Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mennyire elvárható egy nagymam...

Mennyire elvárható egy nagymamától, hogy a saját otthonába beszerezze az unokája kényelméhez szükséges dolgokat?

Figyelt kérdés
Gondolok itt kiságyra, etetőszékre, játékokra..

tegnap 22:46
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem írni, hogy köülbelül ugyanolyan távolságra laknak, ugyanolyan gyakran megyünk hozzájuk. Anyagi helyzet is megengedné, hogy akár egy használt kiságy, etetőszék belefér simán. De az is teljesen rendben lenne ha aztmondaná hogy vegyük meg mi és vigyük át hogy legyen ott is. Egyáltalán semmi hajlandóság nincs arra, hogy ott is meglegyenek ezek a dolgok amik megkönnyítik az 'ottlétet'.

De akkor lehet hogy én gondolkoztam rosszul eddig és ezt nekünk kell intézni kicsit ráerőltetve?

Tudom hogy ezek nem létfontosságú dolgok, de például kisfiam egyszer már lezuhant az ágyról, azóta eszembe se jut olyan helyre letenni aludni ami nem gyerekbiztos.

ma 09:02
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálam mondjuk alap lenne egy beszélgetés erről. Anyu/Zsuzsaneni, ha jövünk Mucókával a hétvégére, akkor kellene neki egy kiságy, ahol tud aludni. Ha veszek egyet, tudod hó, tárolni? A másik ágyról leesik, így vagy kell egy kiságy, vagy nem tudunk itt aludni.
ma 09:09
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Játék minden mamánál volt egy kosárnyi, saját gyerekkoromból emlékszem, hogy mindig vártam, hogy végre megint játszhassak a mamánál lévő, csak ottani játékaimmal. :) Etetőszék sehol nem volt, felesleges arra a pár hétvégére meg nyaranta 1 hétre, megoldották anélkül. A kiságy megbeszélés kérdése, az sem volt sehol, amíg picik voltak, a földre fektettem őket matracra ebéd után, az volt mindenhol.
ma 09:25
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem várható el, rajtuk áll.

Amit tehetsz az az, hogy megmondod, hogy gyakram vagytok ott és biztonsági szempontból kéne egy gyerekágy, megkérdezed vihetsz-e egyet.

ma 09:31
 25/28 A kérdező kommentje:

23 as ez a matracos dolog tök jó ötlet 🙂

Köszi a válaszokat mindenkinek.

ma 09:45
 26/28 anonim ***** válasza:

Kiságy vagy etetőszék nem volt, mert feleslegesnek éreztük ezeket tároltatni. Sűrűn jártunk, de nem minden nap, szóval minek foglalják a helyet.

Etetés megoldható ölből, matrac pedig mindenhol van, ahol altatni lehet a kicsit.

ma 10:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Vannak cuki osszecsukhato kisagyak es szekre tehero etetok. Csomagtartoba siman befer.
ma 11:27
 28/28 anonim ***** válasza:
Nálunk most született férjem oldalán az első unoka, és nem titok az sem, hogy a másik két tesónál is tervben van. Mi már próbálkozunk, harmadik tesóék meg idén házasodnak. Anyósom teljesen megőrült az első unoka után, vett egy csomó mindent. Már a gyerekei szidták le, hogy ne költsön ennyit, majd ha kell valami, hoznak. Vett kiságyat, babakarámot, fürdetőt, játékokat. Mindig azzal védekezett, hogy de hát ez nem csak az első unokának van, hanem majd az összes következőnek is. Amúgy aranyos, hogy ilyen lelkes, csak tényleg próbáljuk kicsit visszafogni, hogy ne költsön erre ilyen sokat. De talán most, hogy eltelt félé év már kicsit csillapodott a dolog.
ma 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!