Nagymamám miért piszkál a súlyom miatt, meg hogy mit eszek?
Sziasztok!
Mamám állandóan piszkál, mert amikor disznót vágnak nem akarom megenni a belsőségeket, meg a szalonnát, meg úgy általában a disznó húst. A süteményekből szintén nem nagyon eszek, mert nem tartom egészségesnek a sok cukrot. Szerinte csont sovány vagyok (170cm, 58kg). Én személy szerint nem csak amolyan fitnesz hóbortból eszek így, hanem a gyomromnak is jót tesz a saláta meg egyéb zöldség. Ha megeszek egy sima cézár salátát hússal meg mindennel együtt az ebédet követően még egész délután kínálgat, mert szerinte az nem étel, amit ettem, attól nem lehet jól lakni.
Én elégedett vagyok magammal, sportolok, nagyjából jó az alakom, viszont már egyszerűen nem szeretek nála lenni, mert állandóan macerál az ennivaló miatt.
ilyenek a nagymamak :)
ne vedd a szivedre. o egy masik vilagban nott fel.
Hármas, ennivalóra nem mondjuk, hogy undorító szarok. A humusz, ami mostanában divatos, nekem például nem tetszik kinézetre, mégsem mondom, hogy undorító.
Kérdező, ne ellenkezz a mamával, ő zsigerből etet(ne) mindenkit. Nem kell enned a nehéz, zsíros kajákból, ha mondod, hogy a gyomrodnak nem jó. Ekkor sopánkodhat egy kicsit, de tudomásul fogja venni, hogy nem kérsz mást. Apropó, a cézár salátát nála eszed?
A nagyik már csak ilyenek. Próbáld neki elmagyarázni, miért nem eszed meg a sok sütit és a disznóhúst. Talán megpróbál mást készíteni neked.
Az én nagyim sokszor csinált levest csirke szívvel meg zúzával, és ezeket mindig neked adta. Én meg magamba szuszakoltam csak hogy ő örüljön, azóta sem bírok rá gondolni, hogy újra ilyesmit egyek :)
Nagymamád gondolom az '50-es vagy korábbi években volt gyerek. Akkoriban a többség leginkább éhezett. Így valószínűleg nagymamádba is belerögzült ez a dolog és emiatt nagyon boldog, hogy neked már adhat mindent, amit ő nem kaphatott. Ráadásul ő is a hús+krumpli+sütemény kombon szocializálódott, mivel évtizedekig ez volt a 'rendes étel' a közfelfogásban.
Szóval nézd ezt el neki, mert ami hosszú évtizedeken keresztül beleivódik az emberbe azon már nem változtat.
mert azt akarja, hogy szumós iszapbirkózó legyél!:DDD
Továbbra is irigyellek:) én imádtam nagyszüleimhez járni hétvégén ebédelni...petőfi rádióban meg szólt a jó ebédhez szól a nóta
biztos nagyon szeret:) de amit nem brsz megadni küldd el nekem:P
Sajnos ez ilyen, rá kell hagyni. Ő abban az időben nőtt fel (te ezt már el sem tudod képzelni, hogy milyen), hogy ha volt mit, akkor abból minél többet kellett enni amíg lehetett, mert lehet a következő napon meg elfelejthetted a kajálást.
Akkoriban a kövérség egyenlő volt a jómóddal, mert kevesen engedhették meg maguknak, hogy elhízzanak. Ő világ életében sovány, rosszul táplált emberekkel volt körülvéve, tudja milyen rossz ez, és neked jobbat akar. Ennyi :)
Arról viszont beszélhetsz vele, hogy igen, mindent értesz, tudod, hogy ő csak jót akar, és nagyon szépen köszönöd, nagyon jól esik neked, hogy szeret téged és foglalkozik veled. Azonban ha igazán szeret akkor legyen szíves tartsa tiszteletben a döntéseidet a kajával kapcsolatban. Ígérd meg neki, hogy szólni fogsz ha éhes vagy, és szeretnéd, hga belátná, hogy ha továbbra is ennyire erőszakosan akarja rád erőltetni a saját véleményét, akkor készüljön fel rá, hogy egyre kevesebbet fogtok találkozni, mert olyan helyre nem szívesen mész, ahol folyton piszkálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!