Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hagyjam rájuk a kislányomat...

Hagyjam rájuk a kislányomat vagy sem?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 hónapos. Nem mondanám különösen anyásnak, inkább apás, bárkivel jól elvan, mindenkire mosolyog, egyedül a nagymamákra nem. Nem tudom, miért alakult ez így, de ha bármelyik mama jön, elkezd sírni. Mivel még dolgoznak, hetente egyszer jönnek, és aznap nem lehet bírni a lányommal. Húgom messze lakik, vele két hetente találkozik, és imádja. Amint belép az ajtón, már mosolyog, és gügyög.

A két nagymama nagyon erőlteti, hogy elvihessék a lányom egy rövid időre, de így nem merem odaadni nekik. Ha kézben tartják, a kislányom üvőlt és szabályosan kifacsarja magát a kezük közül, úgy menekül. :(

A nagypapákkal semmi baja.

Ti engednétek, hogy elvigyék vagy sem? Szeretném ha jó lenne közöttük a kapcsolat, de megrémíszt a gondolat, hogy mi lesz a lányommal, ha velük lesz.

2015. febr. 8. 16:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Uristen, mindkét nagyi gyp-s? Szegény te...

Ha jol ertem mar 2 honaposan el akartak vinni... Na nálam ez egyszer lenne téma, biztos világosan a tudtukra adnám hogy gyorsan felejtsék el. Mondjuk nálunk normálisak a nagyik... Nem is ertem milyen emberek vannak....durva.

2015. febr. 8. 18:30
 12/18 anonim ***** válasza:
4%
Hetente megyek a kis unokámhoz,bizonyára nem úgy sír ahogy te itt lefested.meg akarod erősíteni magad bizony kuss a mamáknak oda ne add rúgd ki stb.A lányomat is hetente látja és csápol ,döcög a röhögéstől.Tudod miért?mert ő táncikál vele ugri bugri móka egyebek.Eleinte minden kicsinek le liffen a szája ,neki is meg kell szoknia más arcokat, nem csak apját anyját ismerje.Ez minél többet találkozik idegen arcokkal elmúlik.na most aztán mi történhetne elviszik 2-3 óra hosszát?Elmész fodrászhoz bárhová ahová nehezen jutsz el mióta baba van.Nem kell ebből nagy ügyet csinálni,a nagyik ép ugy ellátják a gyereked mint te.Nem lesz semmi baja,ne láss már rémeket.Aztán lesz ám olyan is,amikor dolgod akad és tetszik nem, nem viheted a gyereket,akkor mit szólnál be intenének a nagyik oldjad meg.Én nem tudom a mostani fiatalok miért gondolják,senkinek semmi köze a gyerekhez csak neki,mert senki nem tudja ugy ellátni,na ez az ami nem igaz.próbáld csak nem lesz semmi gond.
2015. febr. 8. 19:32
 13/18 anonim ***** válasza:
87%
Hát utolsó örülök h nem az én gyerekem nagyija vagy. 5 hónaposnak marhára nincs szüksége h órákat mással legyen. Majd 2-3 évesen lesz erre igénye inkább. Amúgy ha nem tetszik a babának az ugri bugri akkor minek kellh megszokja? Kíváncsi lennék ha te utálsz vmi h esne ha azt erőltetnék h megszokd??!! Naha szted a fiatalság ilyen akkor meg szerintem a nagyik meg azt hiszik h semmit nem tud a gyerek anyja, oda kell költözni mert hát jaj nem tudja ellátni az anyuka, mindenképp magukra erőltetik a gyereket ha akarja ha nem, na meg persze mutogatni tudják csak.
2015. febr. 8. 19:40
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Ja és utolsó van aki gyerekkel is eltudja intézni a dolgát nem csak ha lepasszolja a gyereket a nagyinak.
2015. febr. 8. 19:44
 15/18 anonim ***** válasza:
93%
De miert nem unokaznak a kerdezonel? Miert kell mindenáron elvinni, kiszakítani a megszokott környezetből? Pláne ha a kérdező nem akarja? Es mar ne is hatagudj, 2 hónapos gyereknél en se engedném, ne vigyek sehova, unokazzanak helyben. 5 honaposnal talán engedném, de sztm hagy a kérdező döntse mar el, megis o az anyukája. Meg mi az hogy o átviszi, aztán akkor is azt akarjak hogy lépjen mar le? En az ilyen mamát helyre raknam rövid úton. Egyes nők tok kivetkoznek magukból mikor unoka kerül képbe. Természetesen normalis mamaval más a helyzet, de ne eroszakoskdojanak mar ha az anya nem akarja.
2015. febr. 8. 19:45
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Bevallom, én se értem az egészet. Hozzánk bármikor jöhetnek, egyszer se mondtam, hogy ne jöjjenek, és addig maradnak, amíg szeretnének.

Néha azt veszem észre, úgy kezelik a kislányom, mintha legalább 3 éves lenne. Vagy engem úgy, mintha fogyatékos lennék, és nem tudnék róla gondoskodni.

Talán nem tudják feldolgozni, hogy nem tudnak segíteni. Akartak, de a pelenkát nem tudták normálisan ráadni. Hiába, amikor én voltam gyerek, még nem voltak ilyen pelusok :)

2015. febr. 9. 09:32
 17/18 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es. Hetente többször járunk baba klubba. Rengeteg idegen emberrel találkozik, de még sosem figyent le a szája, amikor őket meglátta.

Sosem voltam annak a híve, hogy erőltesünk valamit a gyerekre, csak mert régen ez volt a szokás.

A gyereket mindig, mindenhova magammal viszem. Vigyázni a nagyik nem tudnának rá, mert dolgoznak.

2015. febr. 9. 09:35
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem te is jól tudod a kérdésedre a választ kérdező! Nem azzal van a gond, hogy a nagyi vigyáz rá egy két órát, ha JÓ A KAPCSOLAT! Az a gond, hogy a babád elutasítja a nagyikat. Ha jól érezné magát náluk, akkor nyugodtan rájuk bízhatnád egy-két órára, bár elvitelre adni még korainak tartom egy picit. Jöjjenek ők hozzátok.

Ebben a helyzetben viszont nem adnám, pláne, ha erőltetik. Minden erőltetés a felnőtt igényeiről szól, nem a babáéról.

2015. febr. 9. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!