Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti ránéznétek az ilyen mamára?

Ti ránéznétek az ilyen mamára?

Figyelt kérdés
Most egyedül vagyok itthon, hívogatott telefonon, azt mondta menjek át hozzá, csinált nekem ételt. Meg is lepődtem, mert ilyen elég ritkán fordul elő. Neveltem fel kisállatokat, és ott is a leggyengébb volt a legszelídebb, legkedvesebb. Szóval csak azért akar áthívni, mert tudja hogy már megette a kenyere javát. Azt mondták itthon, hogy amikor én születtem ő fel volt háborodva, ezt mondta: "nehogy azt higyjétek hogy majd ő felnevel engem, minek nektek 3 gyerek?". Amikor megszülettem akkor nem voltam fontos, amikor papám meghalt a másik unokái mindent elvittek, volt egy motor is amit papám nekem ígért, azt is elvitték, nem maradt semmi, mamám meg azt mondta hogy ti is elvihettétek volna. Amikor nyáron átmentem hozzá, és kértem jégkrémet, csak egyet adott a rég nem látott unokájának, és mondta hogy nincs több, és a szemem előtt rakta mélyebbre a többi pálcikás jégkrémet. Azt tudni kell hogy a másik unokái állandóan ott voltak nyáron, vitték a barátnőiket is, és nem egy hétig voltak ott. Amikor meg én átvittem két haveromat kaptak zacskóba nápolyit, és amikor hazamentem apám lecseszett , mamám azt mondta neki, hogy a haverjaim úgy ültek ott mintha otthon lennének. Egyébként amikor átmentem hozzá bármikor mindig sajnálta tőlem az édességeket, csak akkor nem amikor faterom is ott volt. A másik hogy olyan koszban él hogy elhánynátok magatokat, én is majdnem elhánytam magamat amikor a vécéjére kellett mennem, egy kis lavórba voltak dobálva a wc papírok. De mégis szerintetek hogy akarhat bepótolni 20 évet?? Én ő rá nem haragszok, de akkor fogok menni amikor nekem kedvem van, nem amikor áttelefonál.
2016. febr. 15. 11:21
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
89%

Figyelj, az értelmi szinteddel megint csak magadat égeted le. Közben meg össze vissza beszélsz.

"Pont mint a kisgyerekes anyukák, kommentben ők követelték a legjobban a menekültek halálát"

Már megint mi van?

Tipikusan amúgy az a kérdező vagy, aki kiír egy hülyeséget és hiába kap normális válaszokat, mindig másban látja a hibát. Magadba kellene nézni te gyerek! Az azért szomorú, hogy saját magadban nem látod meg a hibát.

Amúgy én nem gyűlölködök. Én csak röhögök rajtad :D Bár azért szomorú, hogy ilyen buta emberek vannak.

2016. febr. 15. 12:03
 12/46 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem inkább a te hosszú leírásodban van indulat és gyűlölködés. Ráadásul nem is egy idegen, hanem a saját nagyid iránt.

Nem tudom, hogy miért ő a bűnbak mindenért.

De ha nem bírod a kritikát, akkor minek kérdeztél?

Szerintem egyébként nem volt gyűlölködő senki sem. De annyira hihetetlen, amíg írsz. Te tényleg nem látod, hogy ennyi idősen azért már jobban kéne érezni, hogy mi a probléma és mi nem. Pl. egy jégkrém :)

Ha ennyire egyöntetűek a vélemények, akkor talán el kéne gondolkozni azon, hogy van bennük igazság.

A gyűlölködő te vagy, mert rögtön támadsz, ahogy látod, hogy nem olyan válaszok születtek, amilyeneket szerettél volna :)

2016. febr. 15. 12:05
 13/46 anonim ***** válasza:
75%

Ja most a nagymamát kellene szidni, hogy milyen?

Ejj ez az öreg, ápolatlan nagymama. A szegény telhetetlen, beles gyereknek nem ám két jégkrémet adna...hát hogy tehet ilyet...egy 20 éves, művelt fiatalemberrel...hát szóhoz se jutok. Látszik, hogy a kenyerének a javát megette már, a kisnyulam is így viselkedett mikor elpusztult volna.

Szerintem állítsuk ki a térre és dobáljuk meg nápolyival.

De akkor kössük ki a kismamákat is és dobáljuk meg őket menekültekkel.

