Mennyire elvárható, hogy a nagyszülők jöjjenek segíteni? Avagy "ha látni akarod az unokád, akkor gyere és nézd meg".
Ki mit gondol erről az alábbi helyzetben:
Nagyszülők 60-70 évesek, szerencsére nem mozgáskorlátozottak, egészségügyileg nincsenek kifejezetten hátráltatva, de nincs autójuk és a távolság majd' 2 órányi.
Vannak helyzetek, mikor a szülőnek is jól jönne egy kis gyermekfelügyelet ügyek intézéséhez, és a nagyszülők is élvezik az unokával együtt töltött időt, adná magát a win-win helyzet. De elvárható ez tőlük? Ha igen, milyen rendszerességgel? Vagy egyáltalán nem, hanem a szülőknek kéne mindig vinni az unokát?
Nem elvárható senkitől, még nagyszülőktől se, hogy bébiszitterkedjenek neked, amíg te ügyeket intézel. A gyereket magatoknak gyártottátok.
Az már teljesen más téma, hogy akarja-e tartani a kapcsolatot a nagyszülő a gyerekével. Ha igen, akkor megoldja a látogatást ő is, nem csak azt várja, hogy a szülők mikor viszik. Ha meg nem érdekli az unoka, akkor ez van. Mondjuk én nagyszülőként nem igazán örülnék annak, ha azért akarná a szülő, hogy látogassam az unokámat, hogy ő le tudja nekem passzolni a gyereket és el tudjon menni ügyeket intézni.
Árnyalhatja a képet, ha a gyerek még nem tud pihenni bármilyen körülmények között, és a nagyszülőknél ilyen formában nem tud megvalósulni az alvás. Akkor az oda-vissza utat is figyelembe véve felesleges is elindulni a nagyszülőkhöz, ergo ők kiesnek az unokázásból ilyen formában?
Nagyon sajnálom a helyzeted, együttérzek veled, ez szerintem sincs így rendjén.
Köszönöm, így már értem, ez nagyon előrelátó.
A nagyszülő szemszögéből az miért releváns, hogy a szülő ügyet intézne? Akkor már kevésbé esik jól az unokával való foglalkozás? Hiszen minden ilyen "segítségkérés" nekik egy újabb lehetőség erre, nem?
Ugye nem gondolod, hogy majd 70 éves emberek havonta többször utaznak 2+ órát gyerekfelügyelni?
Nem a távol lakó (de közel lakót sem) nagyszülőket kell rángatni szitterkedni.
#9 vagyok.
Két óra távolságból aki érkezik, az vendég. Annak elmegy rá a fél napja minimum. Rohadt önző alak vagy, ha ezt nem érted.
"Árnyalhatja a képet, ha a gyerek még nem tud pihenni bármilyen körülmények között, és a nagyszülőknél ilyen formában nem tud megvalósulni az alvás. Akkor az oda-vissza utat is figyelembe véve felesleges is elindulni a nagyszülőkhöz, ergo ők kiesnek az unokázásból ilyen formában?"
Akkor nem alszik a gyerek. Miután nem naponta mentek, hidd el, q világon semmi baja nem lesz. Ha a gyerek felügyelet a cél, akkor ott a bébiszitter. Az ott vigyáz a gyerekre, ahol akarod.
Nem elvárható.
Gyereket mindenki magának szüljön, ne a szüleinek.
Ha meglátogatnak maguktól, teljesen rendben van, de nem elvárható, hogy utazzon 2 órát, oda-vissza 4-et tömegközlekedéssel, azért, hogy neked kényelmes legyen. Ha neked kell segítség, vidd el a gyereket, vagy hozd el a nagyszülőket magatokhoz.
Én nem várok el semmit, egyelőre hol mi visszük, hol a nagyszülők jönnek. Sógornőméknél más felállást látok, ez gondolkodtatott el a kérdésen, kinél mi a normális.
Idő közben több válasz is érkezett, de egybecsengnek, egyben reagálnék.
Mindenki magának szül, ez tiszta sor. A nagyszülő viszont jó esetben csak kíváncsi az unokájára, nem? De legalább tegyük fel, hogy igen. Szóval úgy kicsit nehéz elhinni, hogy tényleg érdekli őt a gyerek, ha mindig csak a szülő viszi hozzá, nem? Hol van ebben az arany középút?
Illetve jött olyan is, hogy önző, aki a nagyszülőket utaztatni akarja. Az nem önzőbb dolog, ha a gyerek igényeit kidobod a kukába, csak azért, hogy a nagyszülő - aki egy felnőtt ember, akinek el lehet magyarázni már dolgokat és megérti - ne utazzon? Értem pl ez alatt a pihenését. Egy kisgyereknél az, hogy "Akkor nem alszik" közel sem egyenlő azzal, hogy minden oké, sőt. De nyilván aki ezt írta, annak nincs gyereke.
Plusz több helyen köszönt vissza az is, hogy a segítségkérés miatti felügyelet az nagyon rossz. Amúgy a vigyázás a gyerekre oké, na de az, hogy segítség miatt, az nem. Miért? Biztosan jó nagyszülő az, akit ennyire zavar, ha az unokájával töltött idő mellet még a saját gyerekének is segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!