Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek,ha a nagyanyátok...

Mit tennétek,ha a nagyanyátok azt vágná vissza amikor panaszkodtok a kapcsolatotokról,hogy rossz a barátotok mellett az élet,lusta a férfi, erre ő,hogy nagyapátok sem csinált semmit,mit várok egy férfitól amikor majdnem minden a nők dolga?

Figyelt kérdés
Mindig azt hallgatom,hogy ne panaszkodjak mert a férfiak világ életükben nem csináltak semmit,és ha párkapcsolatban akarok lenni,akkor tűrjem ezt szó nélkül mert a férfiak nem mosogatásra meg takarításra vannak kitalálva,ez világ életében a nők dolga volt, és csak a mostaniak akarják ezt így kisarkalni . Mert már nem is normális a világ, a nők nem nők, a férfiak meg nem férfiak. Mit mondjak ilyenkor neki,mert roppantul cseszi a csőrömet..Magyarul legyek csicska, A másik fél meg leél úgy egy életet,hogy világ életében semmit sem kellett mozdítania a házban és a ház környékén?
ma 09:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Abban igaza van, hogy " ne panaszkodj" és ne csak a "csőrödet csessze", hanem állj ki magadért a pároddal szemben. Elmondod neki, hogy ez neked így nem oké, keressetek közösen élhető megoldást és ha az sem működik, akkor kalap-kabát.
ma 09:42
 2/20 A kérdező kommentje:
A közös kompromisszumra is azt felelte,hogy hiába duzzogok ezen, a férfiaktól ne várjak semmi segítséget mert az a rendje,hogy ők nem csinálnak semmit.
ma 09:43
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert ő más korban élt, akkor azt tekintették mérvadónak. Most más világ van.
ma 09:48
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Mi az hogy mit tennénk? Amit a mama mond az csak egy vélemény. Ha te nem így gondolod, éld úgy az életed, ahogy te akarod. Mit kell azon felháborodni, ha valaki máshogy gondolkodik témákról?! Én meghallgatnám, elfogadnám hogy neki mi a véleménye, attól még én gondolhatom máshogy. Nem értem mit vergődsz, hogy "jaj ő erre meg ezt meg azt mondta". És? Hát hadd mondjon amit szeretne, neki is joga van hogy legyen egy véleménye, meg neked is, meg mindenkinek.
ma 09:55
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Én csak azt nem értem, miből gondolod, hogy ezt a nagymamáddal kell megbeszélni? Közte és közted olyan nagy a generációs szakadék, hogy esély sincs a megértésre, ha nem tudjátok elfogadni egymás álláspontját. A megértéshez az kellene, hogy Te elfogadd a nagymamád generációja még úgy szocializálódott, hogy a férfiak (nagy általánosságban) nem végeznek házimunkát, ellenben minden ház körüli munka az ő feladatuk és ha elromlik valami, annak a megjavítása is, sőt a családfenntartás is a férfi feladata, mert a nők többsége anno nem dolgozott munkahelyen, háztartásbeli volt.

A mai pároknál viszont teljesen megszokott a háztartás közös vezetése ott, ahol lakásban élnek. Mindkét fél - általánosságban - munkahelyen dolgozik és nincs "ház körüli munka" egy lakásban és ha valami elromlik, a mai férfiak többsége nem tudja megjavítani (tisztelet a kivételnek), inkább szerelőt hív.

Természetesen régen és most is vannak kivételek, pl a mi családunkban az idősebb férfiak is tudnak főzni, sütni, mosni, mosogatni, stb és egyáltalán nem jellemző, hogy otthon nem csinálnak semmit.

A panaszkodásnak tényleg semmi értelme, válassz olyan párt, akivel azonos az életformátok, az értékrendetek, vagy próbáld megbeszélni a pároddal, mik az alapelvárások számodra egy párkapcsolatban, de ha neki ez nem tetszik, akkor fel is út, le is út, ebben nem kell kompromisszumot kötni. Nem kell belemenni a cselédszerepbe azért, hogy legyen párod, hodd el, rengeteg értékes, értelmes férfi van, aki nem így gondolkozik.

ma 09:59
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem, hogy ez miért téma egyáltalán? Megpróbáltad, nincs közös nevező - előfordul -, beszélgessél vele másról. Hogyan süti ő a pogácsát, mert a tiéd mindig lapos marad, vagy mittudomén. (Biztosan érted)
ma 10:01
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A mamád az alapján beszél a világról, amit ismer. Nem kell ezen meglepődni. Az ő korában a nő mosott, a férfi pedig a nehéz fizikai munkát végezte.
ma 10:03
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Mamám ugyanezt tolja, nő dolga ez is, meg az is és mellette dolgozzak is, blablabla…

Párommal természetesen nem így élünk, nem befolyásol semmit, hogy mit beszél és mit gondol.

ma 10:14
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszüleim mind alkalmatlanok a lelkizésre, erre elég hamar rájöttem és nem is próbálkozok. A problémáimat vagy a barátaimmal, rikán a szüleimmel beszélem ki magamból.
ma 10:14
 10/20 anonim ***** válasza:
19%

Erre csak ezt mondanám:

Ok Boomer!

És elsétálnék...

ma 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!