Mennyire elvárható, hogy a nagyszülők jöjjenek segíteni? Avagy "ha látni akarod az unokád, akkor gyere és nézd meg".
Ki mit gondol erről az alábbi helyzetben:
Nagyszülők 60-70 évesek, szerencsére nem mozgáskorlátozottak, egészségügyileg nincsenek kifejezetten hátráltatva, de nincs autójuk és a távolság majd' 2 órányi.
Vannak helyzetek, mikor a szülőnek is jól jönne egy kis gyermekfelügyelet ügyek intézéséhez, és a nagyszülők is élvezik az unokával együtt töltött időt, adná magát a win-win helyzet. De elvárható ez tőlük? Ha igen, milyen rendszerességgel? Vagy egyáltalán nem, hanem a szülőknek kéne mindig vinni az unokát?
#3 #4 Köszönöm a válaszokat.
A havi rendszerességet én személy szerint keveslem, legalábbis egy kisgyerek esetében ez még sok idő, főleg ha a másik oldali nagyszülőket pl hetente többször is látja. De ez már legalább konkrétum, nagyon köszönöm a választ.
Nekem rosszul esett, amikor anyukám sokszor különösebb ok nélkül nem jött, volt hogy nyelvvizsgám volt GYED alatt, aznap reggel mondta vissza a gyerekvigyázást, szomszédasszonyra kellett bíznom.
Le leszek pontozva, de igen, elvártam volna, főleg hogy a környezetemben sok példát láttam az egészséges nagyszülői kapcsolattartásra. Apám 3 éves koráig nem is látta, most meg követeli a nagypapás időt, akkor amikor neki kedve van, még ha mindenkinek félre kell dobnia mindent, de tőle ez megszokott.
Kedves Kérdező!
Te hogy csinálod? Elvárod, hogy a nagyszülők utazzanak, vagy elviszed a gyerekeket, ha szeretnéd, hogy vigyázzanak rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!