Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért akarja a legtöbb nagyszü...

Miért akarja a legtöbb nagyszülő KISAJÁTÍTANI, "ENYÉM"-nek gondolni az unokáját, a szülők akaratát sokszor háttérbe szorítani?

Figyelt kérdés
Az anyósom például levezette, hogy a gyerek az "ő vére", hisz a fia gyermeke, én meg kb. úgy érzem magam, mint akitől csak azt várták, h kiszolgálja az igényeiket, és szüljön nekik egy unokát, aztán kész.

2013. jún. 10. 09:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
63%

Nem igazán értem a kérdést.

Az, hogy a gyerek az anyósod vére (is), tényszerű, ezen nincs semmi felháborító szerintem.

Tett más megjegyzést is, amit esetleg félreértelmeztél, megbántott vele? Mert ez, amit leírtál nem egy olyan dolog, amiből le lehetne vonni az általad leírt következtetéseket (birtoklási vágy, szülők akaratának háttérbe szorítása).

2013. jún. 10. 10:26
 12/27 anonim ***** válasza:
91%
Én értem a kérdező problémáját, nyilván nem magával a kijelentessél van gond, hogy az ő fia, az ő vére (is) mert ez tény... hanem ami mögötte van... Az én egyik ismerősöm anyósa jelentette ki, hogy az ő családjának és fiának a vére tiszta (árja?), amihez hozzájött a nő hibás vére. Igen, ez így lett kijelentve, tehát lenéző, némi felsőbbrendűségi komplexussal vegyítve...
2013. jún. 10. 11:02
 13/27 anonim ***** válasza:

"h kiszolgálja az igényeiket, és szüljön neki"

-3;8;vagyok. Az a valószínű, ő ezt kapta anno- és most ezt adja tovább. Nagyon gyakori ez azoknál az embereknél akik nem dolgoznak a megértések, a világ, a jelenségek megismerésén -egy mókuskerékben pörögnek. Egyébként ez is a megértést célozza, csak elég gyengén. Te ne legyél majd ilyen- ez feladat. Jó gyereknevelést, ne akadályozzanak ezek a sekélyes megjegyzések, hidd el, nem lényeges.

2013. jún. 10. 11:25
 14/27 anonim ***** válasza:
73%

Én sem értem a problémát.

Ha magasról tenne az unokájára és soha nem látogatná meg, nem venne neki ajándékot, nem sütne neki sütit, nem szeretné...az lenne a jó?

Ha igen, akkor cserélhetünk!

2013. jún. 10. 12:12
 15/27 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk is ez van.

Mindég azt mondja, hogy o rá hasonlít, ugy csinál mint o vagy esetleg mint a sógornom. A férjemhez nem is szokta hasonlítani. 2,5 éves a gyerek és egyszer nem mondta,hogy valamiben olyan mint én. Meg kell tanulni elengedni a fuled mellett. En már csak mosolygok magamban a kijelentésein.

2013. jún. 10. 14:14
 16/27 Nitókrisz ***** válasza:
Nalunk ez a sajat anyukammal van igy sajnos. Engem ugy kezel, mintha a sajat gyerekem testvere lennek es nem az anyja. Sajnos idos korban ez nem ritka szerintem. Nem akarnak ok ezzel rosszat, csak nagyon nehez kezelni a helyzetet es turelmesnek lenni.
2013. jún. 10. 14:24
 17/27 A kérdező kommentje:
A "kisajátítás és enyém"-ből azért jött a szülők akaratának figyelmen kívül hagyása, mert az "enyém" gondolata/érzése miatt sohasem kerül előtérbe a gyerek igénye :(((. (A gyerek sztem mindenkinél előbbre való lenne.) Ha kap valamit pl., az nem azért lett véve, hogy játsszon vele, fejlődjön, lássuk az arcán a vigyort, ahogy tetszik neki az a dolog, (sőt a legtöbbször neki nem való dolgokat kap - 1 évesen ékszer az ajándékötlet), hanem azért, h nagyszülő a saját anyagi előnyét fitogtassa. Szülőként így teljesen semmibe vesznek, hiába beszéljük meg mit szeretnénk, "az én unokám, azt csinálok vele amit akarok" elgondolás alapján mindig semmibe vesznek.
2013. jún. 11. 09:06
 18/27 anonim ***** válasza:
10%

Nézd kedves kérdező. Biztos létezik valahol az az álomvilág, amit élni szeretnél, ahol mindenki tökéletes és minden úgy történik, ahogy a gyereknek a létező legtökéletesebb minden és a szülők abszolut privilegizált helyzetben vannak....csak sajnos nem tudom, hogy hol van ez a világ...

Az én világomban hatalmas puszit kap az a nagymama, aki bármilyen módon is képes kimutatni az unokája iránti szeretetét. Ha ezt egy ékszerrel teszi akkor is kizárólag puszit érdemel érte, nem mérget a részetekről.

Nézzél kicsit körül, hátha észreveszed, hogy milyen szerencsések vagytok is valójában! Ha nem látod, akkor az ajánlatom továbbra is áll: cseréljünk!

2013. jún. 11. 09:15
 19/27 anonim ***** válasza:
51%
Most akkor az a legnagyobb baj, hogy nem olyan ajándékot kap a gyerek, amilyet ti akartok? Hát ez borzasztó, akkor vegyétek meg neki ti. Örüljetek, hogy kap valamit, sok családban a nagyszülő egy szelet csokit sem tud/akar adni az unokának.
2013. jún. 11. 09:28
 20/27 anonim ***** válasza:
29%

Te nem vagy normális :S

Azzal veszi semmibe az akaratodat, hogy nem neki való/tetsző ajándékot ad?? Örülnél inkább, hogy ad valamit!

Hozzáteszem egy nagymamakorú számára teljesen normális dolog ékszert adni egy babának, ugyanis az ő idejében még szokás volt. Még 20-30 éve is normális dolog volt fülbevalót, láncot medállal, stb.-t adni babáknak, főleg keresztelőre vagy első szülinapra. Nem tudom, manapság ez hogy van, de ha neked nem tetszik, akkor mondd meg az anyósodnak, hogy szerinted egy játékkal többre menne, és ne költsön ilyen drága ajándékra. De mérgelődni azért, mert ő a pénzt költi az unokájára elég bunkó dolog.

2013. jún. 11. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!