Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni a nyakadra...

Mit lehet tenni a nyakadra költözött nagyival?

Figyelt kérdés
Lényeg, hogy nagypapám halála után a mama rávett, hogy cseréljünk házat. Hivatalosan ment minden. Aztán kitalálta, hogy nagy a ház, visszaköltözik, legalább nem lesz egyedül, na meg segít nekem. Én lettem az eltartója is, így enyém lesz a lakás. Papát is én ápoltam, így a család jóváhagyása mellett történt mindez. A lakást meg ki lehet adni. Üsse kő, az a havi 150 nem rossz pénz a semmire, legyen. Viszont már oda jutottunk, hogy 26 évesen 6 évesként kezel. Hova megyek, kivel, mikor jövök, miért olyan későn, miért azzal megyek... Vágjam le a füvet, a gally kiér a járdára, miért nincs már barátnő, gyerek is kéne máe, stb. Oké, mos, főz, takarit, de idegileg totál kikészít. Ha mondom, hogy ez így nem megy, meg csak bőg, hogy ő nem kell senkinek, jobb lenne ha nem lenne, én is csak azt várom már, hasonlók. Ha valami 20 Ft-al olcsóbb, akkor menjek vegyek, (azt nem fogja fel, hogy az üzenanyag drágább, illetve legjobb esetben is fél óra a bolt. Miért nem művelem a kertet, mindenbe belep fázik. Arrol nem beszélve, hogy a klima 0-24 megy, hiába van kint jó idő, melege van, télen ő fázik, nem elég a 21 fok, 24 kell. Tehát a 150 el is megy a baromságokra, cserébe idegileg teljesen tönkretesz. Már mondtam neki szépen, csúnyán, de nem érdekli. 2 napig békén hagy, utána újra van vmi baromsága. Nem demens,egyszerűen energiavámpír. nincs már papa, aki helyretegye. Költözzek én el? Hivatalos úton rakjam ki? Ott járunk, hogy fizikai tüneteim vannak tőle. Nem tudok aludni, reggel felkelni, ha nem megyek dolgozni 7-kor mar kalamol valamit, egyszerűen nem tudom elviselni. Ha tényleg azt csinálná, amiért jött, nem érdekelne a klima, a fűtes vagy a bolt. De nem megy mostmár. Belefáradtam. Már a lakás sem érdekel. Adja el, menjen otthonba. Vagy cseréljük vissza, csak legyen végre nyugtom. Erre az a válasz, hogy minek fizessünk, úgyis az egyem lesz. Na meg én kifizettem neki 3, apáméknak 5-5 milliót. Én is jól jártam, a lakás kb 30-at ér, a ház meg már 100 körül. De akkor még csak 25/60-ra értékelték. Amikor papa beteg lett le lett írva, hogy vagyona fele az enyém, illetve volt elég sok kiadás, így végül 5-5 milliót kértek, meg a mamának még 3-at, mivel kádas fürdőszoba volt és neki zuhanyzó kellett.
aug. 21. 03:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehet bontani az eltartási szerződést..de szerintem beszélj ügyvéddel.

Mindenképp "szabadulj meg" tőle. Nekem anyám ilyen. 1 hónapja szakítottam meg a kapcsolatot vele, neki adtam a ház részemet is hogy lekopjon, de azóta mintha új ember lennék, jobb az egészségem is. Te is biztos jobban leszel nélküle

aug. 21. 13:11
 12/17 A kérdező kommentje:

Tisztázzuk, amíg élt papa, addig a mamával sem volt semmi probléma. Nem, nem papa halála miatt lett ilyen. Csak addig neki mondta, ő leordította, akkor rá fújt pár napig. Soha nem ütötte meg, de az utolján már felajánlotta neki. De velem nagyon rendes volt. Mikor már itt voltam éjszaka is, akkor próbált tehermentesíteni, pl éjszakai gyógyszereket ő adta neki. (4 óránként) Vagy segített leszállni az ágyról. Persze sokszor észrevettem, és mentem. De teljesen más volt. Utolsó pár hétben jött rá, hogy nem ő van középpontban, aztán a papa halála után megnyugodott. Ugye hívták barátnők, ez az, körülötte forgott világ. Én vissza is költöztem, de nem tudja ellátni a házat, nagy neki, blabla, cseréljük el. Gondoltam oké, végülis lakásból kertesbe csak jobb. Nem nagy a kert, de van hova kiülni, van garázs, össze tudunk jönni haverokkal. Aztán ott sem volt jó, egyedül fél, mennyivel jobb lesz együtt, stb. Nem is volt probléma, míg csak dolgozni jártam. De mióta néha elmegyek kikapcsolódni, pl strandra, vagy kirándulni egy- egy napot, azóta kezdte ezt csinálni. Erre már természetesen abba is beleugat, hogy ki jön, mert a nagyapja börtönbe volt, biztos ő is bűnöző. Másik biztos drogos, harmadik alkoholista, stb...

