Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan várja el, hogy mindig...

Jogosan várja el, hogy mindig a helyébe vigyük az unokáját?

Figyelt kérdés
Azért,mert nekünk van kocsink elvárja anyósom,hogy a helyébe vigyük az unokáját, csak azért,mert nem képes buszozni. Hozzáteszem nem egy nagy valami az út kb 40-45 km, 75 perc alatt itt van, még át sem kell szállnia. Nem is egy tipikus nagymama,hogy annyira megterhelő legyen,hanem hatalmas műkörmei vannak, fiatalos, bulizni járnak stb. Amikor tudunk megyünk, de 5 hónapos babácskánknak ez nagyon megterhelő, szinte vegetál egész nap. Legutoljára karácsonykor voltunk, azóta nem találkoztunk most megint megyünk valamikor a hosszú hétvégén. Egy hónapja körül elvittük a kicsit a déd szülőkhöz,mert tőlük nem is várjuk el,hogy 80 évesen buszozzanak és anyósom beduzzogott,hogy hozzájuk nem mentünk,pedig a szomszéd faluban laknak. Ez komolyan ilyen alap dolog,hogy a helyébe kell vinni az unokát?

2016. márc. 12. 12:24
1 2 3
 21/29 VirágésBence válasza:
42%
Mindig és mindenhol a gyerek érdekeit nézzük. Ha ez a babának megterhelő, akkor nem viszed, főleg, ha még ráadásul nem is olyan öreg a nagymama. A dédszülőkhöz egy évben egyszer-kétszer még rendben van a dolog, de megérthetné, hogy nem fogod a gyereket ilyeneknek kitenni, mert egy babának igenis megterhelő az utazás, egyébként teljesen feleslegesen, ha látni akarja a picit üljön fel a buszra. Teljesen igazatok van szerintem, ha nem viszitek.
2016. márc. 12. 15:55
 22/29 anonim ***** válasza:
33%
Ide bekopizhatnám a 16. választ, kiegészítve azzal, hogy 5 hónap alatt, hogy nem ment, az miért jelenti azt, hogy soha nem jön? Másrészt születése után elvárható, hogy a nagyszülők tegyenek legalább egy látogatást a gyereküknél, unokájuknál. Neadjisten segíthetnek is anyukának az első hetekben.
2016. márc. 12. 16:01
 23/29 anonim ***** válasza:
79%
Örüljél neki,legalább kevesebbet kell látni,bár az én anyósom lenne ilyen,de azt meg úgy kell kirakni tőlünk néha,mert nem veszi észre magát,hogy este van,gyerek ágyban,neki meg mennie kellene.
2016. márc. 12. 17:10
 24/29 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, h a ti csaladotokban az a gyakorlat, h nem hivjatok meg egymast, de anyosod nem koztuk nevelkedett. Hivd meg, es meglatod, h tenyleg "egyaltalan nem jon", ahogy te fogalmazol, vagy csak akkor jon, ha hivjak...
2016. márc. 12. 22:10
 25/29 A kérdező kommentje:
Na tehát!! Akik azt tanácsolták,hogy hívjuk őket. Tegnap a párom meghívta anyósékat és azt a választ kaptuk,hogy nem szeretnének buszozni. Ha esetleg apósnál lesz a céges autó,akkor eljönnek...
2016. márc. 16. 10:23
 26/29 anonim ***** válasza:
20%
Vagyis anyósodéknak nincs saját autójuk. Hát, ne haragudj, de ha a menyeméknek lenne autójuk, az én egyetlen opcióm meg egy olyan busz lenne, ami 75 perc alatt tesz meg 40 kilométert, és a menyem bszna benézni hozzám, amikor egyébként is itt vannak a szomszédban, akkor én is beintenék, műkörömmel vagy anélkül.
2016. márc. 16. 22:15
 27/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!!!!! Nem azért nem mentünk,mikor a közelben jártunk,hogy " Ne hogy már a helyébe vigyük!", hanem azért,mert a gyerek megunta a banánt és nyűgös lett és azonnal hazafelé vettük az irányt. Itt arról van szó,hogy ha mi nem visszük akkor ő nem is látja az unokáját? Egyébként szerintem elvárható lett volna,hogy a kezdeteknél itt van és besegít egy kicsit a házimunkában, bár lehet,hogy ez csak nálunk szokás...
2016. márc. 17. 09:05
 28/29 anonim ***** válasza:
69%

"Vagyis anyósodéknak nincs saját autójuk. Hát, ne haragudj, de ha a menyeméknek lenne autójuk, az én egyetlen opcióm meg egy olyan busz lenne, ami 75 perc alatt tesz meg 40 kilométert, és a menyem bszna benézni hozzám, amikor egyébként is itt vannak a szomszédban, akkor én is beintenék, műkörömmel vagy anélkül."

Az én anyósom meg akkor is buszra szállna ha 200 km-re laknánk,mert a mindene az unokája.Lehet max nekem meg a férjemnek beintene,de az unokájáról soha semmilyen körülmények között nem mondana le.

2016. márc. 17. 09:34
 29/29 A kérdező kommentje:
Nem értem miért lett lepontozva az utolsó válaszoló...
2016. márc. 18. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!