradt, stb. De nem marad nyugton, székre mászik, kikészíti magát, most egész éjjel szándékosan nem feküdt le és varrni kezdett reggel 9-kor hagyta abba!!! Persze a fáradtság miatt at egést dobozt rajzszöggel mindennel kiborítitta ma már hétszer léptem rajzszögbe!!! Egy éve ilyen a szép szóból nem ért!!! Ezért egy ideje durvább hangnemet használok (el is vagyok emiatt keseredve), de nem maradt más. Ma sokadszor mobdtam higy hanyag és felelõtlen, és hogy nincs kedvem hozzá mentõt hívni, vigyázzon már magára (pl. tessék aludni, pláne ha holnap orvoshoz kell menni)!!! Erre õ: Szándékosan kikészítem, mert az a célom, hogy minél hamarabb meghaljon!!!
Mit tehetnék és ö tartozik bocsánattal vagy én???
Az öregekkel több gond van, mint a gyerekekkel és már semmi hasznosat nem fognak tenni az életük további részében és a szóban forgó személy még az életet sem becsüli tehát "dobd" otthonba. 86 éves, a környezetváltozás miatt hamar meg fog halni, max. 1 év jó esetben. Legyél a megváltója!
Ezzel segítesz rajta a legtöbbet!
"Azt hiszi a kora miatt bármit megtehet büntetlenül!"
Miről beszélsz? Megérthető hogy fárasztó neked az hogy idős és galibát okoz néha vagy akár sokszor de azért gondolkodj már egy picit.
Miért kellene megbüntetni? Mert éjszaka fönnmarad vagy mert összevissza mászkál és nem találja a helyét?
S próbáld már meg figyelembe venni hogy a nagymamád és 86 éves.
Ki képes 7x belelépni rajzszögbe? Hát az első után felfogtad hogy kiborította és össze kellene szedni vagy odafigyelni arra hogy hogyan lépsz.
7x verte le?
Türelemmel kezeld, mást nem tehetsz.
A lakás, ahol laktok, a tiétek, vagy a nagymama nevén van? Vagy haszonélvezete van rajta a nagymamának?
A rajzszögeket pedig tényleg összeszedhetted volna, akkor nem léptél volna bele hétszer. :) Egyébként miért tartozik neked bocsánattal?
Az öregeknek már nem olyan jó az alvókájuk. De egyébként is felnőtt ember, miért szólnál bele, hogy mikor feküdjön le aludni?
15. Válaszolónak:
Itt nem a rajzszög a lényeg hanem az hogy semmibõl sem ért. Sokan mondják hogy az öregkor a második gyermekkor. Ha a gyerek nem ért semmibõl, a tudtára kell adni bárhogyan, hogy ezt nem lehet. Ez szerintem az idõsekre is áll. Aki segítségre szorul annak a hóna alá kell nyúlni szerintem, hogy nehogy baj érje. És ez a legfontosabb.
Amúgy az borított ki hogy szerinte mindezt azért csinálon hogy minél hamarabb meghaljon. Ilyenkor én is kikészülõk. Neki higy esne ha én vádolnàm ugyanezzel, vagyis hogy a halálomat akarja
17. Válaszolónak:
Nagyinak jogilag semmi köze a lakáshoz, de ettõl még az övének is tekintem.
Azért tartozik bocsánattal mert megvádolt azzal hogy a mielõbbi halála miatt csinálom ezt. Ezt a részt senki nem olvassa el???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!