18 hetes terhes leszek a jövőhéten! Szeretnék szépen lassan bevásárolni a babának kiságyat, pelenkázót, stb. Hogyan "magyarázzam" el a babonás családomnak, hogy a baba -dolgokat nem "kifizetődő"egyszerre a legvégén megvenni?
Szerintem sem kell a végére hagyni, de még ráérsz legalább 6 hétig. Nekünk a legmacerásabb a babakocsi volt, ezt már 16 hetesen elkezdtem nézegetni, de pl babaruhát, ilyesmit csak kb 34 hetesen vettem. A lényeg, hogy jól gondold végig mit és hogyan szeretnél, kérd ki babás ismerőseid véleményét, írj listát, nézz körbe a neten, hasonlítsd össze az árakat és csak utána kezdj el vásárolni.
Pl teljesen fölösleges most megvenned egy légbőlkapott ötlet alapján egy olyan rugit, ami alul nem patentos, mert nem lehet benne pelusozni, de eddig erre senki sem hívta fel a figyelmed. De ezeregy ilyen buktató van.
Én mindhárom terhességemnél már az elejétől vásárolgattam.
Nem vagyok babonás,hülyeségnek tartom.És egyben valóban nagy kiadás megvenni mindent.Én mindig akkor és azt vettem meg,amikor olyat találtam ami nagyon tetszett,és akciós volt.Ha valamit direktbe kerestem,tuti nem találtam az elképzelésemnek valót.Egyébként ha baj van,akkor azt sajnálja az ember a legkevésbé amit ráköltött,és baj bármikor lehet,de nem így kell hozzáállni.Babakocsit,hordozót,és a nagyobb dolgokat mindenképpen unisexben vettem már az elsőnél,mert tudtuk,hogy 3 gyereket akarunk.Persze van ami nem érte meg a 3-ik gyereket.Egyébként ezt a férjeddel kell megbeszélned,ha Ti vásároltok,szerintem nem kell senki engedélye hozzá.Még pár csomag pelust sem hülyeség venni,mert így is akad a végére is kiadás hidd el.
A másik,a középső gyerekemmel kórházba kerültem 30 hetesen egy tüdőembóliával.De nagyon örültem,hogy arra már mindenünk megvolt,semmi sem hiányzott.Ugyanis a baba dolgok beszerzését nem szerettem volna senkire rábízni.
Addig vásárolgass,amíg szívesen teszed,és jól érzed magad.Persze lehet,hogy végig így lesz,de ezt előre nem lehet tudni.
Boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!