Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszülői láthatás?

Nagyszülői láthatás?

Figyelt kérdés

Anyósékkal nagyon megromlott a viszonyom,mert olyan minden lébe 2 kanál,és keverős,észosztogató stb.

Van egy 6 hós kisfiam,de mivel nagyon megharagudtam anyósra,férjem viszi le a babát látogatóba.Én úgy szeretném mivel kicsi,és rám van szorulva 2 hetente 1x vinné le 1 órára,majd ha nagyobb lesz a fiam akkor ő majd eldönti megy vagy marad.De már megint anyósom közbe lép,hogy ő akarja megszabni hogy meddig marad a babám,vagy is ha én egy órát engedélyezzek ő kettőt akar.Férjem mellettem áll,és utálattal megy le oda,csak olyan muszájból:(Mennyi lenne a reális láthatás?Ja,és úgy bánt a gyerekemmel,hogy családvédelmis segítségét kellett be vonnunk,és fenyegetett,terrorizált.

2009. ápr. 27. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vitetném le a férjemmel ebben az esetben. Sőt ne is lássa soha. Családvédelmit? Miért mit tett a gyerekkel? És ezek után még láthatja? Kicsit azért zavaros még....
2009. ápr. 27. 12:02
 2/7 A kérdező kommentje:

-2 hetesen elakarta vinni kérdezés nélkül a gyereket,majd hozza...erre kiakadtam,és mondta szó sem lehet erről!

Azóta civakodunk a gyereken!2x majd nem kiesett a újszülött gyerekem a kezéből,és ha rá szóltunk ne így,meg úgy fogja neki még feljebb állt.Én tűrtem akkor is,ez így ment 2 hónapon keresztül,minden áron vinni akarta sétába,meg minket elküldeni,hogy gyerekkel kettesben lehessen,én ezt nem hagytam.DE mikor már rám szállt,és a nagymamai jogaival jött elő,és ő akart határokat szabni engem kiakasztott,és kiadtam az útját,többször leszólta a gyerekemet is.volt olyan sírt a babám nála,és úgy kellett kiszednem a 2 hós gyerekem a kezéből.Azt úgy döntöttünk férjemmel,nem láthatja a babát mert féltjük tőle.ő meg jött gyámüggyel,meg hogy elviteti emberekkel a babám,meg össze vissza beszélt!Erre fogtuk bementünk a családvdelmisekhez,és szóltunk nekik,hogy fenyeget stb.

2009. ápr. 27. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel anyámhoz nem viszem a gyereket. Akarnok, rossz természetű nő. Napi 40 szál cigit szív el, úgy hogy más nem szívja a családból, ő meg mindenkinek a képébe fújja ebéd közben. Mikor várandós voltam sem kímélt: családi viszályt szított, zaklatott, veszekedett: az lett a vége, hogy kórházba kerültem. Elmondtam neki, úgy viszem majd hozzá a babát, ha kijelöl egy helyiséget a lakásban, ahol nem dohányzik. Azt mondta, zsarolom. Ez nem zsarolás, ez a gyermekem védelme.

A gyermeket az Isten elsőként a szüleire bízta. A szülő joga megítélni, mit miért és hogyan tesz. Ha úgy érzed, veszélyben van vele a gyermek, akkor ne add oda. Ilyen pici baba esetében nincs az a hatóság, ami azt mondaná, hogy viheti. Ha meg te mindent szépen úgy teszel, ahogy egy gyermek körül kell, akkor fújhat neked porcukrot...

Anyósom nagyon rendes, gondos asszony, csak kicsit szeleburdi: elmondtam, mi az, amit nem szeretnék a gyerekkel kapcsolatban, mi az, amihez ragaszkodom. Erős akaratú nő, de tartja magát hozzá.

A férjed meg ne csak sunyiba, otthon legyen nagyfiú. Igenis álljon az új kis családja mellé. Ha neked van igazad, akkor meg pláne. De ne a te és ne is az anyja érdekeit nézze: a gyerek érdeke az első!

Lehet durva de én bizony elhajtanám a mamát jó melegre, akár az én, akár a párom anyukája.

