Ez így morbid kérés lenne tőlem halál esetén?

Amikor meghalt a nagypapám, akkor a gyermekei raktak bele egy-két személyes dolgot. Köztük én, mint unoka is tettem valamit, az nagyon meghitt volt.
Az egyik lánya amúgy betette a kisunokái fényképét, de ezt így előre senki nem tervelte ki, mert azon aggódtak, hogy felépüljön az öreg.
Ezzel, hogy mit tegyünk be a koporsóba, már csak a halál után foglalkoztunk.
De ha azt mondták volna, hogy még 1 éve van maximum, akkor nem törtük volna ezen a fejünket, hanem próbáltunk volna segíteni rajta valahogyan.
Így ilyen szemszögből elég morbid, hogy már most azt várod, hogy mit tehess a koporsóba...

"Nagypapám már nagyon rosszul van, max 1 éve van hátra. Én szeretném ha a gyerekeim képét a sírba a fejéhez helyezzék. "
Szerinted ebből az jön le, hogy a nagypapa szeretné?

Jézus, teljesen beteg vagy. A nagypapádnak még egy éve is lehet, és te most oda akarsz állni elé, hogy mit temessél mellé???? Mondjuk ha ezt meghallja, lehet, hogy már aktuális is a kérdés.
De most komolyan, a halott akaratát tiszteletben tartani nem azt jelenti, hogy már életében elkezded rátukmálni, hogy mit temetnél mellé... Hanem hogy amikor már tényleg ott tart majd, el fogja mondani, hogy melyik ruhájában, milyen módon szeretné. És AZT kell tiszteletben tartani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!