Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogosan várja el, hogy mindig...

Jogosan várja el, hogy mindig a helyébe vigyük az unokáját?

Figyelt kérdés
Azért,mert nekünk van kocsink elvárja anyósom,hogy a helyébe vigyük az unokáját, csak azért,mert nem képes buszozni. Hozzáteszem nem egy nagy valami az út kb 40-45 km, 75 perc alatt itt van, még át sem kell szállnia. Nem is egy tipikus nagymama,hogy annyira megterhelő legyen,hanem hatalmas műkörmei vannak, fiatalos, bulizni járnak stb. Amikor tudunk megyünk, de 5 hónapos babácskánknak ez nagyon megterhelő, szinte vegetál egész nap. Legutoljára karácsonykor voltunk, azóta nem találkoztunk most megint megyünk valamikor a hosszú hétvégén. Egy hónapja körül elvittük a kicsit a déd szülőkhöz,mert tőlük nem is várjuk el,hogy 80 évesen buszozzanak és anyósom beduzzogott,hogy hozzájuk nem mentünk,pedig a szomszéd faluban laknak. Ez komolyan ilyen alap dolog,hogy a helyébe kell vinni az unokát?

2016. márc. 12. 12:24
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Nálunk nem szokott meghívás lenni. Így családi körben úgy működik nálunk hogy megkérdezik tőlünk,hogy mikor megyünk hozzájuk, vagy ha mi szeretnénk menni, akkor mondjuk,hogy valamikor meglátogatnánk őket és mikor lenne jó. Mindegy, hogy nagymama, keresztszülő, nagynéni stb.

Kedves utolsó válaszoló a dédszülőkhöz képest laknak a szomszéd faluban....

2016. márc. 12. 12:58
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Az, hogy az ő igényei ki legyenek szolgálva, fontosabb számára, mint az unokája. Érdekes nagymama. Én nem foglalkoznék az elégedetlenségeivel, ha olyan kondícióban van, hogy gond nélkül meg tudja tenni az utat (és a leírásból ki is derül, hogy ezzel nincs probléma), akkor továbbra sem mennék gyakrabban, jöjjön ő is, ha akar. Ha meg nem akar, akkor így járt, a háborgásáról nem vennék tudomást.
2016. márc. 12. 13:02
 13/29 A kérdező kommentje:

Igen, kicsit viccesen hat 40-45 km 75 perc alatt, ez a helyközi járat, ami minden bokorban megáll. :D De most megnéztem van távolsági járat is,ami 58 perc alatt ér ide, reggel jön késő délután megy vissza. Szóval így még kibírhatóbb lenne.

Nekünk sem az autó úttal van a gond, mindig végig alussza a kislányom, hanem az idegen hellyel. Nyűgös, alig eszik-iszik.

2016. márc. 12. 13:07
 14/29 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk sajnos anyu ilyen, pedig mindannyian pesten lakunk. Ö tölünk kb 1-1:20 óra bkv 3 átszállás.

Na ö elvárná, hogy babakocsival én kinlódjak át heti 2x!

Mikor nem megyünk meg jön a lelki terror.

Anyósom meg a másik véglet. Öhozzá meg nem mehetünk, akkora igénytelen mocsokban él, napi 3 doboz cigit szív a lakásban, ki is jelentette hogy nem mehetünk fel hozzá...

Ez van.

Ha van kedvünk megyünk, ha nincs nem. Ha nem tetszik ez van, jöjjön ö...

2016. márc. 12. 13:14
 15/29 anonim ***** válasza:
20%

"Nekünk sem az autó úttal van a gond, mindig végig alussza a kislányom, hanem az idegen hellyel. "

- Ha gyakrabban lenne ott és nem negyedévente lehet megszokná. Később majd mikor le akarod passzolni a gyereket neki, akkor mit csinálsz?

2016. márc. 12. 13:41
 16/29 anonim ***** válasza:
46%

Így van, ha gyakrabban mennétek, nem lenne idegen neki a hely. Mások 400-500 kilométereket is megtesznek a nagyszülőkhöz, több gyerekkel is. A legtöbb családban ez így megy, a fiatalok látogatják a szülőket, főleg, ha nekik van autójuk. Akármilyen fiatalos is a nagymama, azért másfél órát buszozni nem kifejezetten kényelmes, főleg csomaggal.