2009. ápr. 27. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

A nagymamának semmi joga nincs, neked emiatt nem kell aggódnod.

Viszont szerintem nem kéne egyáltalán vinni hozzá, mert szerintem pszichológiai problémái vannak.

Azok alapján, amit leírtál, nekem az a meglátásom, hogy talán, hogy is mondjam, újra szeretné érezné az anyaságot, és egy "kicsit" kisajátítani a kicsit, mintha az övé lenne.

Nehogy hagyd!

2009. ápr. 27. 13:23
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Küld el a kedves mamát a francba nyugodtan. Neki semmi joga nincs a babádhoz, szép is lenne...Én nem küldeném a páromat sem látogatóba a babához. Változzon meg a kedves mama, és majd látogassa nálatok a babát. Ha pedig nem változik akkor kérj a családvédelmisek segítségével távolságtartási engedélyt, arra hivatkozva, hogy veszélyezteti a babát. Az ő biztonságánál pedig nincs fontosabb.

Sok szerencsét és jó babázást!

2009. ápr. 27. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
Joga semmihez nincs. Én a helyedben egyszerűen nem engedném a gyerek közelébe, és ennyi. Ha a férjed is belátja, hogy nem százas az anyja és kárt tehet a kár a baba egészségében is egyszerűen zárjátok ki. A házból és a gyerek életéből. Nincs reális láthatás. Ebben az esetben én biztos ezt tenném.
2009. ápr. 27. 21:36
 7/7 anonim válasza:
82%

A szülői felügyeleti jog a szülőké és ez teljes.

Bizonyos esetekben ezt a teljes jogot le lehet rontani. Leronthatja például a válás, amikor a bíróság (vagy közös megegyezés) mondja ki, hogy melyik szülőnek milyen jogai maradtak.

Az anyósokkal rengeteg probléma van, érdekes az apósokkal nincs.

Sajnos a szülői felügyeleti jogot (még akkor is, ha apuci és anyuci jóban vannak, és nem készülnek elválni) leronthatja a nagyszülői láthatási jog. A nagyszülő láthatási joga azonban nem automatikus. A nagyszülőnek ki kell buliznia magának! Ez azt jelenti, hogy először gyámhatósághoz fordul. Elindítanak -valószínűleg a mennyel szemben- egy eljárást, mivel az anyós a pici fiát általában nem szokta bántani. Szóval már ezalatt az eljárás alatt lehet kérni az anyós pszichológiai és fizikai alkalmasságának a vizsgálatát. Magyarul lehet bizonyítani, hogy alkalmatlan a gyerekkel való kapcsolattartásra. Ha a gyámhatóságnál esetleg az anyós korosztálya ül a babérjain, lehet, hogy az anyóst -míg zokog, és színjátékot rendez- megsajnálja, és az ő javár dönt. Ha így is van havi egy hétvégénél vagy egy napnál többet nem kap. Ezt az egészet tovább lehet vinni a bíróság elé. Ott elég csúnya anyázás szokott menni, mindenki bevet mindent. Ha az anyós jól bírja idegekkel a folyamatos becsmérlést, lehet, hogy a végén megmarad neki havi egy nap. Persze az más kérdés, hogy az unoka utálni fogja mint a szart, főleg ha kiderül, hogy kötelező a nagymamát havonta egyszer szeretni.

Mellesleg nem értem az anyósokat mi a f...szt akarnak, a gyerekek a fiatal társaságra vágynak, sokszor még a szülő sem elég fiatal nekik. Mi a f...szt akar egy 60-70 éves szipirtyó, nem tud úgysem olyat csinálni, hogy a gyerek emlékeiben annyira elevenen éljen.

Velem anyu anyósa rengeteget foglalkozott, hetente kellett őt nézegetni, egy terrorisztikus természetű szipirtyó volt. Mi értelme volt az egésznek? Soha eszembe nem jut az apai nagymama, anyu anyósa. Szépen meg aztán végképp nem tudok rá gondolni.

Az anyósoknak nem tudom, hogy miért nem elég a kisfiúk, azt már felnevelték, még hány gyereket akarnak?

Sajnos a fiús anyósok zöme elviselhetetlenül degenerált.

2009. aug. 5. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!