Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Együtt lakunk anyósjelöltemékk...

Együtt lakunk anyósjelöltemékkel. Most,hogy kicsit jobb idő lett,azzal nyektet,hogy csináljak kertet.Én nem akarok,viszont emiatt meg úgy érzem,hogy dologtalan vagyok..Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem mondja ugyan,de látom rajta,hogy nem tetszik neki,hogy ő már kint cihelődik a kertben én meg elütöm azzal,hogy jó majd vagy csinálok vagy nem, még nem tudom. Fél éve költöztünk össze a párommal. Ő azt mondta,ha akarok csinálok,ha nem akkor nem. Csak ezzel az a bibi,hogy nincsen munkám,itthon vagyok,és emiatt égőnek érzem,hogy még kertem sincsen. ( munka keresésben vagyok)Otthon volt hatalmas föld is minden, de csak a termések leszedésében,meg öntözésében esetleg néha kapálásban kellett segítenem. Hogy mondjam meg neki,hogy én ugyan nem fogok kapálgatni?
2023. márc. 21. 10:55
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
90%
Ne lakj az anyósjelöltnél! Ha meg ott vagy a nyakukon, akkor segíts be a munkákba, ennyi elvárható.
2023. márc. 21. 10:55
 2/28 A kérdező kommentje:
Természetes,hogy abba besegítek, de úgy értettem,hogy saját kert részt nem akarok, ami csak az enyém.
2023. márc. 21. 10:58
 3/28 anonim ***** válasza:
90%

Hehe

Lesz még más baj is, előre szólok!!!🤪

2023. márc. 21. 11:04
 4/28 anonim ***** válasza:
85%
De miért akarja, hogy neked saját kertrészed legyen? Külön konyhán vagytok talán és neked csak az általad termelt sárgarépát lehet megfőznöd? Beszéld meg vele, hogy legyen egy közös kertetek, aminek a fenntartásába majd besegítesz.
2023. márc. 21. 11:06
 5/28 anonim ***** válasza:
83%
Nyisd mi a szád, húzz határokat vagy költözz el. Komolyan milyen válaszokat vársz?
2023. márc. 21. 11:09
 6/28 anonim ***** válasza:
82%

Nem akarlak megbántani,de azért megértem az anyósodékat😬🤐

Ott laksz náluk nincs munkád, tehát gondolom akkor a szállásba,rezsibe se fizetsz be.

Etetnek van egy fogyasztásod,cserébe még a kerti munkába is derogál besegítened.

Abszolút megértem az anyósodat,hogy ez zavarja őket.

2023. márc. 21. 11:10
 7/28 anonim ***** válasza:
87%

Hogyha a kerti munkákat nem, de a lakáson belül több feladatot magadra vállalsz, szerintem nem lesz probléma. Hogyha viszont se kint, se bent nem kompenzálsz, biztos konfliktusod lesz, amire az elköltözés a megoldás.

Minden emberi kapcsolatban a kulcs a kommunikáció, beszéld meg vele, hogyan tudtok harmóniában együtt élni.

2023. márc. 21. 11:12
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Valóban az a kérdés, hogy közös konyhán vagytok vagy sem.

Ha nem vagytok közös konyhán, akkor legyen már neki mindegy, hogy te megveszed a zöldséget, vagy sem.

Ha közös konyhán vagytok, akkor viszont:

"Csinálja csak ugyanúgy a kertet Bözsi néni, ahogy eddig megszokta, én nem szeretnék saját kertrészt. Sem érzékem, sem kedvem nincs hozzá, viszont addig csinálok egyéb szükséges és hasznos dolgot."

... de a helyedben elkezdeném a költözésemet szervezni.

2023. márc. 21. 11:18
 9/28 anonim ***** válasza:
33%

Han nem tetszik, akkor költözz el, minek mentél anyós nyakára lakni, mikor még munkád sincs?

Ott héderelsz más házában, de alkalmazkodni nem akarsz. Befognám a szám és mennék ki kapálni, ha eltartanának.

2023. márc. 21. 11:24
 10/28 anonim ***** válasza:
83%

Közös lónak túrós a háta, tartja a népi-falusi mondás. Eltart anyós? Ha igen, akkor keress munkát, addig meg fogd be a szád! Ha nem, akkor meg kell mondani, hogy mama, papa, csinálják maguk. Én nem kérek a terményekből, mi - én és a férjem/feleségem/vőlegényem/menyasszonyom/vagy csak egyszerűen párom, szóval mi köszönjük, inkább megvesszük a magunkét, az Önökéből/Tietekből köszönjük, nem kérünk.

Ha dolgoztok, van jövedelmetek, akkor meg lehet mondani, hogy ti elfáradtok, kimerültök a napi melóban, meg igényetek van arra, hogy legyen magánéletetek, és nem, nektek nem ad örömet az, hogy 5 sárgarépát meg 7 paradicsomot és 3 paprikát le tudtok tépni a kertből. Inkább megveszitek a boltban.

2023. márc. 21. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!