Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Amikor a nagymamám nagyapámról...

Amikor a nagymamám nagyapámról (a férjéről) beszél, akkor miért "apu"-ként emlegeti?

Figyelt kérdés
Már többször is megfigyeltem, hogy legtöbbször amikor a nagyapámról beszél, mindig "apu"-ként emlegeti. Ennek van valami jelentősége, vagy csak egy egyszerű berögződés vagy megszokás stb.?

2015. febr. 3. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom azért, mert amikor családos asszony lett, akkor ő lett az anyu, a férje meg az apu. Aztán ez rajta ragadt.
2015. febr. 3. 22:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk a nagyszüleim egymást mamának meg papának hívják, eleinte csak előttünk unokák előtt, de mostmár 20eves vagyok és azóta is így beszélnek egymás közt is :)
2015. febr. 3. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Mamám is apunak vagy papának hívja a nagypapám, illetve papa is anyunak, mamának a mamát :))
2015. febr. 3. 23:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem a szüleim is apuci-anyucinak szólították egymást, amíg együtt voltak.Bevallom, ez felnőttként már furcsán vette ki magát számomra. Ha lenne gyerekünk, akkor sem tudnám a leendő férjemet apuzni...az ágyban is vajon ezt mondták egymásnak??? Na jó, persze, gondolom nem, de akkor is nekem beteg dolognak tűnik, hangsúlyozom, NEKEM. Attól ez másoknak még jó lehet...
2015. febr. 4. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem csak előttetek..

Nagyon érdekes.. A nagymamam, ha mi a közelben vagyunk akkar papázza, vagy apuzza.. De ha telefonban beszel valakivel, akkor a nevén emlegeti...

Anyu is ha apunak szól anevén, de ha azért szól, hogy enkünk., akkor apázza...

Apu muttizza anyut, ha a nagyszüleimet szólítja, akkor anyuval anyu, és apu, ha mi is ott akk papa, és mama.l nagyon érdekes..

2015. febr. 4. 07:16
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Azért, mert a gyerekeinek se azt mondta, hogy "szólj a Józsinak, hogy kész az ebéd", hanem, hogy "szólj az apunak, hogy kész az ebéd"

Az évtizedek alatt kialakított szokást pedig nehéz levetkőzni.

2015. febr. 4. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
3.. válaszoló vagyok. Mama ha papáról beszél másoknak, akik nem családtagok, akkor "Józsefem"-ként emlegeti. Annyira cukik az idősek :))
2015. febr. 4. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Megszokás. Amikor kicsi a gyerek és utánoz, akkor muszáj apuzni, különben a gyerek is Józsinak fogja hívni. Aztán így marad, megszokják.
2015. febr. 4. 18:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, csak mert egyszer egy pszichológustól hallottam olyant, hogy ez általában rossz párkapcsolatra utal vagy ilyesmi.
2015. febr. 4. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!