Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak a mamival,ha...

Mit csináljak a mamival,ha már együtt lakunk de ő mégse így képzelte el?

Figyelt kérdés

A mami 78 éves, nincs egész egy éve, hogy velünk lakik. Nehezebben bírta már az egyedüllétet én pedig nem tudtam megoldani, hogy mindig nála üljek. Amúgy cuki, de van elég sok negatív tulajdonsága.

Otthonba nem szeretett volna menni, ezért felajánlottam neki, hogy akkor jöjjön hozzánk.

Szerencsére a házunk elosztása nagyon jó. Lent van a konyha, nappali, fürdőszoba és 2 szoba (abból az egyik üresen állt, oda költözött be a mami). Fent pedig szintén van egy nappali, 3 szoba, fürdő. Elég nagy a lakótér. Mindent megbeszéltünk, hogy élünk, mire számíthat a gyerekünk kapcsán (10 éves a lányunk és nagyon sokszor nálunk alszanak a barátnői, pizsibuli, hangoskodás).

Megbeszéltük, hogy bármikor bármit főzhet ha nem megfelelő neki amit én csinálok. Szerettem volna, hogy otthon érezze magát, de azt tudnia kellett, hogy mi miatta nem fogjuk az életünket felborítani. Ezzel nem volt semmi gondja. Pár hónap után meg már minden a baja. Minek jönnek a lányom barátai, ez nem normális. Milyen szülei vannak ezeknek. Nem jó amit főzök, abba is mindig bele köt. Pedig a boltba mindig úgy vásárolunk, hogy amiket szeret azokat bármikor meg tudja csinálni, és van, hogy én is megcsinálom neki, de nem mindig van erre időm.

tegnapelőtt 10:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos, hogy az ilyen kirohanás, panasz elején megállítanám, hogy ezekről előre szóltam, továbbra sem változtatunk rajta. Ha nem felel meg, a saját lakása nyugodtabb, szívesen visszaviszem őt oda, de naponta órákra beülni továbbra sem fogok, mert már látja a saját szemével, hogy nincs rá időm.

Az öregeknek nehéz megérteni, hogy nem fog egy család haptákban állni, mert ő 9-kor aludni megy és az egyke kislány szociális igénye igenis fontos, szóval választani kell, de nem ti fogtok lemondani erről.

tegnapelőtt 19:04
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
És ez idővel csak egyre rosszabb lesz. Emlékszem mikor gyerek voltam, a nagyi velünk lakott (szintén volt hely bőven), először ugyanez amit írsz, aztán ahogy idősödött konkrétan direkt keresztbe tett, és direkt idegesített mindenkit. Addig költöztesd vissza amíg lehet!
tegnapelőtt 22:02
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Emlékeztetni kell a mamát, hogy ő költözött hozzátok, nem árultál zsákbamacskát, hogy miként éltek, és neki kell alkalmazkodnia, menjen haza, ha nem akar barátnős összejövetelek szemtanúja lenni, ill. főzzön magára otthon amit akar, ha nem akar olyat enni, mint ti. Azt is jó lenne nyomatékosítani számára, hogy ha nem áll le, akkor nem választás kérdése, hogy hazaköltözik, mert nektek volt egy életmódotok előtte, és ezt szeretnétek megőrizni, és ha ő ebben nem tud partner lenni, akkor nem kérés lesz, hogy menjen vissza oda, ahonnan jött. Erélyesnek kell vele lenni, akármennyire is nem akarsz bunkó lenni, mert a te csaldáid életedet fogja tönkretenni. Az nem érv, hog ymagányos, mert milyen lenne? Ha nem épített ki barátságokat, szociális életet maga köré, akkor ez a következmény. A családja vagytok, nem a társalkodónői, és nem is a szórakoztató személyzet. Más az életettek, más az életmódotok, és nem ti fogtok hozzá alkalmazkodni.
tegnap 07:00
 24/26 anonim ***** válasza:
85%

Le kell ültetni és megmondani kerek perec. Te szóltál előre, te tettél szívességet, ne csipogjon.

A nagymamámmal ugyanez volt, meg lett neki mondva, ha ez így nem jó, akkor marad az otthon. Az otthont választotta.

És ki van cserélve. Az én undok, antiszociális, egész életében beszólogatós és gonosz nagymamám tele van barátokkal és népszerű! Neki nagyon jót tett az otthon. Nagyon jól érzi magát.

Attól nem leszel tiszteletlen, ha emlékezteted az előre lefektetett szabályok betartására. Ez a helyzet mindenkitől áldozatot kíván, tőle ugyanúgy, mint tőletek.

tegnap 08:37
 25/26 anonim ***** válasza:
71%
Mindenki azt írta, hazacuccoltatná, a 9-es mégis lehúzva.
tegnap 11:19
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyámnak is volt egy barátnője, felszámolt mindent, eladta a házat, és a lányához (és annak családjához) költözött az ország másik végére. Kb eg yév múlva rájött, hogy nem körülötte fog ott forogni az univerzum, és gyakorlatilag a szobájában ült egész nap, semmi ismerős, semmi inger, hiszen mindneki élte az életét, nem őt tutujgatta, akkor venni kellett neki egy kis lakást, és hazaköltöztetni...kivirult.
tegnap 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!