Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek,ha a nagyanyátok...

Mit tennétek,ha a nagyanyátok azt vágná vissza amikor panaszkodtok a kapcsolatotokról,hogy rossz a barátotok mellett az élet,lusta a férfi, erre ő,hogy nagyapátok sem csinált semmit,mit várok egy férfitól amikor majdnem minden a nők dolga?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallgatom,hogy ne panaszkodjak mert a férfiak világ életükben nem csináltak semmit,és ha párkapcsolatban akarok lenni,akkor tűrjem ezt szó nélkül mert a férfiak nem mosogatásra meg takarításra vannak kitalálva,ez világ életében a nők dolga volt, és csak a mostaniak akarják ezt így kisarkalni . Mert már nem is normális a világ, a nők nem nők, a férfiak meg nem férfiak. Mit mondjak ilyenkor neki,mert roppantul cseszi a csőrömet..Magyarul legyek csicska, A másik fél meg leél úgy egy életet,hogy világ életében semmit sem kellett mozdítania a házban és a ház környékén?
nov. 27. 09:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Miért neki panaszkodsz, miért nem a pasidnak mondod, hogy kapja össze magát vagy viszlát???
nov. 27. 10:47
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
Én csak annyit mondanék, hogy ma, 2024-ben más pennával írnak.
nov. 27. 11:10
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Csak hogy mamád még abban a korban élt, mikor a nő háztartásbeliként magát a háztartást vezette, mint munkakör. Már a nők nagy része ugyanúgy napi nyolc órában dolgozik, mint egy férfi vagy akár még többet. Innen nézve már nem olyan evidens, hogy a házimunka női feladat.

Nekem óriási szerencsém van, anyósom úgy nevelte a fiait, hogy a nő nem cseléd, nem azért születik, hogy a férfit kiszolgálja, ebből adódik, hogy a párom mindenfajta házimunkát megcsinál magától, kérni sem kell. Ha mosok egy adagot, kiteregetek és másnap amikor hazajövök munkából, összehajtogatva várnak a ruháim. Nálunk ez a megszokott. Egyedül a főzés marad rám, de azt nem is bánom, mert szeretem, ha a konyha az én területem 😀

nov. 27. 11:18
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
38 éves férfi vagyok és speciel szeretek takarítani és mosogatni.
nov. 27. 11:28
 15/24 anonim ***** válasza:
87%

1. ne panaszkodj

2. ha neked nem ok, hogy a pasid egy here, akkor vagd ki

3. igenis van a haztartasban is megfelelo modon reszt vallalo, nem h.msov.niszta partikepes pasi. Keress magadbak ilyet.

nov. 27. 11:32
 16/24 anonim ***** válasza:
86%

"Mit mondjak ilyenkor neki..."

Semmit.

Próbáld meg elfogadni, hogy két generációval ezelőtt másképp éltek az emberek, nagymamádnak más volt természetes, mint neked most.

Fentiekből következik, hogy ilyen kérdésekben fölösleges neki panaszkodnod, mert nem fogja megérteni a problémádat. Sőt, a válaszán csak felhúzod magad és azon töröd a fejed, hogyan szólj vissza neki.

Mi értelme összevesznetek ezen?

Megbeszélnivalód egyébként sem a nagymamáddal lenne, hanem a férjeddel. Attól semmiképpen sem fog többet segíteni, ha másnak panaszkodsz róla.

nov. 27. 12:15
 17/24 A kérdező kommentje:
A férjemmel is megbeszéltük már, de süket fülekre találtam. Sajnos,olyan típus vagyok,hogy ki kell magamból beszélnem, különben vagy depresszióba esem vissza,vagy tombolok (dühkezelési problémák), amivel járok orvoshoz is. Inkább annak panaszkodom,aki felnevelt mint egy vad idegen nőnek.És nincs is nagyon rajtuk kívül senkim,akinek elmondhatnám a búmat bajomat.
nov. 27. 12:19
 18/24 anonim válasza:
82%
Amennyiben a mosogatás, főzés, takarítás a te dolgod lenne, abban az esetben minden féle más ház körüli munka a férfi kötelessége lenne.
nov. 27. 12:26
 19/24 anonim ***** válasza:
86%

Sosem panaszkodtam a nagyanyámnak, mert tudom, hogy más generáció. Igaz, az én papám nem volt here, részt vett a házimunkában mindig, amíg élt.

De ne nagyanyádra haragudj. Belé még azt nevelték, hogy tűrjön, szolgálja a férfit. Neked már van választásod. Nem panaszkodni kell, hanem kiszórni a faszit, ha semmirevaló.

nov. 27. 12:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos,olyan típus vagyok,hogy ki kell magamból beszélnem, különben vagy depresszióba esem vissza,vagy tombolok"

Vagy olyan párkapcsolatban kéne élni, ahol nem semmibe vesznek, és nem kell depressziósnak lenned. A dühkezelési probléma is abból jön, hogy sokáig tűrsz, aztán végül robbansz.

nov. 27. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!