Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy állnátok ehhez a helyzeth...

Hogy állnátok ehhez a helyzethez? Megsértődnétek,vagy nem foglalkoznátok vele?

Figyelt kérdés
Két éve múlt,hogy elköltöztem otthonról, a nagyszüleimtől. (ők neveltek fel). Akkor 28 éves voltam. Viszonylag jó volt a kapcsolat közöttünk. 70 km a távolság a régi lakhelyem és a mostani között. Vonattal szoktam közlekedni. A két év alatt én már voltam otthon párszor, de ők egyszer sem jöttek el meglátogatni,hogy hol élek, kikkel vagyok, viszont ők állandóan követelőznek rajtam,hogy én soha nem megyek haza nekik segíteni,ha nagyobb munkák vannak, mint például szüret,gyümölcsszedés, kukorica szedés és még sorolhatnám. Szóvá nem nagyon mertem ezt tenni,mert nagyanyám rendkívül hamar megsértődik,és ilyenkor támad mint egy kígyó,és elhord mindennek hamar gyorsan telefonba amivel tudja,hogy nagyon meg tud bántani,mert lelkileg nagyon sérülékeny és instabil vagyok. Hogyan tegyem szóvá nekik mégis,valamilyen módon,hogy már az anyósjelöltemék is megsokallták,ás a párommal és velem együtt hogy nem kíváncsiak semmire velem kapcsolatban és rám sem?Félek,ha ezt így a telefonon keresztül elmondom neki,akkor ahogy anyámat is,engem is kitagadnak a házból mert nem tettem meg a kedvüket.Nagyon szerettem és szeretem most is falumat,házunkat minden oda köt ezért dilemmázok.
nov. 23. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
41%

Miért tartod vele a kapcsolatot? Kétév alatt nem jutottál el odáig, hogy fel se vedd neki a telefont?

Pedig elvileg felnőtt vagy.

nov. 23. 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos ilyenkor már nem elég rugalmasak, hogy megváltozzanak. Az utazástól, lehet tartanak is, vagy nem komfortos nekik a tömegközlekedés. Nálunk is csak autóval háztól házig szállítva nézték meg, hol lakik a nagyon szeretett unoka. Ennyit bírnak.

Itt neked kell beállítani a gyakoriságot, mennyit és mit tudsz szánni az idődből. Ha még önellátóak, a havi egy teljes hétvége az, ami mellett teljesen elégedett lehetsz magaddal, hogy a maximálisat nyújtod nekik, ami egy fiatal felnőtt életébe belefér.

Ne légy túl szigorú magadhoz.

Viszont azt, hogy most sem tudsz menni: szépen, nyugodtan, hétről hétre, muszáj lesz újra és újra elmondanod nekik. Ez nem bántás, vagy hálátlanság feléjük, ez a felnőtt élet folyománya.

nov. 23. 15:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát akkor türd.
nov. 23. 19:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyiket se. A sértődés is, a durcizás is gyerekes dolog.

Felnőttként, önállóan dönteném el, kivel és hol töltöm a szanadnapjaimat, függetlenül a nagyszülők vagy az anyósék véleményétől.

nov. 24. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Vótmá. Nagyon sokszor vótmá...
nov. 24. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!