Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mérgező nagyszülő?

Mérgező nagyszülő?

Figyelt kérdés
Próbálok rövid lenni. Anyai Nagymamámmal együtt élünk, lassan 12 éve már. Akkor 16 éves voltam, már akkor láttam, hogy valami nincs rendben vele. Állandóan papámmal kiabált, trágár szavakkal illette, nem csak őt hanem a szüleimet is. A szüleim mindig is dolgoztak, illetve nagyon jó szülők a mai napig, szeretetben nőttünk fel a bátyámmal együtt. Nyári szünet volt, itthon voltam velük, mindig ment a kiabálás, hogy anyáék nem csinálnak semmit, mindig ócsárolta őket mikor nem voltak itthon, dolgoztak. Aztán jöttem én, velem is elkezdett ordítani, apró dolgok miatt, anyának mindig is próbáltam akkor is segíteni főzni, illetve a háztartásban is ott voltam. Aztán teltek az évek, anyát leszázalékolták mert szívinfarktust kapott és rossz indulatú daganatot diagnosztizáltak nála, amit hála a jó Istennek gyógyszeres kezeléssel rendben lehet tartani. Papám elhunyt lassan 3 éve. Mamám teljesen megkattant. Én is férjez mentem, lett egy gyönyörű kislányunk. Illetve augusztusban történt, hogy édesanyámnak ritmuszavar miatt leállt a szíve, pacemakert kapott, jól van. De borzasztóan megrázott minket, apát, a férjemet a testvéremet, mamámat viszont egy cseppet sem érdekelte. Szegénybe, ahogy haza jött a rehabról szinte azonnal belekötött és mint valami nem normális, ordított anyuval pedig ő csak étellel kínálta. Hiába próbáltuk először szépen leállítani, nem lehetett, csak fújta a magáét és undorító szavakkal illetett minket. Mindennap bent morog a szobájába rólunk, ki lehet hallani. Én még embert nem hallottam ilyen mocskosul beszélni a családjáról. Beszélni vele nem lehet mert csak ócsárolni tud minket és teljesen ki forgatja a szavainkat. Mindent mi fizetünk, anyáékkal felesbe fizetjük a rezsit illetve a bevásárlásokat is megosztjuk, mi mindent meg tudunk beszélni velük de mamámmal semmit nem lehet. Nagyon el vagyunk már keseredve. Nem tudjuk hogyan kezeljük a helyzetet. Nincs egy nyugodt napunk sem miatta, egyfolytában szid minket hangosan, direkt, hogy halljuk. (Most is hallom.) Kést kellett volna beleb*szni és, hogy takarodjunk el innen és társai. Ha most le mennék és megkérdezném, hogy ezeket miért mondja, azt mondaná, hogy ne hazudjak mert én mindig hazudok. Ő ilyet nem is mondott. Pedig tisztán hallható, hogy mit mond. A kislányom miatt próbálom tartani magam de nagyon nehéz. Anyának is nyugalom kéne, nem az állandó feszültség. Költözésen is gondolkozunk. Ti mit tennétek? Hogyan kezelnétek? Sajnos még sem lett olyan rövid.

tegnap 10:31
1 2 3
 11/23 Grizesteszta ***** válasza:
82%
Kerdezo, orvossal beszeltetek? Ez siman lehet msr nem is olyan enyhe demencia is...
tegnap 12:31
 12/23 anonim ***** válasza:
21%

Demens a nagyi, nem szabad magára hagyni, ne pont most menjetek el tőle.

Ne vegyétek magatokra, meg kell tanulni lesz@rni, amit mond, mivel ez nem ő, ez a betegsége.

Abból is látszik, hogy tiszta pillanataiban rácsodálkozik, hogy ő ilyet nem mondhatott, ezért "hazudtok".

Én is együttéltem a demens nagyimmal évekig, ugyanilyen volt, sőt a bútorokat is verte maga körül. Ilyenkor a belső démonjaival harcol a fejében.

A demencia agyi leépülés, de néha, kis időre regenerálódik, olyankor tisztul az agya, utána folytatódik minden.

Ez jelzi azt, hogy már nem lehet neki sok hátra, maradjatok mellette, vigyázzatok rá, mert szellemi képességei hiányában ő már nem tud magára vigyázni.

tegnap 12:58
 13/23 anonim ***** válasza:
95%

A nagyinak valószínűleg komoly pszihés problémái vannak.

És igazából én se értem miért éltek együtt. Már eleve a szüleid miért èlnek együtt vele azt se. Na de hogy ti is azt meg végkèpp.

tegnap 13:22
 14/23 Grizesteszta ***** válasza:
37%
#Es a pszich. problemara az a megoldas, ha egyedul hagyjak? Nem kellebe elinditani inkabb a megfelelo orvosi kivizsgalast?
tegnap 13:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
14: párhuzamosan azt is kellett volna, már évekkel ezelőtt
tegnap 13:46
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Ez egy beteg figura, min. skizofren. Anyadat majdnem megolte. Ha nyugalomban akartok elni, egyaltalan, elni akartok, akkor megszabadultok tole.
tegnap 13:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Már rég el kellett volna költözni, nem csak gondolkodni rajta.. Gyereket csak úgy vállalni, hogy van saját kéró. Elképzelhetetlennek tartom, hogy én az anyámékkal lakjak, akik a nagyszüleimnél laknak, és odaköltöztessem a férjemet, meg még gyereket is szüljek neki. Hát nem tudom ez milyen új divat, de itt nemcsak az öregasszony a gond. De amúgy lifehack, vedd fel hangrögzítőre, amikor morog és rosszat mond rólad, és ha azt mondja hogy te hazudsz és ő nem mondott ilyet, akkor mutasd meg neki...
tegnap 13:55
 18/23 anonim ***** válasza:
13%

"Mérgező nagyszülő?"

Mérgező unoka inkább. Itt mindenki a nagyszülő nyakára szült.

tegnap 14:18
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Te úgy nőttél fel, hogy a szüleidtől azt láttad, hogy a mama az szent és mindent el kell tűrni tiszteletből. Neked ez lett a normális. De most a te gyerekedet is erre szeretnéd nevelni? Nem azt mondom, hogy nem kellene tisztelni az időseket, csak azt, hogy van egy határ, amit már nem kellene eltűrni.
tegnap 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem értem miért laksz anyáddal holott van egy férjed és egy gyereketek is azt meg végképp nem hogy a nagyival ki kötelez együtt lakni? Én elköltöznék a fenébe gondolkozás nélkül.
tegnap 15:32
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!