Meghalt a nagymamám, miért nem érzek fájdalmat?
Most tudtam meg, hogy meghalt a nagymamám. Szerettem, és természetesen nagyon sajnálom, viszont egyáltalán nem jön semmiféle olyan érzés, amit elképzeltem korábban. Nem vagyok annyira nagyon szomorú, véletlenül sem sírok, nem zökkentem ki a napirendből.
Most akkor mégsem szerettem volna, vagy micsoda?? Hogyhogy nem sírok miatta? Miért nem fáj? Segítsetek, ez így olyan rossz...
Talán még nem fogtad fel egészen, hogy elment nagymamád. Velem előfordult, hogy egy családtagom elvesztése néhány nappal a halála után kezdett el fájni rettenetesen. Akkor, amikor a kis hétköznapi dolgai elkezdtek hiányozni: nem nézett utánam az ablakból, vagy nem tudtam felhívni este a szokott időben. A lakásában pedig megláttam a papucsát, amit úgy szeretett... na, ilyenkor tört el a mécses.
Lehet, hogy te is így leszel, késleltetve jön elő a fájdalom.
Részvétem.
Egyetértek, sok okos dolgot írtatok. Igen, ez a furcsa, hogy még majdnem nevettem is ez alatt az egy óra alatt, meg kellett erőltetnem magam, hogy ne nevessek. Bár egyedül vagyok, de így akkor is van bennem ez a gátlás.
Nekem a nagymamám nem volt beteg, de nem igazán érzékelte a világot, már szinte csak aludt meg evett. Ritka volt, mikor értelmes dolgokat mondott, nagyon előjött az öregség szellemileg rajta.
A halált mindenki máshogy fogja fel, aki úgy fogja fel, hogy teljes képszakadás, nincs semmi utána, annak úgyis teljesen mindegy minden, aki úgy, mint ahogy te, annak meg könnyebb.
Anya és a mamáim nálunk a sírósak amúgy, aki meghalt, is mindig mindenen sírt (tévében látott dolgokon, stb). Azért kicsit furcsa az nekem.
Utolsó, köszönöm a biztató szavakat. :D megmosolyogtattál
Utolsó előtti mosolyogtatott meg.
Utolsónak, lehet, hogy így van valóban. Pár napon belül kiderül (bár én nem találok itt semmi személyeset, mert külön élek, ezer kilométerre). :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!