Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mennyire elvárható, hogy a...

Mennyire elvárható, hogy a nagyszülők jöjjenek segíteni? Avagy "ha látni akarod az unokád, akkor gyere és nézd meg".

Figyelt kérdés

Ki mit gondol erről az alábbi helyzetben:

Nagyszülők 60-70 évesek, szerencsére nem mozgáskorlátozottak, egészségügyileg nincsenek kifejezetten hátráltatva, de nincs autójuk és a távolság majd' 2 órányi.

Vannak helyzetek, mikor a szülőnek is jól jönne egy kis gyermekfelügyelet ügyek intézéséhez, és a nagyszülők is élvezik az unokával együtt töltött időt, adná magát a win-win helyzet. De elvárható ez tőlük? Ha igen, milyen rendszerességgel? Vagy egyáltalán nem, hanem a szülőknek kéne mindig vinni az unokát?

szept. 10. 13:31
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

Názd, én pl NEM akarok éjjel-nappal az unokával lenni, és nem azért, mert nem szeretem, hanem mert felneveltem már kettőt, és köszi, végre élvezem a szabad, gyerekmentes életet.

Hetente-kéthetente egy kis idő belefér, sőt, nyaranta jöhetnek 1-2 hétre, semmi baj, de nem akarok "folyamatosan" megint gyerekezni. :)

El vannak tévedve a fiatalok, akik azt hiszik, a nagyszülőknek olyan jó buli megint mindent alárendelni egy kisgyereknek, újra hallgatni a hisztit, nevelni a gyereket, stb. Úgy, hogy ők már felnevelték a sajátjaikat.

szept. 11. 08:59
 52/57 anonim ***** válasza:
59%

"El vannak tévedve a fiatalok, akik azt hiszik, a nagyszülőknek olyan jó buli megint mindent alárendelni egy kisgyereknek, újra hallgatni a hisztit, nevelni a gyereket, stb. Úgy, hogy ők már felnevelték a sajátjaikat."

Egy csomó szülő meg pont hogy nonstop azt nyomatja a gyerekének, hogy csináljon már neki végre unokát. Ne általánosítsunk már, valaki ilyen, valaki meg olyan.

szept. 11. 10:52
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kérek családtagt felvigyázni. Ha ügyet kell intéznem, szittert fizetek, aki ismeri a gyereket és követi az utasításaimat. Neki ugyanis simán megmondhatom, mit csináljon, őt én alkalmazom pénzért. Ha anyámmal vannak a gyerekek, azt szeretném, hogy az mindenkinek kikapcsolódás, laza együtt töltött idő legyen, nem akarom anyámat számonkérni vagy utasítani.
szept. 11. 11:32
 54/57 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden kommunikáció kérdése.

Alapból, ha a nagyszülők látni akarják az unokát, utazzanak, ha a szülők felügyeletet akarnak, utazzanak ők. De nyilván meg lehet beszélni fordítva is, jó szándék kérdése egy normális családban.

szept. 11. 12:51
 55/57 anonim ***** válasza:
80%

52

Hogy szeretnének unokát nem azt jelenti, hogy random ugráltatásra vágynak.

szept. 11. 14:00
 56/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha csak látogatásról van szó, akkor illik felesben, egyszer egyik, egyszer másik. De ha konkrétan a gyerek lepasszolásáról van szó, akkor illene a szülőnek odavinni a gyereket, vagy a nagyszülőt felutaztatni, hacsak a nagyszülő magától nem ajánlja fel, hogy jön.
szept. 11. 15:05
 57/57 anonim ***** válasza:
68%

" elméletben minden nagyszülő éjjel-nappal az unokájával lenne,"

Elméletben a szülei is ha már megcsinálták, nem igaz?

szept. 11. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!