Mit csináljak? Bátyámmal lakok együtt Budapesten, szüleinké a lakás, nagyon pici, nincs rendesen külön szobánk sem. 5 éve van már ez, én az elejétől fogva nem szerettem volna vele összeköltözni, de koleszt egyikünk sem kapott.
Ésszerű megoldás az lehetne, hogy egyikőtök elköltözik, a másik pedig fizet neki havonta egy fix összeget, amiért cserébe egyedül használja a közös lakást. Ha te mész el, és a bátyádtól kapsz havi 50-60 ezret (ez csak példa), akkor sokkal jobb esélyed van önállóan kibérelni egy garzonlakást.
Gondolkodhatsz társbérletben is, haverral, kollégával, ideális esetben barátnővel közösen.
Már miért fizessen a tesó a másik tesónak a szüleik lakása után, ha albiba megy? Az ő döntése.
AMúgy nem értem. Te most ki akarod túrni a tesód?
Őszintén, te mit vársz tőle? Azt hogy a saját pénzén vett/bérelt ingatlanba költözzön el, míg te egyedül, ingyen laksz a KÖZÖS lakásban? Szerintem ez nem elvárható tőle, ha önszántából nem akarja (és azt látjuk, hogy nem akarja).
Azt érzem, hogy te úgy gondolod hogy csak azért mert ő jobban keres, kevesebbet érdemel a közösből.
Az egyetlen működőképes és egyben igazságos megoldás az lehet, ha a szüleitek eladják a lakást, a pénzt felesbe odaadják nektek, és abból boldogultok ahogy tudtok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!