Szerintetek mit lehet csinálni a nagymamámmal?
Szúrjatok ki vele úgy, hogy kifizetitek helyette azt az dósságot!
Persze, hogy nem ti csináltátok neki!
Ugye, máris fel vagy háborodva, pedig csak az ötlet feldobva! Mi lenne, ha akkor is neked kellene fizetni? Ha akarod, ha nem!
Hmmm...kísértetiesen hasonló esetről tudok, de náluk sem tudtam segíteni, ez nagyon nehéz helyzet.
Azért a "pénz nem boldogít" mondást nem arra szokták használni, ha valaki nem fizeti a hitelét, és az édesanyjától veszi el a pénzt. Ezt meg lehet érteni.
Tudod, mi segítene rajta? Ha visszakapná a pénzét, amit nyilván segítő szándékkal adott a lányának (hiszen neki vette fel a hitelt).
Vagy tudod mit, jobbat mondok!
Fizesd te minden hónapban a hitelt, utána, ha neked nem marad magadra egy filléred se, állj a tükör elé, és korgó gyomorral ismételgesd a fűtetlen lakásban: "nem csak a pénz boldogít, nem csak a pénz boldogít". Na, ez hogy tetszik?
Értem én, hogy problémák vannak a nagymamával. És hogy túlreagál dolgokat. De be kell látni, hogy ez most tényleg jogos. Szegény idős, kissé talán demens, lehet, hogy intenzívebben reagál.
De sorban kell megoldani a problémákat. A legnagyobb gond, hogy a leányzó nem fizet. Ez nagyon nagy probléma, nem lehet elbagatelizálni és ráfogni egy öregasszony szeszélyességére. Te valószínűleg nem fogsz tudni tenni semmit az adósság ügyében. De megértheted a helyzetet. Lehet, hogy a lánya, de nem lophatja meg az ember a saját anyját sem. Ennyi.
Az öngyilkossággal ilyenkor általában csak üresen fenyegetőznek, bár komolyan kell venni, mert a sok stressz és idegeskedés gyorsan rámehet a nagyi egészségére. Úgyhogy ha begyógyszerezve jobbnak fogja érezni az életét (mert ha orvoshoz viszitek akkor nyugtatókat és altatókat fog kapni) akkor kocsibatuszkolás - csak nehogy közben rendőröket hívjon, mert akkor bajban lesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!