Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért akarja a legtöbb nagyszü...

Miért akarja a legtöbb nagyszülő KISAJÁTÍTANI, "ENYÉM"-nek gondolni az unokáját, a szülők akaratát sokszor háttérbe szorítani?

Figyelt kérdés
Az anyósom például levezette, hogy a gyerek az "ő vére", hisz a fia gyermeke, én meg kb. úgy érzem magam, mint akitől csak azt várták, h kiszolgálja az igényeiket, és szüljön nekik egy unokát, aztán kész.

2013. jún. 10. 09:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
88%

Kérdés hogy előtte milyen volt a kapcsolatod anyóssal?Ha nem jó,akkor attól hogy szülsz neki egy unokát nem változik semmi,nem lettél nagyobb ettől a szemében.

"gyerek az "ő vére", hisz a fia gyermeke"Mondjuk ez igaz,ezzel mi a gond?

Sok esetben látom ennek a kérdésnek a forditottját is,kevesen értik meg hogy a gyereknek az a legjobb ha minnél többen szeretik.

2013. jún. 10. 09:11
 2/27 anonim ***** válasza:
72%
Azért, mert nem képesek tudomásul venni, hogy az ő gyerekük már felnőtt.
2013. jún. 10. 09:12
 3/27 anonim ***** válasza:
93%
Te vagy az anyja- a legfontosabb a gyerek számára, azt apával együtt. Ne törődj az ilyen kóros birtoklásvággyal. Idős korban ez rendszerint nem javul már, inkább romlik. De Te vagy a legfontosabb a gyereknek, főleg az első években, ezt tudja, mindenki, a nagyszülők is. Érezd magadban ezt, nagy megtiszteltetés és felelősség.
2013. jún. 10. 09:15
 4/27 A kérdező kommentje:

Anyóssal a gyerek születése előtt nagyon jó volt a viszonyunk, nem volt semmilyen cél a gyerek szülésével, mindössze :) , kiteljesedett a kapcsolatunk a férjemmel.

2- ez valóban fenn áll :(((

2013. jún. 10. 09:17
 5/27 anonim ***** válasza:
25%

Ha van eszed, akkor úgy neveled a gyereket, hogy szeressen téged, az anyósod meg ha tényleg primitív, agresszív és akaratos, akkor a gyerek úgy se fogja őt bírni. Esetleg rá is segíthetsz kicsit, hogy sokat beszélsz majd a gyereknek a nagyanyja kavarásairól. Mert kavarni fog, abban biztos lehetsz, az ilyen egoista öregasszonyok mindig szeretik más hátába szurkálni a késüket.

Én azt mondom, hogy az ember soha ne házasodjon meg. :DD

2013. jún. 10. 09:22
 6/27 anonim ***** válasza:
81%

Ezért nem szabad túl közel lakni...

2 havonta 3 órát kibirok fél lábon is,ennyi ideig tudok szépen visszaszólni,és számolni vissza a perceket,és nem csúnyán szólni.Bár ehhez kell hogy párom minden egyes alkalommal leállitsa anyóst.

2013. jún. 10. 09:23
 7/27 anonim ***** válasza:
82%
Azért ez a legtöbb esetben nincs így, nekem a családomban sehol nem jellemző. Sajnálom, hogy neked rossz az anyósoddal a kapcsolatod, de az elsődleges a gyereked felé az, amit te mondasz, csinálsz, gondolsz.
2013. jún. 10. 09:26
 8/27 anonim ***** válasza:
83%

"sokat beszélsz majd a gyereknek a nagyanyja " -NE!

S egyáltalán ne! A gyerek figyel, nem szavakból érti a dolgokat az első időben, hanem mindent "fog", antennájával. Nem fogja érdekelni az "én vérem" marhaságai- az anyját szereti, hangját, mozdulatait, ölelését, dúdolását, éneklését - nem kell szavakkal ezt tárgyalni az első 7 évben egyáltalán, később sem.

2013. jún. 10. 09:27
 9/27 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nagyon rá van pörögve a témára, főleg, ha jó volt a viszonyotok, akkor nem ellened irányul. Nosztalgiázni szeretne biztosan. Egy picit képzeld magad a helyzetébe, ő is várja, főleg, ha első unoka. Találd meg az arany középutat, azért azt se hagyd, hogy elhatalmasodjon feletted.
2013. jún. 10. 09:50
 10/27 anonim ***** válasza:
76%
mintha csak én írtam volna a kérdést. nálunk még az is megy hogy ha nála van 1-2 órát a kicsi akkor már úgy beszél róla mintha mindig ő vigyázott volna rá és hogy így szokott meg úgy szokott a gyerek aludni. tisztára úgy csinál mintha jobban tudná hogy milyen az én gyerekem. nehéz elviselni, én lecsökkentettem a találkozások számát, kéthetente egyszer. bőven sok is belőle. előtte mi is jóban voltunk, de mióta unokák vannak azóta kevergeti amit nem kéne... nálunk mindkét gyerek csecsemőként az apjára hasonlított jobban de ahogy nőnek inkább rám. de én mindig azt hallom tőle hogy tiszta apja. meg hogy ha a fiam nem cumizik akkor hát persze hgoy nem mert a párom sem cumizott, tőle örökölte.... kiakasztó. már egyszer rászóltam hgoy bocs, de a gyer3ekből van belőlem is nem csak az apja tulajdonságait örökölte. rém rossz azt hallgatni ahogy te is írtad hogy te csak arra vagy jó hogy megszüld meg ellásd a többi az mellékes, rád nem hasonlít, őt jobban szereti, te elkényezteted. stb stb. esküszöm megígérem a gyereke3imnek hogy nem leszek ilyen hülye öreg koromra és nem fogom őket ilynennel kiidegelni. te is próbálj meg kevesebbet találkozni vele.
2013. jún. 10. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!