Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti titkolnátok az abortuszt?...

Ti titkolnátok az abortuszt? Kérdés kifejtése lent

Figyelt kérdés

Előre leszögezném hogy nem vagyok ilyen helyzetben, de volt egy rövid szóváltásunk a nagymamámmal erről. Van egy másfél éves kisfiunk és ideiglenesen a nagyimnál lakunk a férjemmel. Ha esetleg terhes lennék (nem tervezzük és használok fogamzásgátlót) szerinte megkell hogy tartsam. Egy nagyon vallásos nőről beszélünk és szerinte ez gyilkosság. Megértem a nézeteit de nem vágyunk még egy gyerekre. A lakás ahova költözünk 50nm2. Hárman pont eléldegélünk majd. Anyagilag és megmondom őszintén idegileg sem bírnánk a 2 gyereket. A nagyim viszont egy életre meggyűlölne ha abortuszra adnám a fejem.

Ha ti ilyen helyzetbe kerülnétek és nem akarnátok még egy gyereket, eltitkolnátok az abortuszt?

A kérdés - ismétlem - csupán fikció és tudom, hülye vagyok hogy ilyeneken gondolkodom és sokaknak nem létezik a "mi lenne ha" felfogás, de egy pillanat erejéig éljétek bele magatokat a helyzetbe.

2014. jan. 30. 22:51
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
43%

Úgy gondolom, hogy az abortusz pont nem az amit titokban lehet tartani.

Egyik barátnőmnek (a sors fintora, hogy az exem mostani párjáról van szó) is volt abortusza. Nem akarta elmondani senkinek. Az anyukája tudott róla, a párja, meg 2 barátnője. Na az egyik nőnek az volt az első dolga, hogy továbbadta az infót nekem. Nem tudom miért nekem, a lényeg hogy azonnal elmondta. Pár nappal később sikerült a másik barátnőből is kiszednem. Én nem mondtam el senkinek (csak most itt, név nélkül neked), mert nem akarom, hogy csámcsogjanak rajta. A lényeg, hogyha rajtad és a párodon kívül más is tudni fogja, könnyen visszajuthat a mamádhoz.

2014. jan. 30. 23:35
 12/29 anonim ***** válasza:
19%

Az abortusz gyilkosság, abban igaza van.

Gyógyszer mellett nem hiszem hogy félned kéne. De ha enynire tudod, hogy nem akartok több gyereket, miért nem kötteted el amgad? Jobban járnál.

2014. jan. 30. 23:38
 13/29 anonim ***** válasza:
70%
Hát ha ilyen nagyim lenne, akkor eltitkolnám. Bár ilyen nézetekkel nem is lenne vele jó kapcsolatom, mivel ateista vagyok. Igen hamar összekapnánk bármin, ha nekem elkezdené osztani az igét. Nekem volt már abortuszom egyébként, és még ha vele laktok, akkor sem kell tudnia róla. Egyik reggel bemész a kórházba, délután 2-kor már indulhatsz haza, és max. 3 nap múlva már mehetsz dolgozni is, de amúgy hamarabb is. Fizikai fájdalommal nem jár, van egy kis vérzés, gyengébb, mint a menstruáció, és néhány napig tart. Szóval neki fel se tűnne, hogy veled történt valami. Ha csak lelkileg nem törnél össze és zokognál hetekig-hónapokig. De ha meg már külön éltek, pláne nem kell tudnia róla. Felesleges ilyenekkel szítani a tüzet, gondolom egy ilyen mamát épp elég nehéz így is elviselnetek - nekem legalábbis biztosan az lenne.
2014. jan. 31. 01:13
 14/29 anonim ***** válasza:
1%

Az a szomorú, hogy eszedbe se jut hogy örökbe add, inkább egyből abortusz, mert ott a társadalmi nyomás, hogy az ciki ha gyereket szülsz és nem tartod meg.

Túl sok ember hal bele mások elvárásaiba.

2014. jan. 31. 02:52
 15/29 A kérdező kommentje:
Egyszer majd valamikor szeretnénk még egy gyereket. De csakis akkor ha megengedhetjük magunknak anyagilag. De ha nem lesz, nem halunk bele. Ezért nem köttetem el magam.
2014. jan. 31. 08:13
 16/29 anonim ***** válasza:
81%
Nekem volt, nem szégyelltem, de nem tartozik senkire sem csak rám és a páromra, ez a mi kettőnk döntése, nekünk kell viselni is. Édesanyám tudott róla csak, mert ő vigyázott addig a kisfiamra.
2014. jan. 31. 08:22
 17/29 anonim ***** válasza:
32%

Az abortusz kétélű kard. Egyrészt belehal a gyerek, másrészt a létező legnagyobb büntetés, amit csak nő kiszabhat önmagára.

Szerintem teljesen mindegy, ki kinek mondja el, mert a lényeg sajnálatosan az, hogy az illető, maga a haláláig tisztában lesz a nyilvánvaló ténnyel.

Ha tisztességesen védekeztek, betegség (hányás, hasmenés, egyéb vírusok) esetén kombináltan, akkor nem lesz semmi baj. Nagyi ide, nagyi oda.

2014. jan. 31. 08:47
 18/29 anonim ***** válasza:
73%
nem mondanám el. mi hárman élünk 35 nm-en.
2014. jan. 31. 09:25
 19/29 anonim ***** válasza:
83%

Én titkolnám, mert csak a párodra és rád tartozik. Én is azt mondom hogy egy idős embert, aki ráadásul vallásos, semmilyen logikus érvvel nem tudsz meggyőzni semmiről.

Ha meg tudnál, szabadalmaztasd a technikádat, akkor talán nem vennének annyian mágneses matracot meg karkötőt és rákgyógyító vizet. Egyszer csak kénytelenek vagyunk belátni aki h.lye haljon meg. Nem lehet mindenkit józan gondolkodásra ösztökélni.

l26

2014. jan. 31. 09:37
 20/29 anonim ***** válasza:
71%
nekem volt abortuszom, 23 évesen. Kb pár barátnőmön, páromon kívül még a tesóm és a szüleim sem tudtak róla, én is úgy voltam, hogy nem keserítem őket, és nem hiányzik a szégyen, amivel rám néztek volna, igen szégyen, ha teherbe esünk a saját baromságunk miatt és emiatt meg kell halnia valakinek. Én titkoltam, és a te helyedben is titkolnám, viszont számomra az a kérdéses inkább, hogy valóban elvetetnéd e, hiszen ahol 3an is elférnek, ott elfér a 4. is... persze, most biztosan úgy gondolod, a hátad közepére se még egy gyereket... De talán változhat. Nagyon nehéz titkolózni, hiszen ez egy testet-lelket megterhelő procedúra.. Sajnos nekem csak a 11. héten vették el, pedig már 6 hetesen tudtam, mert így működik errefelé a kórházi rendszer, mindig csak a legsürgősebbet végzik el. Gondolhatod milyen kínszenvedés volt 5 hetet várni és közben nem mondhattam el senkinek sem szinte...
2014. jan. 31. 10:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!