Amikor a nagymamám nagyapámról (a férjéről) beszél, akkor miért "apu"-ként emlegeti?
Figyelt kérdés
Már többször is megfigyeltem, hogy legtöbbször amikor a nagyapámról beszél, mindig "apu"-ként emlegeti. Ennek van valami jelentősége, vagy csak egy egyszerű berögződés vagy megszokás stb.?2015. febr. 3. 22:38
1/9 anonim válasza:
Gondolom azért, mert amikor családos asszony lett, akkor ő lett az anyu, a férje meg az apu. Aztán ez rajta ragadt.
2/9 anonim válasza:
Nalunk a nagyszüleim egymást mamának meg papának hívják, eleinte csak előttünk unokák előtt, de mostmár 20eves vagyok és azóta is így beszélnek egymás közt is :)
3/9 anonim válasza:
Mamám is apunak vagy papának hívja a nagypapám, illetve papa is anyunak, mamának a mamát :))
4/9 anonim válasza:
Nekem a szüleim is apuci-anyucinak szólították egymást, amíg együtt voltak.Bevallom, ez felnőttként már furcsán vette ki magát számomra. Ha lenne gyerekünk, akkor sem tudnám a leendő férjemet apuzni...az ágyban is vajon ezt mondták egymásnak??? Na jó, persze, gondolom nem, de akkor is nekem beteg dolognak tűnik, hangsúlyozom, NEKEM. Attól ez másoknak még jó lehet...
5/9 anonim válasza:
Szerintem csak előttetek..
Nagyon érdekes.. A nagymamam, ha mi a közelben vagyunk akkar papázza, vagy apuzza.. De ha telefonban beszel valakivel, akkor a nevén emlegeti...
Anyu is ha apunak szól anevén, de ha azért szól, hogy enkünk., akkor apázza...
Apu muttizza anyut, ha a nagyszüleimet szólítja, akkor anyuval anyu, és apu, ha mi is ott akk papa, és mama.l nagyon érdekes..
6/9 anonim válasza:
Azért, mert a gyerekeinek se azt mondta, hogy "szólj a Józsinak, hogy kész az ebéd", hanem, hogy "szólj az apunak, hogy kész az ebéd"
Az évtizedek alatt kialakított szokást pedig nehéz levetkőzni.
7/9 anonim válasza:
3.. válaszoló vagyok. Mama ha papáról beszél másoknak, akik nem családtagok, akkor "Józsefem"-ként emlegeti. Annyira cukik az idősek :))
8/9 anonim válasza:
Megszokás. Amikor kicsi a gyerek és utánoz, akkor muszáj apuzni, különben a gyerek is Józsinak fogja hívni. Aztán így marad, megszokják.
9/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, csak mert egyszer egy pszichológustól hallottam olyant, hogy ez általában rossz párkapcsolatra utal vagy ilyesmi.
2015. febr. 4. 18:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!