Nagynéném meghalt 2 testvéremre hagyta a vagyonát. Anyukám meg volt hívva a hagyatékira,nem értem miért? úgy tudom testvérnek nem jár köteles rész. Közbe anyukám is meghalt, így most összevont hagyatéki lesz. Nekem mi közöm ehhez?
Figyelt kérdés
okt. 14. 11:53
1/5 anonim válasza:
Az, hogy anyukád törvényes örököse vagy.
2/5 anonim válasza:
Ha a nagyneninek nem volt gyereke, se férje és a szülei sem éltek már, akkor az első törvényes örökös a testvére. Nem, neki valóban nem jár köteles rész. A hagyatéki tárgyalásra azért volt meghivva, mert alapból ő lenne az örökös és ott ismertetik az orokseget, a vegrendeletet. Neked most azért kell menned, mert édesanyád halála után te vagy az egyik örökös. A két testvérednek is mennie kell
3/5 anonim válasza:
Anyukádnak te is az örököse vagy a testvéreid mellett. Ha neki volt valamilyen vagyona ami miatt kell hagyatékit tartani, akkor neked is helyed van ott természetesen. Persze ez nem kötelező, ha nem akarsz nem mész el.
4/5 anonim válasza:
Valamit mégiscsak örökölt, amit nem mondott el. Most rád meg a tesóidra száll. Mondjuk így szétosztva kb nulla értéke lesz, de hát a kötelezőket le kell futni...
5/5 A kérdező kommentje:
Anyukám nem tudott megjelenni a nagynéném hagyatékiján, mert addigra meghalt. Olvastam ági örökségről, de azt nem igazán értem. Mind a nagynéném, mind anyukám, az apukájuk után örököltek egy, egy házat.
okt. 15. 11:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!