Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Meghalt a nagymamám, miért...

Meghalt a nagymamám, miért nem érzek fájdalmat?

Figyelt kérdés

Most tudtam meg, hogy meghalt a nagymamám. Szerettem, és természetesen nagyon sajnálom, viszont egyáltalán nem jön semmiféle olyan érzés, amit elképzeltem korábban. Nem vagyok annyira nagyon szomorú, véletlenül sem sírok, nem zökkentem ki a napirendből.

Most akkor mégsem szerettem volna, vagy micsoda?? Hogyhogy nem sírok miatta? Miért nem fáj? Segítsetek, ez így olyan rossz...

2015. márc. 24. 20:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%

Talán még nem fogtad fel egészen, hogy elment nagymamád. Velem előfordult, hogy egy családtagom elvesztése néhány nappal a halála után kezdett el fájni rettenetesen. Akkor, amikor a kis hétköznapi dolgai elkezdtek hiányozni: nem nézett utánam az ablakból, vagy nem tudtam felhívni este a szokott időben. A lakásában pedig megláttam a papucsát, amit úgy szeretett... na, ilyenkor tört el a mécses.

Lehet, hogy te is így leszel, késleltetve jön elő a fájdalom.

Részvétem.

2015. márc. 24. 21:08
 12/18 A kérdező kommentje:

Egyetértek, sok okos dolgot írtatok. Igen, ez a furcsa, hogy még majdnem nevettem is ez alatt az egy óra alatt, meg kellett erőltetnem magam, hogy ne nevessek. Bár egyedül vagyok, de így akkor is van bennem ez a gátlás.

Nekem a nagymamám nem volt beteg, de nem igazán érzékelte a világot, már szinte csak aludt meg evett. Ritka volt, mikor értelmes dolgokat mondott, nagyon előjött az öregség szellemileg rajta.

A halált mindenki máshogy fogja fel, aki úgy fogja fel, hogy teljes képszakadás, nincs semmi utána, annak úgyis teljesen mindegy minden, aki úgy, mint ahogy te, annak meg könnyebb.

Anya és a mamáim nálunk a sírósak amúgy, aki meghalt, is mindig mindenen sírt (tévében látott dolgokon, stb). Azért kicsit furcsa az nekem.

Utolsó, köszönöm a biztató szavakat. :D megmosolyogtattál

2015. márc. 24. 21:14
 13/18 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti mosolyogtatott meg.

Utolsónak, lehet, hogy így van valóban. Pár napon belül kiderül (bár én nem találok itt semmi személyeset, mert külön élek, ezer kilométerre). :(

2015. márc. 24. 21:15
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez nálam is hasonlóan alakult, ahogy idősödtem. Egyre erősebb voltam, egyre jobban feltudtam dolgozni a haláleseteket. A nagypapám halálakor, 3 éve döbbentem rá, hogy már szinte majdnem rezzenéstelen arccal fogadom a családtagok elvesztését. Jó, ez túlzás, hogy rezzenéstelen arccal :) de tény, hogy egyre inkább elmúlnak a nagy érzelmi kitörések. Természetesen, egy idős rokon elvesztése egy olyan dolog, amit az ember a lelke mélyén "vár", felkészül rá, így sokkal könnyebb túllépni rajta, mint mondjuk egy baleset következtében váratlanul elvesztett fiatal rokon. Szóval szerintem nincs veled semmi probléma. Hidd el, attól, hogy nem kaparod a falat, nem sírsz, nem is érzed, de gyászolod őt, csak mélyen. Részvétem!
2015. márc. 24. 22:03
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy én is pontosan úgy érzek, mint a 7-es válaszoló. Nekem 2 éven belül halt meg apukám és anyukám is. Szerintem én is jól viseltem, nem törtem össze, folytatni tudtam az életemet és igazából inkább így 3-4 év távlatából érzem jobban a hiányukat. Most jut nagyon sokszor eszembe, hogy mennyi mindent szeretnék mondani nekik, megbeszélni velük, most jut eszembe, hogy ők mit szerettek csinálni és hogyan. Nekem is ez most bizonyos szempontból rosszabb, mint frissen a haláluk után. Persze ez már nem az az égető, mardosó fájdalom, hanem csak tompa, inkább egy folyamatos hiányérzet van bennem.
2015. márc. 25. 11:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem rossz, lehet hogy belőled is később fog ez majd kijönni van ilyen... ha nem akkor sincs olyan hogy mégsem szerettem volna...
2015. márc. 28. 21:05
 17/18 A kérdező kommentje:
köszönöm:) másnap kijött rajtam végülis, egyszer sírtam
2015. márc. 29. 13:52
 18/18 anonim ***** válasza:
nekem nagypapám halt meg pár éve tesóm sírt én nem de szomoru voltam mostanaba eszembe jut volt amikor sirtam is nagyon de első hetekben nem tudtam de akár most is tudnák
2016. márc. 27. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!