Hogy mondjam el a családomnak, hogy terhes vagyok?
Kicsit bonyolult a dolog.
15 évesen járni kezdtem a város egyik "menő srácával",akiért minden lány odavolt,mindenki jóban akart lenni vele.A szüleim mondták,hogy ki fog használni és senki nem nézte jó szemmel,hogy mi együtt vagyunk,többen próbálták tönkretenni a kapcsolatunkat.De csak 4 év múlva szakítottunk,mert ő kiment Angliába egyetemre és nem ment a távkapcsolat egyikünknek sem,ő pedig megcsalt.
A szüleim látták,hogy mennyit szenvedtem,hogy nem volt életkedvem.
Az év elején azonban hazajött,mert halasztott az egyetemen és utazgatott a világba,meglátogatta itthon az anyukáját(az apukája Angliában él nagyon régóta),mi pedig összejöttünk.
Együtt vagyunk még mindig,de titokban.
Most viszont kiderült,hogy 6 hetes terhes vagyok.Elmondtam a páromnak és úgy döntöttünk,hogy megtartjuk a babát.
Nem kérem a szüleim segítségét semmiben,de elszeretném nekik mondani.
A nővéremnek már elmondtam,ő először azt hitte,hogy csak viccelek.Szerinte a barátom olyan,mint egy gyerek,mert a problémáira nem normális megoldást szokott keresni,hanem mindent a pénzzel intéz el és menekül a gondok elől.Ebben tényleg van egy kis igazság,de bízok benne és tudom,hogy jó apa lesz.
Nem tudom,hogy mondjam el a szüleimnek,hogy nagyszülők lesznek,amikor utálják a páromat.Tudom,hogy nem szólhatnak bele az életembe,de mindig jó volt velük a kapcsolatom,bármit megbeszélhettem velük és nem akarom,hogy tönkremenjen a kapcsolatom velük.
helló anya, apa, képzeljétek, babát várunk Józsival!
ha picit is elleneznek bármit, úgyis lesz egy kis feszültség, de az unoka miatt nem hiszem, hogy örihari lenne ebből
pénzzel intéz el és menekül a gondok elől
de bízok benne és tudom,hogy jó apa lesz.
másnem ad majd egy köteg huszezrest hogy tartsd el a kicsit ő meg lelép...
akárhogy mondod el, ebből hatalmas nagy balhé lesz, ugy hogy nem szabad elviccelni stb, a barátod jobb ha nem lesz ott (max az utca végén) nehogy első reakicoba megfojtsák... ha jol sejtem akkor már kb 19 éves vagy, így sk bele szólásuk nincs a dolgokba...
sok sikert és kitartást kivánok (életem szerelme nekem is olyan srác akitől eltiltottak, speciel olyan szinten hogy kiakart anyám tagadni a családbol ha őt választom - egy darabig mi is együtt voltunk de anyámnak tul jó a besugó rendszere és az állandó félelmemből elege lett...
Egyedül közöld velük minél előbb-annál jobb alapon! A közlésmódod egyszerű, és tömör legyen. De próbálj mosolyogni, és kimutatni azt, hogy boldog vagy. Az lenne a legjobb, ha te is elköltöznél otthonról esetleg együtt kimennétek Angliába a pároddal. Onnan nem nagyon tudnának beleszólni a szüleid a dolgokba, és csak magad alakítanád az életed persze a pároddal.
Sok boldogságot!
Csak egyenesen, tényszerűen. Ennél jobban nem tehetsz. Azzal könnyíthetsz a dolgon, ha tudsz valamilyen közös alternatívát felhozni előttük, hogy fogjátok eltartani a kicsit, s magatokat. Javaslom, a közléshez legyen ott a párod is.
Túl fogják élni.
Érthető a dilemmád, mert arról amit írsz, valszínű igazuk lehet szüleidnek. Te még egy kicsit naívnak tűnsz. De ne legyen igazam. Döntésképes vagy, s ezek szerint döntöttél. Felnőttmódra. Ez esetben felnőttmódra kell közölnöd ezt a szüleiddel, és szintén felnőttmódon kell gondolkodnod a további családi életedről.
Ez a párodra is igaz.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!