Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hagyjam rájuk a kislányomat...

Hagyjam rájuk a kislányomat vagy sem?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 hónapos. Nem mondanám különösen anyásnak, inkább apás, bárkivel jól elvan, mindenkire mosolyog, egyedül a nagymamákra nem. Nem tudom, miért alakult ez így, de ha bármelyik mama jön, elkezd sírni. Mivel még dolgoznak, hetente egyszer jönnek, és aznap nem lehet bírni a lányommal. Húgom messze lakik, vele két hetente találkozik, és imádja. Amint belép az ajtón, már mosolyog, és gügyög.

A két nagymama nagyon erőlteti, hogy elvihessék a lányom egy rövid időre, de így nem merem odaadni nekik. Ha kézben tartják, a kislányom üvőlt és szabályosan kifacsarja magát a kezük közül, úgy menekül. :(

A nagypapákkal semmi baja.

Ti engednétek, hogy elvigyék vagy sem? Szeretném ha jó lenne közöttük a kapcsolat, de megrémíszt a gondolat, hogy mi lesz a lányommal, ha velük lesz.

2015. febr. 8. 16:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Én az öt hónapos gyerekemet még bőven szoptattam, tehát semmiképp sem adtam volna oda. Amúgy meg ráérnek még a nagyik később is elvinni, bőven változhat a helyzet még, ne aggodalmaskodj előre.
2015. febr. 8. 16:49
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
5 hónaposan senkinek nem adtuk oda a gyerekünket, hogy elvigye. Természetesen jöttek hozzánk, illetve mi is mentünk a nagyszülőkhöz, de fel sem merült, hogy bárki nélkülem, vagy az apja nélkül elvigye.
2015. febr. 8. 16:52
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nálunk már lassan 3 hónapja napi téma :(
2015. febr. 8. 16:56
 4/18 anonim ***** válasza:
83%
Biztos h nem engedném. Kicsi sztem na meg ha ennyire sír, kizárt. Elmondanám szépen 1x onnantól kezdve meg se hallanám ha erről kérdeznek. Lesz nagyobb az a gyerek majd visuik akkor.
2015. febr. 8. 17:06
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Nem azért sír a baba mert a nagyik mondjuk ősz hajúak? Esetleg vmelyik nagyi nem visel szemüveget?
2015. febr. 8. 17:12
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Vagy vartyognak a nagyik? Sok baba nem szereti ha hangoskodnak mellettük, meg visítanak.

Én lányom fél az ősz hajtól, szemüveget is nézegeti az sem tetszik neki, bajszos emberek, Barátok köztből a Gizit utálja ( nem nézzük a sorozatot, hanem a reklámból néha látta)és fél tőlük, sír.

2015. febr. 8. 17:15
 7/18 A kérdező kommentje:
Apa szemüveges, a nagyik nem. De tény, hogy nagyon hangosan beszélnek, folyton dadognak, gügyögnek neki. Mi sosem beszéltünk vele így, hanem ugyanúgy, ahogy egymással szoktunk.
2015. febr. 8. 17:24
 8/18 anonim ***** válasza:
95%
Mit jelent az, hogy elvinni akarjak? Mert ha peldaul setalni babakocsival miert ne vihetnek, esetleg eloszor te is mész velük.
2015. febr. 8. 17:29
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

Van sok nagymamának olyan igénye hogy babakocsiban tologathassák az unokát végigmutogatva a környék öreglányainak. Az elképzelésükben él egy idilli kép, rózsás arcú, mosolygó unokáról a kocsiban amint ők tolják. A valóságban sokkal több tennivaló lehet egy öt hónapos körül. Sok mama azért vitázik az anyukával mert félnek hogy ha lábra áll a baba már nem tudják úgy tutujgatni és tologatni.

Én egy - másfél éves kor alatt csak nagyon indokolt esetben egy-két órára adnám oda.

Később már úgy is imádni fognak a nagyikhoz járni játszani, és olyan dolgokat süttetni a mamákkal amit anya éppen nem készített el otthon.

2015. febr. 8. 17:34
 10/18 A kérdező kommentje:

Babakocsiban szokták tologatni. Igaz, most a rossz idő miatt nem, de az elején igen.

Az elvitel azt jelenti, hogy etessem meg, ők elviszik magukhoz, és a következő étkezésre visszahozzák. Szinte mániájuk lett, hogy a gyerek náluk legyen, az ő lakásukban, mert nálunk valamiért nem jó. Ha mi megyünk át, átveszik a gyereket, és rögtön mondják, hogy menjek el. Persze maradok és ezen besértődnek.

2015. febr. 8. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!