Együtt lakunk anyósjelöltemékkel. Most,hogy kicsit jobb idő lett,azzal nyektet,hogy csináljak kertet.Én nem akarok,viszont emiatt meg úgy érzem,hogy dologtalan vagyok..Mit csináljak?
Hehe
Lesz még más baj is, előre szólok!!!🤪
Nem akarlak megbántani,de azért megértem az anyósodékat😬🤐
Ott laksz náluk nincs munkád, tehát gondolom akkor a szállásba,rezsibe se fizetsz be.
Etetnek van egy fogyasztásod,cserébe még a kerti munkába is derogál besegítened.
Abszolút megértem az anyósodat,hogy ez zavarja őket.
Hogyha a kerti munkákat nem, de a lakáson belül több feladatot magadra vállalsz, szerintem nem lesz probléma. Hogyha viszont se kint, se bent nem kompenzálsz, biztos konfliktusod lesz, amire az elköltözés a megoldás.
Minden emberi kapcsolatban a kulcs a kommunikáció, beszéld meg vele, hogyan tudtok harmóniában együtt élni.
Valóban az a kérdés, hogy közös konyhán vagytok vagy sem.
Ha nem vagytok közös konyhán, akkor legyen már neki mindegy, hogy te megveszed a zöldséget, vagy sem.
Ha közös konyhán vagytok, akkor viszont:
"Csinálja csak ugyanúgy a kertet Bözsi néni, ahogy eddig megszokta, én nem szeretnék saját kertrészt. Sem érzékem, sem kedvem nincs hozzá, viszont addig csinálok egyéb szükséges és hasznos dolgot."
... de a helyedben elkezdeném a költözésemet szervezni.
Han nem tetszik, akkor költözz el, minek mentél anyós nyakára lakni, mikor még munkád sincs?
Ott héderelsz más házában, de alkalmazkodni nem akarsz. Befognám a szám és mennék ki kapálni, ha eltartanának.
Közös lónak túrós a háta, tartja a népi-falusi mondás. Eltart anyós? Ha igen, akkor keress munkát, addig meg fogd be a szád! Ha nem, akkor meg kell mondani, hogy mama, papa, csinálják maguk. Én nem kérek a terményekből, mi - én és a férjem/feleségem/vőlegényem/menyasszonyom/vagy csak egyszerűen párom, szóval mi köszönjük, inkább megvesszük a magunkét, az Önökéből/Tietekből köszönjük, nem kérünk.
Ha dolgoztok, van jövedelmetek, akkor meg lehet mondani, hogy ti elfáradtok, kimerültök a napi melóban, meg igényetek van arra, hogy legyen magánéletetek, és nem, nektek nem ad örömet az, hogy 5 sárgarépát meg 7 paradicsomot és 3 paprikát le tudtok tépni a kertből. Inkább megveszitek a boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!