Mit csináljak a nagymamámmal hogy ne legyen mindig útban és ne idegesítsen?
Most komolyan, nem szégyellitek magatokat???
Azért érdekelne, hogy azok, akik így lehurrogják a lányt, voltak-e valaha ilyen helyzetben, ápoltak-e 100%-ban hosszú időn át idős beteg embert? És ha igen, ezt hány évesen tették?
Én évekig gondoztam napi szinten haláluk előtt szüleimet, és még nekem is, 35-40 évesen megterhelő volt, mind fizikailag, mind idegileg!
Amikor tudod, hogy menned kell dolgozni, és előtte szeretnél aludni egy órácskát a 12 órás éjszakai műszak előtt, és azért nem tudsz, mert valaki azzal, hogy segíteni akar, olyan szinten hátráltat, hogy nem fér bele... mert másfél órával tovább tart!
Amikor már hónapok óta 3-4 óra alvással vagy talpon napi 20 órát, akkor nem olyan egyszerű türelmesnek lenni!
Mások ilyenkor beadják az időseket otthonba, ez a lány megtesz mindent, amit tud, ezzel telik a fiatalsága! Inkább elismerést érdemel, és nem lehurrogást!
Mert higgyétek el, teljesen más végigcsinálni, mint elméletben tudni... Vagy csak részese lenni!
Kérdező: az egyetlen megoldás valóban az, ha megkéred valamire, amitől hasznosnak érzi magát, és ami lefoglalja. Más tényleg nincs... Nem hibáztathatod érte, hiszen az alap probléma valóban az, hogy nem akar haszontalan lenni... És ez főleg a korával jár.
Ami nálam anno bevált: megkértem anyut, mosogasson el! Amíg el lefoglalta, tisztába tudtam tenni apukámat, át tudtam öltöztetni. Aztán megkértem, figyeljen apura, addig elpakolok a konyhában... azalatt gyorsan átmosogattam az edényeket. Sajnos csak így működik... Kitartás!
Azt mindenki elfelejti figyelembe venni illetve kiemelni, hogy a nagyid az anyukád anyja, akármilyen hihetetlen is elképzelni.
Hál' Isten, hogy 88 évesen van még olyan állapotban, hogy gondoskodni tudjon a családjáról, ugyanis éppen azt tenné.
"Én segítek neki csinálok mindent" - nagymamád mit csinálhat a saját gyerekéért? Mert azt el tudom hinni, hogy ilyen hozzáállásoddal az sem érdekli ha felfordulsz, de a lánya valószínűleg igen.
Miért nem lehet alkalmazkodni hozzá? Igen, ő az idősebb, de ez nem azt jelenti hogy hülye értéktelen akármi aminek lejárt az ideje, és akkor már csak neked kell pörögnöd. Egyébként igen, veled van a fő probléma.
Én is pörgök a konyhában, a férjem pedig szeret segíteni, de nyilván jóval lassabb, megfontoltabb. Amíg ő eltötymörög egy feladattal, én megcsinálok minden mást, az a tíz perc ide vagy oda teljesen mindegy. Ha hagynád, éppenhogy segítene.
Akárhogy nézzük, ott ő a rangidős, nagyon becsülendő ahogy mondták, hogy gondoskodsz jóanyádról, de ez nem azt jelenti hogy innentől te vagy a tutikirály és fogja be mindenki a pofáját.
"Már párszor össze is vesztem vele meg elég csúnyán beszóltam mert annyira felidegesített a hülyesegeivel de még mindig nem érti hogy nincs rá szükségem."
Ez elmond rólad mindent. Nem vagy jó ember.
#26: igen, erre mondtam, hogy utána stikában elmosogattam én is...
Esetleg nálatok nincs igénybe vehető házigondozás, ahonnan napi pár órát besegítenének? Nálunk annak idején ez rengeteget segített.
#21 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!