2016. febr. 15. 12:11
 14/46 anonim ***** válasza:
88%
hűűű Kérdező, te Toronyhibás vagy, azt remélem tudod? Azon csodálkozom, hogy hogy tudtad bekapcsolni a számítógépet ennyi ésszel!?
2016. febr. 15. 12:14
 15/46 anonim ***** válasza:
56%
Felejtsd el a mamád által mondottakat a múltban.Engedd el azokat, amik nem építő jellegű szavak vagy tettek.A lényeg, hogy bocsáss meg neki.Fogadd el olyannak, amilyen.Megváltoztatni már nem fogod.Azt a kort, amiben ő felnevelkedett, te fel sem foghatod mert nem éltél benne.Próbáld őt valahogy megérteni és nem elítélni.Mi tette őt ilyenné?Az életét ha ismernéd, biztos, hogy megváltozna a te szemléleted is.Nyiss a mamád felé, amíg tudsz.Segíts neki, ha valami javításra szorul.Addig, amíg megteheted.Menj át hozzá.Lehet, hogy nincs jól és te tudsz segíteni neki.
2016. febr. 15. 12:28
 16/46 anonim ***** válasza:
100%

Elegge beszukult gondolkodasmodod van, es pszichopata jegyeket is mutatsz. Kifacsart logikaval, gyulolkodesre hajlamosan szerintem is pszichologusra van szukseged.

Jobb, ha addig, mig nem kezelteted magad, nem mesz at mamadhoz.

2016. febr. 15. 13:13
 17/46 A kérdező kommentje:
Egyrészt amikor ez a jégkrémes dolog volt, csak 15 voltam kb. A másik hogy még akár igazatok is lehetne, de miért hagyjátok ki azt a lehetőséget hogy esetleg az öreg is lehet az aminek engem gondoltok?? Nyilván úgy gondoljátok hogy a mamának kevés a nyugdíja, meg nem tud rendet tartani. Mai napig műveli az 500 négyzetméteres kertjét, meg 15 éve is ugyanakkora kosz volt nála. Másrészt pedig nyilvánvaló hogy a másik unokáira költi a pénzét. Állandóan átjár hozzájuk, befőz nekik, kaját, pénzt visz nekik, amikor szülinapjuk van nekik tortát süt és felviszi nekik busszal 50 kilométerre, tőlem meg 5 km-re lakik és csak telefonon tud felhívni. Szóval lehetek én pszichopata, gyerekes, de azt fogjátok fel hogy a másik unokáinak min. 10-szer annyit adott, és még ad most is, és közülük a legfiatalabb vagy 30 éves. Itthon is még én vagyok a leglojálisabb hozzá. Tudom vannak rosszabb nagymamák is, haverom mamájához amikor átmentem a haverom összesen 120 forintot tudott kicsikarni belőle amiből tudtunk venni egy chipset, ez se most volt mielőtt letámadtok. Nem várom el azt hogy nyalizzanak nekem, meg nem is használok ki senkit sem, egyszerűen csak annyi az elvárásom, hogyha valaki nagyszülő akkor ne tegyen ekkora különbségeket unoka és unoka között. Vagy adjon mindenkinek egyformán, vagy ne adjon senkinek semmit sem, de az hogy az egyiknek tortát sütünk és felvisszük hozzá, a másikat meg esetleg felhívjuk az azért nem túl szép dolog. Nektek hogy esne ha a mamátok nektek adna egy szem negrót, a másiknak meg egy doboz süteményt? Ezt nem értem hogy nem bírjátok felfogni.
2016. febr. 15. 14:03
 18/46 anonim ***** válasza:
100%
Bármit is ad a nagymama, azt illik megköszönni, viszonozni, és nem illik azt nézegetni, más mennyit kapott. Lehet, hogy azért kapnak többet, mert többet is érdemelnek. A többi unoka mit ad a nagymamának, ezt tudod? Lehet, hogy segítik többféle módon, ami neked eszedbe sem jut.
2016. febr. 15. 14:07
 19/46 anonim ***** válasza:
100%
A te szereteted mennyibe kerül havonta? Csak hogy tisztán lássak, mennyit kéne tejelnie a nagyinak havonta, hogy kedvesen látogasd?
2016. febr. 15. 14:09
 20/46 A kérdező kommentje:
Hát azért ti sem vagytok akkora királyok mint azt hiszitek magatokról. Jó hogy nem már szentté avassalak titeket, mert ti milyen rendes hálás kölykök vagytok. Ha meg ekkora patkny vagyok akkor mit kerestek itt? Látok itt rengeteg kérdést amire lehetne választ adni? Miért ide gyűltetek?
2016. febr. 15. 14:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!