Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülői láthatás?!

Nagyszülői láthatás?!

Figyelt kérdés
Kedves fórumozók! Addig eljutottam, hogyha a nagyszülőknek szeretnék láthatást biztosítani, akkor a gyámügyhöz kell fordulnom. Nem azzal van bajom, ha látni szeretnék a gyereket, azzal sincs bajom ha idejönnek unokázni, egyszerűen nem akarom elengedni az egy éves lányom hozzájuk, mégpedig azért mert odahívja azokat a rokonokat a nagyszülő akik engem ócsároltak és kibeszéltek a hátam mögött. Olyan mértékben sértettek meg engem ezek az emberek, hogy nem akarok, hogy a gyerekemnek köze legyen hozzájuk. A nagyszülő azt akarja, hogy a gyereket az apja vigye el hozzá. Ezt egyszer megengedtem, de akkor is odahívta ezeket a rokonokat pedig külön kértem, hogy ne tegyék. Azóta nem engedem újra oda a lányom. Szeretném a gyámüggyel elintézni a láthatást a saját lakásomban. Hogy zajlik egy ilyen dolog, a gyámügyön kell időpontot kérni? Illetve mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?

2013. jún. 1. 22:17
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Egyébként mondta már nekik, hogy álljanak le, de ennek ellenére nem teszik ezt.
2013. jún. 1. 22:50
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Itt nyilván lehet hivatkozni érdemtelenségre és nincs kötelező láthatás.

Bár marha nagy hülyeségnek tartom a nagyszülői láthatás jogot. Ha jóban van a gyerekével úgyis láthatja. Ha meg nem, akkor mit akar az unokájától?

2013. jún. 1. 22:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

#12 nagy okosságot mondott:

Ha valaki jóban van a gyerekével, akkor az majd viszio hozzá az unokát.

De ha még a gyerekével sincs jóban, akkor mit akar unokázni?

2013. jún. 1. 22:59
 14/28 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit akar tőle, eddig nem igazán látogatta, ha meg el is jött hozzá sem nyúltak. Úgy vettem észre nekik mindig kell egy személy aki ellen harcoltak, eddig a vejük ellen harcoltak de ő meghalt nemsokkal a gyerekem születése előtt, ezóta én vagyok napirenden.

Szeretném törvényes keretek közé helyezni a láthatást a saját lakásomban így élhetnek ezzel a jogukkal ha akarnak.

2013. jún. 1. 23:01
 15/28 anonim ***** válasza:

Bocsánat kicsit off leszek. 12-es válaszhoz annyit fűznék hozzá, hogy nálunk pl. tesóm felesége gyűlöl bennünket, de mi szeretjük a gyerekeket is és tesómat is. Sógornőm el nem hozná a gyerekeket, mi nem mehetünk, tehát mi csak akkor találkozhatunk a gyerkőcökkel, ha tesóm elhozza őket.:( Van ilyen is sajnos.

Kérdező, az nem lehet, hogy ha elviszi a férjed a gyerekeket, akkor te is menj? A jelenlétedben csak nem ócsárolnak. Bár gondolom nem szívesen mész ilyen társaságba.:(

2013. jún. 1. 23:04
 16/28 A kérdező kommentje:
Hát ha én ott vagyok akkor is ócsárolnak, sőt üvöltöznek velem a gyerek előtt. A lényege az üvöltözésnek az, hogy ingyenélő vagyok, nem csinálok semmit sem, prostituált vagyok stb.
2013. jún. 1. 23:14
 17/28 A kérdező kommentje:
Ha csak a két nagyszülő és a férjem van itt akkor minden rendben van, akkor visszafogják magukat, de ha itt van az anyjának a nővére akkor rákezdik. Ezért akarom itt a láthatást. Mert ha elviszi a férjem a gyereket hozzájuk a szomszédból átmegy a nővér és rákezdik. A nővére volt itt nálunk is (ez az én házam még a házasság előtt vettem) és üvöltözött velem. Persze akkor már a férjem anyja is. Nem akarom, hogy ehhez a nőhöz bármi köze is legyen a gyerekemnek.
2013. jún. 1. 23:17
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha ennyire gázok, akkor említsd meg a gyámhatóságot, hátha attól jobb belátásra térnek, és viselkednek a gyereketek jelenlétében. Ha akkor sem állnak le, akkor lehet, hogy csak a gyámügyes verzió marad. De hátha elég csak megemlíteni.

Amúgy ez elég undorító, hogy a gyerek előtt ócsárolgatnak.

Én nagyon rühellem a sógornőmet, annyi sok szarságot elkövetett már ellenem és a családom ellen, hogy látni sem bírom, de sosem szidnám a gyerekei előtt. Nem hangoljuk a gyerekeket, de egyszer biztos rájönnek, hogy milyen az anyjuk. Ő annak örülne, ha sosem látnának bennünket azok a gyerekek, de pechjére szeretnek minket, otthon lenni viszont utálnak. Bocsi, sok bennem a keserűség emiatt.

15-ös

2013. jún. 1. 23:24
 19/28 A kérdező kommentje:
Hidd el bennem is, az elmúlt majdnem két év pokol volt számomra. Nincs bajom a nagyszülőkkel épp ezért szeretném törvényes keretek közé szorítani az ügyet. Nem akarom, hogy a gyerekem előtt szidjanak. Ha csak a nagyszülőkkel vagyunk akkor nincs vita. Ha ott a nő akkor balhé van. Direkt provokál és szidalmaz. Telefonon is zaklatott egy ideig de lemondtam a telefonelőfizetést azóta nyugalom van. Ide meg a nő nem mer jönni mert amikor legutoljára itt volt és elkezdett engem k.rvázni akkor kidobtam a francba.
2013. jún. 1. 23:31
 20/28 A kérdező kommentje:
Egyébként ez eddig nem jutott eszembe, csak ma felhívta a férjem az anyja hogy be fognak engem perelni a láthatás miatt. Ha minden kötél szakad marad a külföld. Más utat nem látok, vagy az öngyilkosság :D de az meg hülyeség.
2013. jún. 1. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!