Mit lehet tenni a nyakadra költözött nagyival?
Fel lehet bontani az eltartási szerződést..de szerintem beszélj ügyvéddel.
Mindenképp "szabadulj meg" tőle. Nekem anyám ilyen. 1 hónapja szakítottam meg a kapcsolatot vele, neki adtam a ház részemet is hogy lekopjon, de azóta mintha új ember lennék, jobb az egészségem is. Te is biztos jobban leszel nélküle
Tisztázzuk, amíg élt papa, addig a mamával sem volt semmi probléma. Nem, nem papa halála miatt lett ilyen. Csak addig neki mondta, ő leordította, akkor rá fújt pár napig. Soha nem ütötte meg, de az utolján már felajánlotta neki. De velem nagyon rendes volt. Mikor már itt voltam éjszaka is, akkor próbált tehermentesíteni, pl éjszakai gyógyszereket ő adta neki. (4 óránként) Vagy segített leszállni az ágyról. Persze sokszor észrevettem, és mentem. De teljesen más volt. Utolsó pár hétben jött rá, hogy nem ő van középpontban, aztán a papa halála után megnyugodott. Ugye hívták barátnők, ez az, körülötte forgott világ. Én vissza is költöztem, de nem tudja ellátni a házat, nagy neki, blabla, cseréljük el. Gondoltam oké, végülis lakásból kertesbe csak jobb. Nem nagy a kert, de van hova kiülni, van garázs, össze tudunk jönni haverokkal. Aztán ott sem volt jó, egyedül fél, mennyivel jobb lesz együtt, stb. Nem is volt probléma, míg csak dolgozni jártam. De mióta néha elmegyek kikapcsolódni, pl strandra, vagy kirándulni egy- egy napot, azóta kezdte ezt csinálni. Erre már természetesen abba is beleugat, hogy ki jön, mert a nagyapja börtönbe volt, biztos ő is bűnöző. Másik biztos drogos, harmadik alkoholista, stb...
Jogi dolgokkal nincs probléma, keresztapam ügyvéd. De itt inkább a mit csináljak a lényeg.
Hű de unatkozik a nagyi. Nincs élete és inkább a tiedbe mászik bele.
Nincs neki társasága, baráti köre? Egyedül te vagy neki a szociális kapcsolata ?
ez jobb nem lesz, azt remélem tudod. Most még nem demens de ha az lesz sokkal nehezebb lesz vele...és amíg ő nem akar (és nincs gondnokság alatt) addig nem rakhatod majd be csak úgy otthonba (meg az se egyik napról a másikra megy..ha nem önkormányzati helyre vinnéd..ahova éves várólisták vannak, akkor 300ezernél kezdődik egy otthon havidíja)
Ő nem fog megváltozni, megszokta hogy be kell főzni azt a kib*szott körtét, nem érti hova mész csavarogni mikor otthon is van "munka", tennivaló.
Az én mamám is ilyen volt...mi nem laktunk együtt, csak nagyon közel egymáshoz, és kellemetlenül éreztem magam csomószor mikor szórakozni mentem, vagy wellnessezni a párom családjával.
Ő már otthonban van, de most épp menne haza...de egyedül meg nem lehet már mert magára gyújtja a házat...
Másik nagyszüleim idősebbek(88,83), önellátóak, mennek ide-oda, bevásárolnak maguknak, főznek néha nekünk is. éttermezni is szoktak. Nem mindenük a munka meg a meggebedés a konyhában.
Kitartás, de csak az első mondtatomat akarom ismételni, ez jobb nem lesz, ő nem fog megváltozni, ha nem akarod hogy megőrülj lépj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!