De ha egyáltalán MEG SEM HÍVJÁTOK, akkor mégis hogyan várjátok el, hogy ő menjen? Talán vele kellene megbeszélni, hogy szeretnétek, ha többet menne hozzátok, és nem a gyakorin hőbörögni a háta mögött.

Gondolom a saját anyukáddal nem lennél ilyen, csak az anyósoddal. Hogy jön ide egyáltalán a műköröm? Ez sokat elárul rólad.

És még egyszer mondom, ha nem 3-4 havonta vennétek rá magatokat nagy duzzogva, hogy fél órát autózzatok, akkor a picinek sem lenne idegen a hely.

Abban is igazuk van, hogy ha már elmentetek a szomszéd faluig, akkor igazán beugorhattatok volna hozzájuk is. Ennyire ne legyetek már gyerekesek, hogy csak azért nem vagytok hajlandóak odamenni hozzájuk, mert "nehogymá' mindig helybe kelljen vinni nekik az unokát". Karácsony óta, 3 hónapja nem voltatok képesek 40 km-t megtenni, és te vagy felháborodva? Nézz már kicsit magadba.

2016. márc. 12. 14:20
 17/29 anonim ***** válasza:
48%

Kedves 16-os szerintem azért nem ugrottak át, mert a baba biztosan nyűgös volt, mint fentebb is írta.

Az jutott még eszembe, és ha elmentek érte kocsival?

Egyébként igen, meg kell mondani, hogy a babának ez nagyon megterhelő.

Valószínű elvárja, metr neki ez valahol státusz, de szerintem meg kell mondani neki, hogy nem megy.

2016. márc. 12. 14:28
 18/29 anonim ***** válasza:
28%
Két apró gyerekkel vonatoztunk annak idején rendszeresen 200 km-t, most meg félórás autóút eggyel is gondot jelent...:D
2016. márc. 12. 14:48
 19/29 anonim ***** válasza:
57%

1. Abszolút nem jogosan várja el

2. Azért meg is hívhatjátok, mert anélkül sokan nem indulnak útnak.

3. Azt viszont kifejezetten bántónak tartanám én is, ha a fiam/lányom és az unokám a szomszéd faluban lennének, és fél órára nem ugranának át hozzám (harag ide vagy oda), sőt nem is szólnának. Ez tényleg illetlenség volt a részetekről.

Gondolj bele valamilyen szinten, hogy anyósod mégiscsak a férjed anyja, a gyereketek nagymamája, semmi értelme ilyen apróságokon vitatkozni.

2016. márc. 12. 14:53
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat! Nincs bajom a műkörömmel, nekem is van. Csupán azt szerettem volna érzékeltetni,hogy nem az a fajta nagymama,aki otthonkában süti az almás pitét.

Mégis milyen csomagról beszélünk? Anyósomtól soha nem kaptunk 1 db tojást sem. Se szülinap, névnap a saját fiának, vagy az unokájának sem. De ez lényegtelen, nem is várjuk el, meg amúgy sem ide tartozik.

Azért nem járunk sűrűbben,mert a férjem 3 hetente jár haza 2 napra és időnk így engedi. Az bosszant,hogy ha mi nem megyünk,akkor nem is látja az unokáját? Ha már annyira a meghívás, most volt februárban a gyerkőc névnapja, meg voltak hívva és egyedül ők nem jöttek el.

Soha nem volt ebből vita köztünk se a párom és közte. Nyilván sűrűbben megyünk mi,mert könnyebben mozgunk kocsival, nem is vagyunk időhöz kötve. De azt ne mondja nekem senki,hogy az normális dolog,hogy egyáltalán nem jön!!!!!!

Az,hogy meg anyukámmal,hogy bánnék,ha ő csinálná ezt, nem tudom,mert ő anyósom ellentéte

2016. márc. 12. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!