Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak a mamival,ha...

Mit csináljak a mamival,ha már együtt lakunk de ő mégse így képzelte el?

Figyelt kérdés

A mami 78 éves, nincs egész egy éve, hogy velünk lakik. Nehezebben bírta már az egyedüllétet én pedig nem tudtam megoldani, hogy mindig nála üljek. Amúgy cuki, de van elég sok negatív tulajdonsága.

Otthonba nem szeretett volna menni, ezért felajánlottam neki, hogy akkor jöjjön hozzánk.

Szerencsére a házunk elosztása nagyon jó. Lent van a konyha, nappali, fürdőszoba és 2 szoba (abból az egyik üresen állt, oda költözött be a mami). Fent pedig szintén van egy nappali, 3 szoba, fürdő. Elég nagy a lakótér. Mindent megbeszéltünk, hogy élünk, mire számíthat a gyerekünk kapcsán (10 éves a lányunk és nagyon sokszor nálunk alszanak a barátnői, pizsibuli, hangoskodás).

Megbeszéltük, hogy bármikor bármit főzhet ha nem megfelelő neki amit én csinálok. Szerettem volna, hogy otthon érezze magát, de azt tudnia kellett, hogy mi miatta nem fogjuk az életünket felborítani. Ezzel nem volt semmi gondja. Pár hónap után meg már minden a baja. Minek jönnek a lányom barátai, ez nem normális. Milyen szülei vannak ezeknek. Nem jó amit főzök, abba is mindig bele köt. Pedig a boltba mindig úgy vásárolunk, hogy amiket szeret azokat bármikor meg tudja csinálni, és van, hogy én is megcsinálom neki, de nem mindig van erre időm.

tegnapelőtt 10:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
61%
Beszelgess vele hatha kiderul h mi a baja pontosan. Abban a korosztalyban nem szabadott panaszkodni es a feszultseget masokon vezettek le...
tegnapelőtt 12:05
 12/26 A kérdező kommentje:

11-es. Sajnos/nem sajnos neki ez a baja. Hogy minek jönnek a lányom barátai, minek alszanak itt és hangosak!? Mi miért nem alszunk este 9-kor. Miért nem minden nap főzeléket eszünk.

De ezekre felkészítettem és mielőtt hozzánk jött volna is tudott ezekről, mert minden nap beszéltünk.

tegnapelőtt 12:08
 13/26 anonim ***** válasza:
98%
"minek jönnek a lányom barátai, minek alszanak itt és hangosak!? Mi miért nem alszunk este 9-kor. Miért nem minden nap főzeléket eszünk" - ezeket pedig tényleg el kell fogadnia vagy haza kell mennie. Neki kell alkalmazkodnia.
tegnapelőtt 12:10
 14/26 anonim ***** válasza:
83%

Ulted le es ha kell parhavonta beszelgess vele errol.

Nagyi mikor idejottel megbeszeltuk h mi a sajat eletunket eljul es nem a tied. A lanyunk szereti a tarsasagat es megszokott h neha itt vannak a baratai is. Ezen nem valtoztatunk.

Ha szereti a fozeleket hat keszitsen maganak akar nektek is.

Am kerdes a siserahad minden napos? Vagy heti havi hanyszor?

Esetleg kerd meg a lanyokat h probaljanak kicsit csendesebbek lenni.

tegnapelőtt 12:18
 15/26 anonim ***** válasza:
96%
Azt hiszem, mindenre az kell, hogy legyen a válasz, méghozzá határozottan, elbizonytalanodás nélkül, hogy "itt ez van, ha nem tetszik, lehet hazamenni". Semmilyen vitába, magyarázkodásba ne menj bele. Ha ehhez tartod magad, majd eldönti, hogy hol jobb neki.
tegnapelőtt 12:29
 16/26 A kérdező kommentje:

Valamikor hetente alszanak itt, van hogy 1,5 hónapig senki. Eléggé változó. Amúgy nem lehet lent hallani a fenti hangoskodást, mami szobája ráadásul a ház egy másik felében van kissé elszeparáltan pont emiatt is.

Mi is többször elutazunk, ahová soha nem akar jönni, de látom, hogy megvan sértődve.

Köszönöm. Megpróbálok határozottabb lenni.

tegnapelőtt 12:32
 17/26 anonim ***** válasza:
93%

Ismételten el kell neki magyarázni, hogy nálatok ez van, és ezt pontosan tudta, amikor odaköltözött, el is fogadta, és ti nem fogtok máshogyan élni amiatt, mert ő meggondolta magát, mivel ti sem szóltatok bele az ő életébe, hogy azt hogyan élte egyedül vagy hogyan éli most nálatok. Az opciók most is azok, hogy vagy megy vissza az otthonába és elfogadja az egyedüllétet, vagy marad nálatok és elfogadja, amit beköltözéskor elfogadott, vagy még a harmadik lehetőség az otthon.

Egyébként szerintem az a baja, hogy hiányzik neki a megszokott otthona: az idősek elég megcsontosodottan ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, erről végül is nem tehetnek, mi is ilyenek leszünk az ő korukban valószínűleg. Szóval hiányzik neki az otthona, és ezért nem jó neki semmi, de ugyanakkor meg egyedül sem szeretne lenni. Eléggé patthelyzet.

tegnapelőtt 13:59
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet megoldani a kétlakiságot? Ha besokall, hazaköltözik néhány napra, aztán vissza. Így mindenki le tudna nyugodni és ő is jobban értékelné, ha veletek van.
tegnapelőtt 16:14
 19/26 A kérdező kommentje:

Ezt még fel tudom neki ajánlani, de ez még macerásabb lenne.

Sajnos nehéz, sajnálom őt de így senkinek se jó.

tegnapelőtt 16:53
 20/26 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, legalább most már tapasztalod a saját bőrödön, milyen "jó" is volt a több degenerációs együttlakás, amit többször is megörökített a szépirodalom. Nézd a jó oldalát, legalább tudsz evvel azonosulni a XXI. században.

Én sokkal vehemensebb vagyok és eleve szar volt a szüleimmel való viszony, így akkor sem költöztetném magamhoz, ha egy több emeletes budai villám lenne. Egyébként még egy érzelmi zsarolás és megmondanám, hogy vagy abaahagyja a hisztit, vagy húzzon haza... Mert aranyos vagy, hogy felajánlottad, hogy lakjon a nagymutti nálatok, csak arra nem gondoltál, hogy magatokkal szúrsz ki, akármilyen is a ház elosztás. Ha lenne egy házzal nem egybefüggő nyári konyha, ággyal, konyhával meg tévével, akkor is előadná magát, csak jobban meg lehetne oldani, hogy egy épületben ne zavarjátok egymást.

Egyébként meg letisztáztad előre, mi várható, ő erre rábólintott, ha nem tetszik, lehet húzni haza...

tegnapelőtt 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!