Mit csináljak a mamival,ha már együtt lakunk de ő mégse így képzelte el?
A mami 78 éves, nincs egész egy éve, hogy velünk lakik. Nehezebben bírta már az egyedüllétet én pedig nem tudtam megoldani, hogy mindig nála üljek. Amúgy cuki, de van elég sok negatív tulajdonsága.
Otthonba nem szeretett volna menni, ezért felajánlottam neki, hogy akkor jöjjön hozzánk.
Szerencsére a házunk elosztása nagyon jó. Lent van a konyha, nappali, fürdőszoba és 2 szoba (abból az egyik üresen állt, oda költözött be a mami). Fent pedig szintén van egy nappali, 3 szoba, fürdő. Elég nagy a lakótér. Mindent megbeszéltünk, hogy élünk, mire számíthat a gyerekünk kapcsán (10 éves a lányunk és nagyon sokszor nálunk alszanak a barátnői, pizsibuli, hangoskodás).
Megbeszéltük, hogy bármikor bármit főzhet ha nem megfelelő neki amit én csinálok. Szerettem volna, hogy otthon érezze magát, de azt tudnia kellett, hogy mi miatta nem fogjuk az életünket felborítani. Ezzel nem volt semmi gondja. Pár hónap után meg már minden a baja. Minek jönnek a lányom barátai, ez nem normális. Milyen szülei vannak ezeknek. Nem jó amit főzök, abba is mindig bele köt. Pedig a boltba mindig úgy vásárolunk, hogy amiket szeret azokat bármikor meg tudja csinálni, és van, hogy én is megcsinálom neki, de nem mindig van erre időm.
Én biztos, hogy az ilyen kirohanás, panasz elején megállítanám, hogy ezekről előre szóltam, továbbra sem változtatunk rajta. Ha nem felel meg, a saját lakása nyugodtabb, szívesen visszaviszem őt oda, de naponta órákra beülni továbbra sem fogok, mert már látja a saját szemével, hogy nincs rá időm.
Az öregeknek nehéz megérteni, hogy nem fog egy család haptákban állni, mert ő 9-kor aludni megy és az egyke kislány szociális igénye igenis fontos, szóval választani kell, de nem ti fogtok lemondani erről.
Le kell ültetni és megmondani kerek perec. Te szóltál előre, te tettél szívességet, ne csipogjon.
A nagymamámmal ugyanez volt, meg lett neki mondva, ha ez így nem jó, akkor marad az otthon. Az otthont választotta.
És ki van cserélve. Az én undok, antiszociális, egész életében beszólogatós és gonosz nagymamám tele van barátokkal és népszerű! Neki nagyon jót tett az otthon. Nagyon jól érzi magát.
Attól nem leszel tiszteletlen, ha emlékezteted az előre lefektetett szabályok betartására. Ez a helyzet mindenkitől áldozatot kíván, tőle ugyanúgy, mint tőletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!