Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mérgező nagyszülő?

Mérgező nagyszülő?

Figyelt kérdés
Próbálok rövid lenni. Anyai Nagymamámmal együtt élünk, lassan 12 éve már. Akkor 16 éves voltam, már akkor láttam, hogy valami nincs rendben vele. Állandóan papámmal kiabált, trágár szavakkal illette, nem csak őt hanem a szüleimet is. A szüleim mindig is dolgoztak, illetve nagyon jó szülők a mai napig, szeretetben nőttünk fel a bátyámmal együtt. Nyári szünet volt, itthon voltam velük, mindig ment a kiabálás, hogy anyáék nem csinálnak semmit, mindig ócsárolta őket mikor nem voltak itthon, dolgoztak. Aztán jöttem én, velem is elkezdett ordítani, apró dolgok miatt, anyának mindig is próbáltam akkor is segíteni főzni, illetve a háztartásban is ott voltam. Aztán teltek az évek, anyát leszázalékolták mert szívinfarktust kapott és rossz indulatú daganatot diagnosztizáltak nála, amit hála a jó Istennek gyógyszeres kezeléssel rendben lehet tartani. Papám elhunyt lassan 3 éve. Mamám teljesen megkattant. Én is férjez mentem, lett egy gyönyörű kislányunk. Illetve augusztusban történt, hogy édesanyámnak ritmuszavar miatt leállt a szíve, pacemakert kapott, jól van. De borzasztóan megrázott minket, apát, a férjemet a testvéremet, mamámat viszont egy cseppet sem érdekelte. Szegénybe, ahogy haza jött a rehabról szinte azonnal belekötött és mint valami nem normális, ordított anyuval pedig ő csak étellel kínálta. Hiába próbáltuk először szépen leállítani, nem lehetett, csak fújta a magáét és undorító szavakkal illetett minket. Mindennap bent morog a szobájába rólunk, ki lehet hallani. Én még embert nem hallottam ilyen mocskosul beszélni a családjáról. Beszélni vele nem lehet mert csak ócsárolni tud minket és teljesen ki forgatja a szavainkat. Mindent mi fizetünk, anyáékkal felesbe fizetjük a rezsit illetve a bevásárlásokat is megosztjuk, mi mindent meg tudunk beszélni velük de mamámmal semmit nem lehet. Nagyon el vagyunk már keseredve. Nem tudjuk hogyan kezeljük a helyzetet. Nincs egy nyugodt napunk sem miatta, egyfolytában szid minket hangosan, direkt, hogy halljuk. (Most is hallom.) Kést kellett volna beleb*szni és, hogy takarodjunk el innen és társai. Ha most le mennék és megkérdezném, hogy ezeket miért mondja, azt mondaná, hogy ne hazudjak mert én mindig hazudok. Ő ilyet nem is mondott. Pedig tisztán hallható, hogy mit mond. A kislányom miatt próbálom tartani magam de nagyon nehéz. Anyának is nyugalom kéne, nem az állandó feszültség. Költözésen is gondolkozunk. Ti mit tennétek? Hogyan kezelnétek? Sajnos még sem lett olyan rövid.

tegnap 10:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
75%
Nem csodálkoznék, ha valaki ezek után fogná és kinyírná. Persze miatta sem érdemes börtönbe kerülni, inkább oldja meg egy természetes halál minél hamarabb az ilyennek. Előbb-utóbb az idő nektek dolgozik remélhetőleg ilyen téren.
tegnap 10:39
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

"Ti mit tennétek? Hogyan kezelnétek"

Mondjuk nem egymás fenekébe kellene lakni 10-en egy házban, mint a putrisok.

Anyádnak meg apádnak saját otthonba kellett volna gyereket vállalni, ahogy neked is. Amíg mindenki nagyanyád házában lakik, amíg mindenkinek ő oldja meg a lakhatását, addig ez van.

Nem is érten, hogy lehet így élni, viszed tovább anyádék mintáját és ahelyett, hogy megalapozod a saját otthonod, képes vagy oda gyereket vállalni, ahol ezt kell majd látnia.

Költözzön el mindenki és kész.

tegnap 10:41
 3/21 anonim ***** válasza:
94%

Eszembe nem jutott volna ilyen korulmenyek kozott meg egy gyereket is vallalni.

Veletek valami nincs rendben, szerettek szenvedni ezek szerint 😂

Nagyikanak egyebkent sulyos mentalis gondjai lehetnek, furcsa nekem, hogy ez 16 eve senkinek fel se tunik.

tegnap 10:51
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

"Költözésen is gondolkozunk"

Mi tart vissza?

Felnőtt, gyerekes ember vagy, miért laksz egyáltalán még otthon, pláne ilyen körülmények között?

Miért nem költöztetek el előbb és vállaltatok utána gyereket? Ezt fogja hallgatni szerencsétlen, ahogy nő, hogy kés kellene b*szni belétek?

Ja, lefogadom, költözni nincs pénz, de gyerek kellett. Hogy lehettek ilyen felelőtlen szú

tegnap 10:52
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
A mama háza amiben éltek? Vagy ez, hogy van?
tegnap 10:53
 6/21 A kérdező kommentje:
Külön éltek mikor minket vállaltak. Nem lakunk egy házban 10-en. Illetve nagy a ház, simán el lehetne férni.
tegnap 10:53
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor minek költöztek oda?

És ti miért nem költkztetek el gyerekvállalás előtt?

Nem értem, hogy vagy kepes ennek kitenni magad meg a gyereked.

tegnap 10:55
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
De miért nem költöznek el sem a szüleid, sem te? Erre egy kommentelönek sem válaszolsz, miért laktok együtt egy ilyen emberrel.
tegnap 10:59
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem erről az a vicc jut eszembe, ami így végződik: "Vadász, vadász... Te sz*pni jársz ide!"
tegnap 11:53
 10/21 Szervizmérnök úr ***** válasza:
95%

Van olyan gyógyszer, amivel lehetne nyugtatni valamennyire, bár a rosszindulaton nehezen segít valószínűleg.

Ehhez el kell vinni a pszichiátriára, megvizsgáltatni.

Ha nem egyezik bele, illetve a szedésébe is, akkor megfenyegetni, hogy magányosan fog keseregni öregségére, vagy egy nyugdíjas otthonban vegetálni.

Gyámság alá vétel lehetőségeit esetleg megfontolni, háziorvossal megbeszélni, ami egy más helyzetet teremtene.

tegnap 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!