Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek undorító a gondolk...

Szerintetek undorító a gondolkodásmódom?

Figyelt kérdés

Két nagyszülőm él, anyai nagyapám és apai nagyanyám. Mindketten végintézkedtek, egyikük házát nővérem fogja örökölni, másikukét én. Nagyanyám konkrétan meg szokta mondani, hogy ő azért fejlesztgeti folyton a házát, mert egy nap a mienk lesz.

Namármost... én jelenleg albérletben élek, és már több ismerősöm is mondta, hogy minek fizetem az albit, mikor egy hitelre vásárolt saját lakással is majdnem ugyanott vagyok. Én viszont úgy gondolom, hogy minek vennék egy lakást és fizetném 10-20-százezer évig a törlesztőt OTP-nek, CIB-nek, állambácsinak, vagy istentudja végülis kihez kerül a lóvé, mikor egy végrendeletben már meg vagyok jelölve örökösnek egy szép állapotú, jó elhelyezkedésű házra (kb 15 millióra becsülték, ez majd a triplája annak mint amennyi hitelt én felvennék egy lakásra).

Igen ám, viszont így elég gennyládának érzem magam, mivel kvázi a nagyszüleim halálára építek. Ami azért na, valljuk be, nem véletlenül hangzik sz@rul.

De ne értsetek félre, nagyon szeretem őket, nem kívánok nekik semmi rosszat, sőt éljenek még nagyon sokáig egészségben, én teljesen jól elvagyok albérletben. Csak hitelt felvenni nem akarok.

Szerintetek is ez egy nagyon féreg gondolkodás, vagy túlkombinálom az egészet?

2014. jan. 9. 20:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, ez nem undorító. Az ismerőseidnek pedig egyszerűen nincs igaza.

A hitelre vásárolt saját lakással egyáltalán nem ugyanott vagy. A hitellel kockázatot vállalsz, nem is kicsit. Én jártam már úgy, hogy önbihámon kívül sokáig munka nélkül voltam, és bizony fogalmam sincs, mit csináltam volna, ha hitelem van. Az albérletet viszont egyszerűen felmondtam :) Ezt csinálja utánam bárki hitellel:)

2014. jan. 10. 10:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Mamádnak is jó arra gondolni, hogy nem valaki idegen fog lakni a házában, hanem az unokája. Ez neki biztosan sokat jelent, ezért is végrendelkezett így. A hitellel kapcsolatban pedig teljesen igazad van.
2014. jan. 10. 10:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Dehogy undorító!! Teljesen igazad van abban, hogy hitelt felvenni hatalmas hiba lenne!

Nekem se fordult meg a fejemben, hogy hitelt vegyek, ha meg akarom szerezni a házat. Elég sok rosszat hallottam erről.

2014. jan. 10. 12:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos a mai magyar valóság az, hogy egy fiatalnak csak akkor lesz saját ingatlana, ha vki után örököl.. Ez nem undorító gondolkodás, ez sajnos tény.
2014. jan. 11. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!