Mit csináljak a nagymamámmal, hogy ne hívogasson naponta a semmiért?
Bárcsak én mamám tudna hívogatni még.. akár minden nap.
Szerintem azért annyira nem nagy baj ez, ha rosszkor hív mond meg, hogy visszahívod.
Kapcsold ki a telefont és ne legyen bűntudatod. Ha veled nem törődött, akkor neked sem kell vele törődni.
Amikor neki kellett volna adnia - fiatal korában - akkor nem adott vagy nem annyit és nem jól, amennyi anyukádnak és neked kellett volna (szeretetről beszélek és törődésről, nem pénzről). Most, amikor öreg, most elvárna azoktól ÁLLANDÓ törődést és szeretet, akiknek ő maga nem adott soha (vagy csak nagyon keveset), csak azon az alapon, hogy ő öreg és magányos.
Találjon ki magának valami elfoglaltságot és kösse le magát, ne ugráltasson folyton titeket.
" egy olyan egyén, akit nem is kedvel"
Nem egy "egyén", hanem a nagymamája, aki ha nincs, ő sincs.
El kéne vinni egy nyugdíjas klubba. Nagyon magányos lehet szegény.
Feltétlenül megbeszélném vele, elsősorban anyukád feladata ez, hogy előre beszéljétek meg, mikor értek rá, és akkor jöjjön.
Fontos az egyenes beszéd, mert szóból ért az ember, s akkor kevesebb a konfliktus.
Nekem még Édesanyám is megmondta, amikor csak úgy beállítottam a pici babámmal, akit imádott, de neki otthon kellett dolgoznia, időre könyvelnie kellett. 2-3 óra múlva, ha nem vettem észre magam, akkor azt mondta kedvesen, hogy: Na, jól van, kislányom, most már menjetek szépen haza, mert így nem tudok dolgozni.".
Soha nem sértődtem meg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!