Keresztelőre mióta szükséges pénzt adni?
Én eddig úgy tudtam, hogy keresztelőre ajándékot szokás adni.
Én voltam az egyik keresztszülő, és vettem egy képesbibliát, egy kiskeresztet és egy rózsafüzért. A másik keresztszülő meg adott egy hozsannát és plusz 35.000 forintot. Voltak ott még vendégek, akik ugyan úgy pénz adtak, volt aki nem is keveset. Közel 100 ezer forintot.
A testvérem meg kérdőre vont, hogy miért nem adtam pénzt?
Egy részt igazuk van az előttem szólóknak.
Másrészt mi már 30 éve is olyan ajándékot vettünk ami a csecsemő használni tudott.
Kérdés hány èves a gyerek akit kereszteltek? Ha baba még akkor olyan dolgokat vettél amit jó pár évig nem fog használni. Ha pedig nem hívő család akkor utána sem.
Ti nem beszélgettetek a tesóddal előtte ki mit gondolt?
"Ha pedig nem hívő család akkor utána sem."
Akkor MINEK keresztelik meg a gyereket?
Szerintem pont az ilyen viselkedés miatt üresedik ki a vallás. Korántsem kell vallásosnak lenni, de ha valaki nem az, akkor ne játsszon olyan dolgokkal, ami másnak szent. Én sem vagyok megkeresztelve, meg a családból senki sem. Vallásosak nem vagyunk, divatból vagy pénztarhálási célból meg nem fogunk.
Rokoni körben nemrég volt kereszelő. A kicsi kapott pár ajándékot, de ennyi. Senki nem adott pénzt.
Ez meg hogy szóvá teszi, hogy miért nem adtál pénzt...
Én magam részéről addig tartottam volna a kapcsolatot a testvéremmel. Elhiszem, hogy hasznos dolog a pénz meg minden, de ne erről szóljon már a dolog.
Igen, megkérdezte, hogy csak azokat kapta tőlem a keresztfiam, amiket felsoroltam. Egyébként 2 éves gyerekről van szó, aki semmiben nem szenved hiányt. Tudomásom szerint a bérmálkozásra szoktak, pénzt adni, és drága ajándékokat. Pont egy keresztelőre, pénzt?
Elszoktak menni templomba, igaz ritkában mint a legtöbb vallásos, de én itt azért kicsit kiakadtam. Szerintem ez nem a pénzről szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!