Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ez szerintetek is nagyon gáz...

Ez szerintetek is nagyon gáz és undorító?

Figyelt kérdés
Mikor a gyereke megmondja az amúgy szerény körülmények között élő dédmamának, hogy ha jönnek a dédunokák, akkor azoknak nem szabad snassz édességet adni, csak márkásat, mert hogy az unoka házastársa az jómódú családból származik.
2016. jan. 12. 13:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
41%
Egyetértek az előttem szólókkal főleg a 10-essel.Nyomorékok.
2016. jan. 12. 14:40
 12/26 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem itt az a baj AHOGY ezt elmondta.

Pl kicsiként meg most sem szeretem a tejbevonómasszából készült csokinak nevezett "dolgokat".

Akkor vegyen egy szelet valamit. Vagy süssön pogácsát. Vagy valamit. Vagy ne csináljon semmit. Szeresse a gyereket amíg ott van :D

De annak nincs értelme hogy pistike kap valami ócó egyedmá csokit, amit nem szeret.

2016. jan. 12. 14:42
 13/26 anonim ***** válasza:
41%
A gyereke mondja meg? De már az is öreg, nem? Az infantilizmussal lenne itt gond, ha egy dédmama 80 éves, a gyereke kb 60, akkor már miért foglalkozik édességekkel? Maradi?
2016. jan. 12. 14:51
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
Az, hogy megmondja neki, hogy nem kell az unokának venni az ételbevonós élelmiszeripari hulladék csokikat venni, amiket senki nem szeret a világon, az nem baj. Csak ezt lehetne finoman is közölni. Inkább vegyen egy tábla Bocit, Tibit vagy Milkát kemény 220 forintért, minthogy 600-ból vegyen 5 féle szemetet.
2016. jan. 12. 15:01
 15/26 anonim ***** válasza:
78%

Nincs ezzel semmi gond, hogy megmondta, csak a csomagolás nem mindegy. Én még emlékszem mikor kicsi voltam, nekem mamám vett mindig ilyen rettenetes ipari hulladék maradékából készült "csokikat". Én meg mindig eldugdostam egy vázába, az ágy alá, akárhova, hogy ne bántsam meg. Jó lett volna ha neki is megmondja ezt valaki, és inkább mondjuk süt valamit helyette, mert a sütijeit pl imádtam.

Szóval nem gond ez, csak ember módjára kell közölni.

Na persze az megint más kategória, ha a "snassz édesség" alatt a 2000Ft/táblánál olcsóbb dolgokat értették.

2016. jan. 12. 15:19
 16/26 anonim ***** válasza:
42%
Nem valami szép dolog, az biztos, hiszen ha nem tudja megvenni, akkor nem tudja megvenni,bár én a dédmama helyében nem egészségtelen csokikkal tömném a gyereket, hanem gyümölccsel kínálnám, körülbelül ugyanannyiba kerül, vagy akár olcsóbb is, és nem teszi tönkre a gyerek egészségét, illetve nem szokik rá a túlcukrozott dolgokra a túl édes ízre, ami nagyon fontos minden szempontból. Persze ehhez az is kell, hogy a szülő is figyeljen erre.
2016. jan. 12. 16:42
 17/26 anonim ***** válasza:
78%

Azok táborát erősítem, akik szerint a kakaós tejtábla/tejbevonómassza stb nem ehető. Nyilván nem várja el senki a déditől, hogy vegyen Stühmer meg Mozart csokit... Viszont az mindenkinek kellemetlen, ha valami olyat vesz, ami minden csak nem finom. Arra fölöslegesen ne költsön. Egy tömb gesztenyepüré meg egy tejszínhab szerintem igen sok gyereket boldoggá tud tenni. (Miért hangzik ez ennyire furcsán...?) De egy bögrés süti is pont olyan jó. Vagy a semmi. :D Nekem is van olyan élményem, hogy kaptam a tejtáblát... meg a mikulást és nekem volt baromi rossz érzés, hogy de nekem ez nem kell. Árban egy eperjó, bohóc vagy lottó (mármint a csoki, istenem de öreg vagyok) kevesebb lett volna és az még elviselhető is volt. Nem hiszem, hogy ezen meg kell sértődni, vagy gáz lenne. :)

Viszont ha arról van szó, hogy márpedig csak az x márka jó, akkor bekaphatja a szóvá tevő illető, illetve hordja ő oda, ha szükségét érzi.

2016. jan. 12. 17:15
 18/26 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk durvább volt karácsonykor a szitu... Párom nagybátyja gazdag, a gyerekek okosórát, meg dubai utazást kaptak ajándékba. Párom nagymamája meg azon betegeskedett hogy mit adjon az elkényeztetett unokáinak mert a luxushoz vannak szokva nekik a szerény ajándék szrt sem ér. Undorító az egész, és az itt kérdésben említett helyzet is. Én szégyellem magam komolyan...
2016. jan. 12. 19:46
 19/26 anonim ***** válasza:
76%
Lehet sznobság, meg tényleg nem szép, de annak sincs nagy értelme, hogy olyan ajándékot vegyen, ami a kukába kerül.
2016. jan. 14. 10:44
 20/26 Kései Sirató ***** válasza:
21%
Akármilyen gazdag legyen valaki, a névre szóló ajándékoknak mindenki örül. Ezért mindig lehet adni névre szóló bögrét, törölközőt, stb. Ez a saját tapasztalatom.
2016. jan. 14. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!