Hagyjam elválasztani négy éves kislányomat a legjobb ovis barátnőjétől?
Szia!
Jól értem, hogy itt kortárs csoportos óvodáról van szó, vagyis kb. egykorú együtt járnak 3 évig – aki pedig évvesztes (mint a lányod), azt középsőben átrakják egy másik középsős csoportba, hogy a középsőt járja kétszer, és ezzel az új csoporttal legyen majd nagycsoportos?
Ha így van, azt gondolom, egy négyévesnek nagyobb trauma, ha új óvónők, új csoporttársak közé kerül, mint egy nagyobbnak, tehát szerintem a lányodnak jobb lenne, ha menne nagycsoportba az eddigi gyerekekkel, és majd utána, az utolsó évre kerülne egy új nagycsoportba.
A kötődésük szempontjából nézve is „normálisabbnak” tartanám, ha akkor és azért válnának el, mert a másik kislány iskolába megy. Hiszen ez egy normális dolog, az viszont nem annyira, hogy mesterségesen elválasszák őket. Nagyon sokat változnak a gyerkekek ebben a korban egy év alatt, szerintem jobban fel tudja dolgozni ezt valaki, ha már nagyobb…
Egyébként meg, ha esetleg közben kiderülne, hogy a lányod iskolaérett (dacára annak, hogy pár hónappal fiatalabb), ha nagycsoportos lenne, megvolna a lehetősége, hogy ő is iskolába menjen. (Bár szerintem jobb, ha minél tovább ovis valaki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!