Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Együtt lakunk anyósjelöltemékk...

Együtt lakunk anyósjelöltemékkel. Most,hogy kicsit jobb idő lett,azzal nyektet,hogy csináljak kertet.Én nem akarok,viszont emiatt meg úgy érzem,hogy dologtalan vagyok..Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem mondja ugyan,de látom rajta,hogy nem tetszik neki,hogy ő már kint cihelődik a kertben én meg elütöm azzal,hogy jó majd vagy csinálok vagy nem, még nem tudom. Fél éve költöztünk össze a párommal. Ő azt mondta,ha akarok csinálok,ha nem akkor nem. Csak ezzel az a bibi,hogy nincsen munkám,itthon vagyok,és emiatt égőnek érzem,hogy még kertem sincsen. ( munka keresésben vagyok)Otthon volt hatalmas föld is minden, de csak a termések leszedésében,meg öntözésében esetleg néha kapálásban kellett segítenem. Hogy mondjam meg neki,hogy én ugyan nem fogok kapálgatni?
2023. márc. 21. 10:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
48%

"Eltart anyós? Ha igen, akkor keress munkát, addig meg fogd be a szád! Ha nem, akkor meg kell mondani, hogy mama, papa, csinálják maguk."

Hát ha ott lakik a kérdező, akkor kvázi ingyen kapja a lakhatást, tehát mindenképpen el van tartva.

2023. márc. 21. 11:38
 12/28 anonim ***** válasza:
38%
11: Nem, mert ha leteszi a megfelelő összeget, ami a rezsi ráeső része, akkor nincs.Akkor maga fizeti, csak ott lakik.
2023. márc. 21. 11:45
 13/28 anonim ***** válasza:
79%

A helyedben én most mennék, a párom jön velem vagy nem.

Nem vagy az a tipus,aki szereti a kertet kapálgatni!?Csicskának leszel használva, ha igy megy tovább.

2023. márc. 21. 11:54
 14/28 anonim ***** válasza:
36%
12-es, de bérleti díjat feltételezem nem fizet azért, mert ott lakhat. Az is egyfajta szívesség, hogy beköltözhet oda lakni "ingyen", nem a szülei, hogy eltartsák.
2023. márc. 21. 12:02
 15/28 anonim ***** válasza:
87%

Azért tegyünk már rendet azoknak a fejében, akik szerint a Kérdező ott az anyós kegyéből lakhat!

Az anyós NEM a Kérdezőnek tesz szívességet, hanem a fiának, aki ezzel a lánnyal akar együtt élni.

Eltartani sem az anyós tarja el, hanem a fia és ez az ő dolguk.

És igen, vannak dolgok, amiket nem kötelező megcsinálnia, ha neki az valamiért teher. Én pl. simán éhen halnék egy baromfiudvar közepén, annyira képtelen lennék elvágni egy csirke nyakát, ha tetszik ez az anyósomnak, ha nem. Földművestípus sem vagyok, ennek a szeretetére születni kell!

Természetesen egy együttlakás esetén egyébbel kompenzálnám, hogy ne mondhassák rám, hogy renyhe picsa vagyok, aztán annyi! Azért nem taposnék reggeltől estig a nyelvemen, hogy megszolgáljam a tányér levest amit megeszek, mert a lószerszámnak is van vége.

Na ezért nem szabad kommunában élni senkikkel!

Szükségből lehet pontosan elhatárolva a háztartást, külön lakrészben élni, de már beköltözés előtt a kert, veteményes, állatok kérdést nem árt tisztázni!

És mielőtt valakiknek megfordulna a fejében, hogy "befogadott" meny vagyok, hát téved! Anyós vagyok és jó viszonyban vagyunk a menyemmel, de hála Istennek nem kell együtt élnünk.

2023. márc. 21. 12:23
 16/28 anonim ***** válasza:
37%

"Na ezért nem szabad kommunában élni senkikkel!"

Na de pont ez a lényeg. Nem anyósékhoz kell odaköltözni -pláne bevétel nélkül-, ha a fiatalok felnőtteset akarnak játszani, hanem megteremteni a feltételeket hozzá, ahogy más fiatal párok teszik.

El lehet költözni Budapestre, nyugatra, külföldre, ott lesz mindkettőnek munka és albérlet is. Ja, az nem kényelmes. Hát lehet, hogy anyósnak sem kényelmes elviselni valakit a privát szférájában.

2023. márc. 21. 12:27
 17/28 anonim ***** válasza:
16%

15#

Honnan tudjuk,hogy a kérdező lány?

Nem mintha számítana,ugyanolyan gáz,hogy nem dolgozik eltartják,és b@szik segíteni a ház körül.

2023. márc. 21. 12:33
 18/28 anonim ***** válasza:
33%

Sajnos az idősek ilyenek, akinek semmi hobbija nincs, azok kerteznek, mert nem tudnak magukkal mit kezdeni.

Sokan laknak kertes házban, de haszonállatot, veteményest kevesen tartanak.

Enélkül is van bőven mit csinálni.

Azt nem várhatja el senki, hogy te minden szabadidődet erre áldozd!

2023. márc. 21. 12:38
 19/28 anonim ***** válasza:
78%
Na ezért nem jó anyósnál lakni hosszabb távon főleg.
2023. márc. 21. 14:32
 20/28 anonim ***** válasza:
69%

Nem vagyok anyósellenes, sőt, nagyon szeretem és tisztelem az anyósomat, egy szuper ember.

Én alapban együttlakás ellenes vagyok.

Nem szeretnék anyámmal, a tényleg imádott testvéremmel, vagy a legjobb barátnőmmel sem együtt lakni, mert annak csak a filmekben van jó vége.

Az együttélés mindig kompromisszum, 0-24-ben alkalmazkodás.

Nem tudom mások miért adják el a lelküket, én képtelen lennék rá.

A lakhatás, spórolás sem volt nekem indok, 24 évesen vettem hitelre - tősgyökeres pesti nőként - egy 5 milliós vályogházat falun, ingáztam Pestre dolgozni napi 2x 1 órát és boldogan éltem.

Ahogy teltek az évek, már házasságban lecseréltük a házikót és gyönyörű lakásunk van Budán.

A szabadság, az önállóság, a függetlenség nem árazható be, pénzben kifejezhető értéke nincs!

2023. márc. 21. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!