Hagyjam rájuk a kislányomat vagy sem?
Kislányom 5 hónapos. Nem mondanám különösen anyásnak, inkább apás, bárkivel jól elvan, mindenkire mosolyog, egyedül a nagymamákra nem. Nem tudom, miért alakult ez így, de ha bármelyik mama jön, elkezd sírni. Mivel még dolgoznak, hetente egyszer jönnek, és aznap nem lehet bírni a lányommal. Húgom messze lakik, vele két hetente találkozik, és imádja. Amint belép az ajtón, már mosolyog, és gügyög.
A két nagymama nagyon erőlteti, hogy elvihessék a lányom egy rövid időre, de így nem merem odaadni nekik. Ha kézben tartják, a kislányom üvőlt és szabályosan kifacsarja magát a kezük közül, úgy menekül. :(
A nagypapákkal semmi baja.
Ti engednétek, hogy elvigyék vagy sem? Szeretném ha jó lenne közöttük a kapcsolat, de megrémíszt a gondolat, hogy mi lesz a lányommal, ha velük lesz.
Uristen, mindkét nagyi gyp-s? Szegény te...
Ha jol ertem mar 2 honaposan el akartak vinni... Na nálam ez egyszer lenne téma, biztos világosan a tudtukra adnám hogy gyorsan felejtsék el. Mondjuk nálunk normálisak a nagyik... Nem is ertem milyen emberek vannak....durva.
Köszönöm a válaszokat. Bevallom, én se értem az egészet. Hozzánk bármikor jöhetnek, egyszer se mondtam, hogy ne jöjjenek, és addig maradnak, amíg szeretnének.
Néha azt veszem észre, úgy kezelik a kislányom, mintha legalább 3 éves lenne. Vagy engem úgy, mintha fogyatékos lennék, és nem tudnék róla gondoskodni.
Talán nem tudják feldolgozni, hogy nem tudnak segíteni. Akartak, de a pelenkát nem tudták normálisan ráadni. Hiába, amikor én voltam gyerek, még nem voltak ilyen pelusok :)
Kedves 12-es. Hetente többször járunk baba klubba. Rengeteg idegen emberrel találkozik, de még sosem figyent le a szája, amikor őket meglátta.
Sosem voltam annak a híve, hogy erőltesünk valamit a gyerekre, csak mert régen ez volt a szokás.
A gyereket mindig, mindenhova magammal viszem. Vigyázni a nagyik nem tudnának rá, mert dolgoznak.
Szerintem te is jól tudod a kérdésedre a választ kérdező! Nem azzal van a gond, hogy a nagyi vigyáz rá egy két órát, ha JÓ A KAPCSOLAT! Az a gond, hogy a babád elutasítja a nagyikat. Ha jól érezné magát náluk, akkor nyugodtan rájuk bízhatnád egy-két órára, bár elvitelre adni még korainak tartom egy picit. Jöjjenek ők hozzátok.
Ebben a helyzetben viszont nem adnám, pláne, ha erőltetik. Minden erőltetés a felnőtt igényeiről szól, nem a babáéról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!