Pótolható e a május 12-i és május 26-i láthatás?
Sziasztok!
A problémám a következő lenne...A lányom édesapja május 12-én nem jött a láthatásra, de megígérte hogy jön...a május 26-i láthatást meg lemondta minden ok nélkül. Most pedig az élettársa fenyegetett meg ha nem engedem, hogy most vasárnap lássa az apa a gyereket, jelentik a gyámhatóságnál, és elveszik tőlem a kislányt! Azt állítja a hölgy hogy 30 napja van az apának pótolni az elmaradt 2 láthatást, de én erről sehol semmit nem találtam!
Ilyenkor mi van? Pótolható? Nem pótolható??
először is:
nem fenyegetőzni kell,hanem szépen megbeszélni ( ezt neki üzenem..)
másodszor: igen belehet pótolni :)
"A kapcsolattartást pótolni kell,
-ha az a kötelezett miatt maradt el
-ha az a kapcsolattartásra jogosult miatt, de fel nem róható okból maradt el, feltéve, hogy eleget tett a kapcsolattartás szabályozó döntésben foglalt értesítési kötelezettségének vagy az előre nem látható akadályok felmerülését igazolja.
Fontos szabály, hogy a kapcsolattartás pótlása nem veszélyeztetheti a gyermek egészséges fejlődését."
Ha hivatalosan elváltaok, akkor kell erről lennie egy bírósági határozatnak, amiben rögzítve van, hogy mi ilyen estben a teendő. Hívd fel a gyámügyet te és mondd el nekik, hogy ez a helyzet, hogyan járhatsz el jogszerűén.
A kedves hölgy pedig ne a gyereken keresztül akarjon bosszút állni, pláne mivel az apuka mondta le áthatást, ne gőzöljenek már be.
Igen, pótolható, de tényleg nem úgy, hogy te ugrassz azonnal, ezt meg kell beszélni. Élettárs meg ne fenyegetőzzön, a gyerek apja beszélje meg veled.
De tényleg jobb ha felhívod a gyámhatóságot, hogy ilyen esetekben mi a teendő, mert ha legközelebb fenyegetőzik az élettárs, akkor meg mondhatod, hogy mi a gyámhatóság véleménye...
Atyaisten...Nehogy már a gyámhatóságot hívogasd ilyesmi miatt...Hová fajul ez a világ?
Megbeszélhetnéd nyugodtan is az exeddel, nem kell itt ellenségeskedni. Az minden, csak nem jó a gyereknek. Nem hiszem, hogy belehalnál abba, ha elvinné két napra. Az j nő meg ne érdekeljen mit mond, csak feszültséget akar kelteni, ne add meg neki ezt az örömöt.
6: "Nehogy már a gyámhatóságot hívogasd ilyesmi miatt...Hová fajul ez a világ?
Megbeszélhetnéd nyugodtan is az exeddel, nem kell itt ellenségeskedni. "
Elolvastad a kérdést? Az apa élettársa!!!! fenyegetőzik, hogy jelentik a gyámhatóságnál, holott ők nem éltek két láthatás lehetőségével.
Tudom, csak többen ajánlották a kérdezőnek, hogy ő is hívja fel.
Az új nő meg nem normális szegény, az ilyet figyelmen kívül kell hagyni. Bár az elég furcsa, hogy csak úgy fenyegetőzik, ha a kérdező elengedi amúgy a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!