Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek undorító a gondolk...

Szerintetek undorító a gondolkodásmódom?

Figyelt kérdés

Két nagyszülőm él, anyai nagyapám és apai nagyanyám. Mindketten végintézkedtek, egyikük házát nővérem fogja örökölni, másikukét én. Nagyanyám konkrétan meg szokta mondani, hogy ő azért fejlesztgeti folyton a házát, mert egy nap a mienk lesz.

Namármost... én jelenleg albérletben élek, és már több ismerősöm is mondta, hogy minek fizetem az albit, mikor egy hitelre vásárolt saját lakással is majdnem ugyanott vagyok. Én viszont úgy gondolom, hogy minek vennék egy lakást és fizetném 10-20-százezer évig a törlesztőt OTP-nek, CIB-nek, állambácsinak, vagy istentudja végülis kihez kerül a lóvé, mikor egy végrendeletben már meg vagyok jelölve örökösnek egy szép állapotú, jó elhelyezkedésű házra (kb 15 millióra becsülték, ez majd a triplája annak mint amennyi hitelt én felvennék egy lakásra).

Igen ám, viszont így elég gennyládának érzem magam, mivel kvázi a nagyszüleim halálára építek. Ami azért na, valljuk be, nem véletlenül hangzik sz@rul.

De ne értsetek félre, nagyon szeretem őket, nem kívánok nekik semmi rosszat, sőt éljenek még nagyon sokáig egészségben, én teljesen jól elvagyok albérletben. Csak hitelt felvenni nem akarok.

Szerintetek is ez egy nagyon féreg gondolkodás, vagy túlkombinálom az egészet?

2014. jan. 9. 20:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
semmi rossz nincs ebben.Igazad van,nehogy hitelt vegyél fel!
2014. jan. 9. 20:23
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Túlkombinálod. Te is, nagymama is reális. Kibicnek semmi se drága, nem nekik kell a hitelt fizetni. Ha gáz van, van hova költöznöd, de ha a hitel fizetésével vagy gondban, nincs menekülési út.
2014. jan. 9. 20:25
 3/14 anonim ***** válasza:
33%

Nyugi!

Lehet, hogy te mész el előbb...

2014. jan. 9. 20:25
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Akik szerint a hitelre vásárolt lakással majdnem ott vagy, mint albérlettel, azok nagyon tévednek. Az albérleti díjon kívül minden felújítás és karbantartás a tulaj feladata, így adott idő alatt a saját tulajdonú ingatlanért közel háromszor annyit fizet az ember, mint a bérelt ingatlanért.

Legyél okosabb, mint a sok devizahiteles, akik ész nélkül vették fel a hiteleket - már most okosabb vagy sokuknál, hogy nem kívánsz felvenni hitelt.

Egyébként nem apellálsz a halálukra, csak minek fizetnél feleslegesen, amikor úgyis örökölsz majd.

2014. jan. 9. 20:27
 5/14 anonim ***** válasza:
97%

ha kifejezetten neked szánják azt a házat, akkor szerintem nem gáz, meg azért az, hogy felmerült benned ez a kérdés, már mutatja, hogy jó ember vagy.

csak azért gondolj bele, érzelmileg nem lesz-e megterhelő abban a házban lakni a nagyszüleid halála után, mert én a mai napig könnyes szemmel lépek be a házukba, mert érzem a hiányukat.

2014. jan. 9. 20:33
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs ezzel, mamád is így képzeli el.
2014. jan. 9. 20:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán, semmi undorító nincs a gondolkodásodban! Teljesen okés.

25L

2014. jan. 9. 20:52
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A nagyanyád szívesen adja a házat, örömmel szépítgeti azért, hogy neked jó legyen majd benne. Az a határozott kívánsága, hogy a tiéd legyen. Hát akkor?

Igen, biztosan rossz lesz a halálok után, hiszen minden rájuk emlékeztet majd. De: egyrészt szerintem ezzel az ő végakaratukat teljesíted, ami meg valahol mégiscsak jó érzés… másrészt meg sajnos a legtöbben nincsenek abban a gazdasági helyzetben, hogy válogatni tudnának lakás (és sok más) ügyében.

Nincs a gondolkodásodban semmi undorító. Ha az ismerőseid szerint olyan jó biznisz a lakáshitel, akkor vegyék fel ők.

27/N

2014. jan. 9. 21:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs semmi undorító a gondolkodásodban. Ha hitelre veszel lakást és jól választasz azzal sincs gond, nekünk speciel olyan kevés a törlesztőrészlet, hogy töredéke egy normálisabb albérlet bérleti díjának, de végül is kb. mi is ott tartunk, hogy mire a miénk lesz az több év. Téged nem fenyeget az a veszély, hogy idős korodra még mindig albérletben lakj, ilyen szempontból biztosítva van a jövőd, felesleges egy saját házra beruházni. Ez reális gondolkodás.
2014. jan. 9. 21:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Dehogy undorító, szerintem mamád is pontosan ezt akarja elkerülni hogy hiteleket kelljen nyökögnöd meg minden.. manapság nagy kincs ha egy hitel sincs a nyakadon, akkor még ha keveset keresel is viszonylag jól jársz:)
2014. jan. 9. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!