Miért gondolják a kívül állók, hogy a szülés után szinte oda kell költözni az anyának a lányáékhoz hogy ott legyen mellette?
Akkor most mondok egy èrdekeset...amikor a nagynéném szülte az unokatesómat, én költöztem oda az elsö hónapra 15 évesen. Mostam, főztem, takarítottam, elláttam a gyerekeket (az újszülöttet, és a 6 èves nővèrèt) èjszaka én aludtam vele, èn keltem hozzá, ha felsírt, és az éjszakai etetès is az én feladatom volt, mert az anyja éjszaka nem volt hajlandó felkelni etetni, így èjszaka tàpszert kapott.
Mama ment volna szívesen, de ő dédit ápolta, emiatt nem tudott.A fèrje meg csak,addig foglalkozik a gyerekkel, amíg megcsinálja.
Hulla voltam, de a gyerekek miatt megérte.
Nekem anyukám még dolgozik segíteni nem tudott, anyósom sajnos már nem él. Nagyon-nagyon jól esett volna néha egy kis "női" segítség itthon. Hiába nagy a család, mégem jött senki soha egy tál kajával, hogy nekem könnyebb legyen, sőt... :-( Tulajdonképpen soha nem gondoltam volna, hogy a férjemen kívül ennyire nem számíthatok senkire a normálisnak gondolt családomból.
Az biztos, ha egyszer a fiaimnak gyereke születik én megyek segíteni, mert ok, hogy megoldom, de nagyon-nagyon nehéz. Odaköltözés amúgy szerintem is túlzás, de a házimunkában, bevásárlásban bizony bőven elkél a kezdetekkor (is) a segítség.
Ja, igen, húzni azt nalunk is tudtak, sógorasszony jött ugyanúgy kajálni:D
25-ös
Én jóban vagyok az anyósommal, de tejtől átázott pólóban, fésületlenül, mosatlanhalommal hogy ülni is vinnyogva tudok, úgy nem szívesen láttam volna órákra. Az anyám az anyám, a férjem anyja meg csak az anyósom. Anyám segített betenni a betétet az első vérzésemkor, anyám tartotta a fejem ha hánytam.
Mondjuk én egyiket sem akartam, hogy odaköltözzön, de ha már nem épp a legjobb formában mutatkozom valaki előtt, az az anyám legyen ne más.
véletlen elküldtem...
szóval azt, h anyósom bent legyen a vajúdásnál nem szeretném, anyám nyilván sajnos nem fog tudni eljönni, pedig ő lenne nekem a legmegnyugtatóbb. (Nem apás szülés lesz.)
Anyám is, anyós is jelezte, hogy ha szükség van rájuk, akkor szóljak, ugranak, de tolakodni nem fognak.
Az első 1-2 hétben azért se szeretnék itt táborozást, mert akkor alakul ki a hármas, ami mindenkinek újdonság lesz. Persze látogatni lehet jönni, de ide településnek nem örülnék az elején. Ha ketten nem tudjuk megoldani a férjemmel, akkor már rég rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!