Miért akarja a legtöbb nagyszülő KISAJÁTÍTANI, "ENYÉM"-nek gondolni az unokáját, a szülők akaratát sokszor háttérbe szorítani?
Nem igazán értem a kérdést.
Az, hogy a gyerek az anyósod vére (is), tényszerű, ezen nincs semmi felháborító szerintem.
Tett más megjegyzést is, amit esetleg félreértelmeztél, megbántott vele? Mert ez, amit leírtál nem egy olyan dolog, amiből le lehetne vonni az általad leírt következtetéseket (birtoklási vágy, szülők akaratának háttérbe szorítása).
"h kiszolgálja az igényeiket, és szüljön neki"
-3;8;vagyok. Az a valószínű, ő ezt kapta anno- és most ezt adja tovább. Nagyon gyakori ez azoknál az embereknél akik nem dolgoznak a megértések, a világ, a jelenségek megismerésén -egy mókuskerékben pörögnek. Egyébként ez is a megértést célozza, csak elég gyengén. Te ne legyél majd ilyen- ez feladat. Jó gyereknevelést, ne akadályozzanak ezek a sekélyes megjegyzések, hidd el, nem lényeges.
Én sem értem a problémát.
Ha magasról tenne az unokájára és soha nem látogatná meg, nem venne neki ajándékot, nem sütne neki sütit, nem szeretné...az lenne a jó?
Ha igen, akkor cserélhetünk!
Nálunk is ez van.
Mindég azt mondja, hogy o rá hasonlít, ugy csinál mint o vagy esetleg mint a sógornom. A férjemhez nem is szokta hasonlítani. 2,5 éves a gyerek és egyszer nem mondta,hogy valamiben olyan mint én. Meg kell tanulni elengedni a fuled mellett. En már csak mosolygok magamban a kijelentésein.
Nézd kedves kérdező. Biztos létezik valahol az az álomvilág, amit élni szeretnél, ahol mindenki tökéletes és minden úgy történik, ahogy a gyereknek a létező legtökéletesebb minden és a szülők abszolut privilegizált helyzetben vannak....csak sajnos nem tudom, hogy hol van ez a világ...
Az én világomban hatalmas puszit kap az a nagymama, aki bármilyen módon is képes kimutatni az unokája iránti szeretetét. Ha ezt egy ékszerrel teszi akkor is kizárólag puszit érdemel érte, nem mérget a részetekről.
Nézzél kicsit körül, hátha észreveszed, hogy milyen szerencsések vagytok is valójában! Ha nem látod, akkor az ajánlatom továbbra is áll: cseréljünk!
Te nem vagy normális :S
Azzal veszi semmibe az akaratodat, hogy nem neki való/tetsző ajándékot ad?? Örülnél inkább, hogy ad valamit!
Hozzáteszem egy nagymamakorú számára teljesen normális dolog ékszert adni egy babának, ugyanis az ő idejében még szokás volt. Még 20-30 éve is normális dolog volt fülbevalót, láncot medállal, stb.-t adni babáknak, főleg keresztelőre vagy első szülinapra. Nem tudom, manapság ez hogy van, de ha neked nem tetszik, akkor mondd meg az anyósodnak, hogy szerinted egy játékkal többre menne, és ne költsön ilyen drága ajándékra. De mérgelődni azért, mert ő a pénzt költi az unokájára elég bunkó dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!