Kedves fórumozók! Addig eljutottam, hogyha a nagyszülőknek szeretnék láthatást biztosítani, akkor a gyámügyhöz kell fordulnom. Nem azzal van bajom, ha látni szeretnék a gyereket, azzal sincs bajom ha idejönnek unokázni, egyszerűen nem akarom elengedni az egy éves lányom hozzájuk, mégpedig azért mert odahívja azokat a rokonokat a nagyszülő akik engem ócsároltak és kibeszéltek a hátam mögött. Olyan mértékben sértettek meg engem ezek az emberek, hogy nem akarok, hogy a gyerekemnek köze legyen hozzájuk. A nagyszülő azt akarja, hogy a gyereket az apja vigye el hozzá. Ezt egyszer megengedtem, de akkor is odahívta ezeket a rokonokat pedig külön kértem, hogy ne tegyék. Azóta nem engedem újra oda a lányom. Szeretném a gyámüggyel elintézni a láthatást a saját lakásomban. Hogy zajlik egy ilyen dolog, a gyámügyön kell időpontot kérni? Illetve mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Azt nem értem, hogy az anyósod testvérének mi köze van hozzád? Miért foglalkozik veled? Unatkozik? Vagy pszichés beteg, és kell neki valaki akit sírba tehet?
Azért azt nem hinném, hogy simán megítélnének láthatást nekik ha így pocskondiáznak. Esetleg vedd fel ahogy rólad beszélnek, hogy legyen bizonyíték, hogy ez bizony nem használ a gyerek fejlődésének. Feljelentést is tehetsz (nem kell, hogy bírósági ügy legyen belőle, az is elég, ha nyoma van a rendőrségen, hogy te tettél bejelentést, mert ez volt a helyzet - a telefonos zaklatást is lehetett volna jelenteni). Mondjuk furcsa ez a hirtelen jött nagy érdeklődés.
Mennyi idős a gyereked? Ő hogy viszonyul a nagyszülőkhöz? Szereti őket? Hiányoznak neki?
15-ös
2013. jún. 2. 08:44
22/28 A kérdező kommentje:
Egy éves a lányom. De már a születése előtt elkezdte a nő a hadjáratot, amikor meghalt anyósom veje. Addig ő volt a célpont.
2013. jún. 2. 09:08
23/28 anonim válasza:
De neki akkor sincs semmi köze hozzá. Azt írod, hogy anyósoddal külön nincs probléma. Úgy látszik a testvére befolyása alatt van. Nem lehet neki elmagyarázni, hogy a gyerek érdekében tartsa távol a testvérét? Még mindig jobban járna úgy, mintha nem láthatná a lányodat.
15
2013. jún. 2. 09:17
24/28 anonim válasza:
Ha a gyámhatóság megitélné a láthatást, akkor hiába költözöl külföldre, attól még azt biztositanod kell, adott esetben saját költségedre.
2013. jún. 2. 10:17
25/28 A kérdező kommentje:
Felajánlottam neki, hogy havonta kiviszi a férjem hozzá a gyereket egy vasárnapra (reggeltől estig) de megkértem rá, hogy az a nő ne legyen ott. Már az első alkalommal megszegte a kérésem és ott volt a nő. Én nem akarok odamenni ahol engem ócsárolnak, senki sem menne szívesen olyan helyre. Viszont szemét sem akarok lenni senkivel sem. Vigye el a férjem az anyjához ha szeretné, de sajnos ez nem működik mivel anyósom odahívta a nőt. Így viszont nem akarom elengedni.
2013. jún. 2. 10:28
26/28 A kérdező kommentje:
Ausztráliában gondolkodtam vagy Kanadában, ott élnek nekem rokonaim akik tudnának ebben nekem segíteni (kiköltözés, lakáskeresés munkahely stb.)
2013. jún. 2. 10:29
27/28 anonim válasza:
Hát én a helyedben azt tenném, hogy elmennék én is a férjemmel és a gyerekkel és amint megjelenik a nő és egy rossz szót is szól hozzám, már állnék is föl és mennék is el. Egyszer csak rájönnek a nagyszülők, hogy jobban járnak ha nem hívják át mert akkor tovább marad ott az unoka.
Bár mondjuk nekem az is fura, hogy a férjed mért nem véd meg. Mért hagyja, hogy a gyerek előtt beszéljenek veled így. Lehet, hogy vele kéne elbeszélgetned, mert szerintem nem normális, hogy nem áll ki melletted.
2013. jún. 2. 15:30
28/28 A kérdező kommentje:
Sosem mert a családja ellen fordulni, érzelmileg zsarolja az anyja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!