Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymama gond! Azt hiszi a...

Nagymama gond! Azt hiszi a kora miatt bármit megtehet büntetlenül! Segítene valaki?

Figyelt kérdés

A nagymamám 86 éves, velem és a testvéremmel él (21 évesek vagyunk). Fizikailag nincs topon a nagyi, szédül, fáradt, stb. De nem marad nyugton, székre mászik, kikészíti magát, most egész éjjel szándékosan nem feküdt le és varrni kezdett reggel 9-kor hagyta abba!!! Persze a fáradtság miatt at egést dobozt rajzszöggel mindennel kiborítitta ma már hétszer léptem rajzszögbe!!! Egy éve ilyen a szép szóból nem ért!!! Ezért egy ideje durvább hangnemet használok (el is vagyok emiatt keseredve), de nem maradt más. Ma sokadszor mobdtam higy hanyag és felelõtlen, és hogy nincs kedvem hozzá mentõt hívni, vigyázzon már magára (pl. tessék aludni, pláne ha holnap orvoshoz kell menni)!!! Erre õ: Szándékosan kikészítem, mert az a célom, hogy minél hamarabb meghaljon!!!

Mit tehetnék és ö tartozik bocsánattal vagy én???

2016. júl. 7. 14:18
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
92%
Kezdődő demencia lehet. Vidd el orvoshoz!
2016. júl. 7. 14:23
 2/27 anonim ***** válasza:
93%

idős.ennyi.

ezzel nem tudsz mit csinálni. gyereke (anyud vagy apud) mit szól ehhez?

max annyit tehetsz hogy elköltözöl

2016. júl. 7. 14:23
 3/27 anonim ***** válasza:
18%
Most godolj bele , hogy milyen erzes ha az anyukád neked dirigál, mikor te már felnőtt ember vagy. Na ennél sokkal durvább és megalázóbb mikor a 21 éves kisunokád tesz helyre dirigáp neked és úgy kezel mint egy jövedőbeli hullaházi tepsitölteléket. Én a szádra vágnék, mi az hogy durván beszélsz vele mert nem fogad szót?? Sajnálom szegény nagyit, pokol lehet nálatok az élete..
2016. júl. 7. 14:26
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

sajnos nem mindenki szépen öregszik. Van az a mondás, hogy a többség kétszer gyerek. Idős korban másodszorra.

Vizsgáltasd ki demenciára, ahogy más is írta.

És az a hozzáállás segít, hogyha úgy gondolsz rá mint egy gyerekre. Vannak amiben önállóságot adhatsz, másnál ott kell lenni. Nem szabad rajzszögön, stb mérgelődni. Szeretettel türelemmel lehet csak boldogulni ha valaki így öregszik.

Ha nem tudtok ápolási segítséget pluszba kerteni, akkor próbáljátok beosztani mikor ki van vele, mikor ki segíti.

kitartás!

2016. júl. 7. 14:37
 5/27 mantis religiosa ***** válasza:
100%

Sajnos ismerős probléma. Anyuéknál is hasonló a helyzet. Egész életében tett-vett, sokat utazott, most nagyon nehezen viseli a tétlenséget, a haszontalanság érzését. Ha főz gyakran eltörik valami, vagy égve marad a gáz, és több kár keletkezik, mint haszon. Anyu azzal próbálkozott, hogy megpróbált mindent megcsinálni, de ezzel csak azt érte el, hogy egész nap hullafáradt. Nagyanyám meg úgyis talál valami elvégezni valót, amint anyu kilép a házból, hozzá is fog. Úgyhogy ez nem vált be. Most próbálja bevonni a munkába, ha otthon van, és közösen csinálják, de akkor se mindig hallgat a szép szóra, aminek meg veszekedés a vége és a szokásos szöveg: ki akarsz késziteni, elköltözök öregek otthonába, stb. De anyu is kész van idegileg időnként, és igazából nincs jó megoldás. Sajnos.

Bocsánatot nálunk se kér senkitől senki, mindenki úgy érzi, neki volt igaza. Ha vita volt, 1-2 napig mindkettő duzzog a szobájában, aztán minden megy tovább a régi kerékvágásban. Meg agyalunk folyton, hogy hogyan lenne jó és béke újra a szülői házban.

2016. júl. 7. 15:00
 6/27 anonim ***** válasza:
94%

Lehet,hogy mindössze annyiról van szó,hogy a mama hasznossá akarja magát tenni.

Ne bánjatok vele gyerekként,borzasztó megalázó lehet.

Az éjszakai nemalvás az érelmeszesedés jele. Orvos tud segíteni a tüneteken, magán a betegségen már nem.

Az alváshiánytól simán lehet nappal feszültebb.

Bizonyára idegesítő,ha elmondja,régen nem így csinálták ezt,vagy azt,de teljesen felesleges vitába belemenni.

2016. júl. 7. 15:05
 7/27 A kérdező kommentje:

Anyum sajnos meghalt, apámmal meg évekig nem láttuk egymást és két éve rendeztük valamennyire a viszonyt. De senkim sincs aki objektíven ítélné meg a dolgot, mindenki szerint kussoljak mert én 21 vagyok õ meg 86. Ettõl nem felsõbbrendü szerintem.

De akármi van, semmi sem jogosítja fel szerintem arra hofy gyilkos szándékkal vádoljon!!

2016. júl. 7. 15:10
 8/27 A kérdező kommentje:
Köszi minden választ, jó látni hogy többeket érdekel a dolog!!
2016. júl. 7. 15:11
 9/27 A kérdező kommentje:

Nekem sem öröm hogy így bánok vele de a szép szó csõdöt mondott!

De senki szerint sem tartozik bocsánatkéréssel?

Elõrebocsátva egy-két esetleges dolgot, tudom hogy én tartozom neki, de sztem õ is nekem!!!

És ami nem megy neki, az a bocsánatkérés!!

2016. júl. 7. 15:18
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nincs könnyű dolgod,tiszteletem neked.

Nem tudom,mennyire tud,de ha tud segíteni a háztartásban,próbáld lefoglalni azzal. Ruhabeszedés,hajtogatás,varrás,szóval valami olyannal,ami során nem sérül meg,de hasznosnak érzi magát,meg telik az idő is.

Házi segítségnyújtást is kérhetsz a Családsegítőnél,ha állandó felügyeletet igényel.

Sok településen működik Idősek Napköziotthona,ennek nézz utána. Jobb megoldás lehet,mint nap közben egyedül hagyni otthon.

2016. júl. 7. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!