Jogi dolgokkal nincs probléma, keresztapam ügyvéd. De itt inkább a mit csináljak a lényeg.

aug. 21. 16:15
 13/17 A kérdező kommentje:
Nem, tényleg nem érdekel már az egész. 20.án pl 10 óráig aludtam. Tudta, hogy déltől programom van, de még csak kitalált valamit... Hogy cseréltünk, eladta a tyúkokat, tesóméknak van, azt a pár tojást meg győzöm venni. Már megint vett 10 csirkét. Azt pl megmondtam, hogy egyszer sem fogok rájuknézni. Nem az állatokkal van bajom, tesómék ha nyaralnak én rendezem a fürjtől a lovakig mindent. Még a kecskét is megfejem. De nem erre vágyom. Volna home office lehetőség, de inkább bemegyek, mert addig sem kell hallgatni. Csináltunk idén legalább 100 üveg befőttet. Minek, mikor a több éves is ott van, láda számra vitték tesómék a sok sok évest. Én nem eszem, ő se. Mióta papa nincs egy befőttet nem bontottunk meg. De csinálni kell. Le kellett szedni a körtét, volt egy mázsa. Elrakott 20 üveggel, a többit apránként dobálja ki. Mert megromlott. Akkor miért nem lehetett odaadni a szomszédnak, aki pálinkát főzet. Mert akkor nem nekem kellett volna összeszedni. Most a birsalmával van megáldva. Én egyet nem hozok be. Ha neki kell, szedje össze. Szoktam ketchup-ot csinálni. 2 évente, haverokkal egy üsttel. (40liter kb) ő kitalálta, hogy a 2 kiló paradicsom ne menjen kárba, csináljunk. Fogtam, kidobtam az udvarra zacskóstól. Mert nem állok neki 2 üvegnek. Melegíti a házat, ugyan úgy mosogatni kell utána, eltelik vele egy fél nap. Meg van még bőven. Szezon végén szinte ingyen kapjuk a paradicsomot,tavaly 50 Ft/kg áron. Paprika 150 Ft/kg. Nem 40 fok van már, és egy napot erre szánunk. Haverokkal összejövünk, főzünk valamit, iszogatunk. Ha demens volna, vagy csak egyszerűen buta, azt mondanám, jót akar. De nem, szerinte csinálni kell valamit, ne mindig a csavargás meg a gépezés. Bocs, hogy "gépezéssel" 2 hónap alatt megkeresem az egész évi nyugdíját. Neki csak az a munka, ha valaki fizikai munkát végez. Ja, persze ő nem dolgozott soha, mert papa ment látástól vakulásig helyette. Neki annyi dolga volt, amit otthon kellett csinálni 3 gyerekkel. Meg is látszik, semmi baja. Csak egy energiavámpír. Persze a többi vénasszonnyal egymásra licitálnak, hogy ki a betegebb... Anno laktunk itt exemmel egy évet. Mikor a lakást vettem. Hirtelen jött a munkalehetőség, míg nem volt megfelelő lakás, meg felújítás, próbaidő, nem ugrottam bele. Ha lehet elképzelni harmonikus együttélést, akkor ez az volt. Ezért mertem belevágni.
aug. 21. 18:04
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
Olyan, mintha te lennél már a papa 😂 tisztára átvetted a szerepet
aug. 21. 18:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Felmondanám az albérletet és visszaköltöznék.
aug. 22. 09:15
 16/17 anonim ***** válasza:

Hű de unatkozik a nagyi. Nincs élete és inkább a tiedbe mászik bele.

Nincs neki társasága, baráti köre? Egyedül te vagy neki a szociális kapcsolata ?

aug. 22. 09:49
 17/17 anonim ***** válasza:

ez jobb nem lesz, azt remélem tudod. Most még nem demens de ha az lesz sokkal nehezebb lesz vele...és amíg ő nem akar (és nincs gondnokság alatt) addig nem rakhatod majd be csak úgy otthonba (meg az se egyik napról a másikra megy..ha nem önkormányzati helyre vinnéd..ahova éves várólisták vannak, akkor 300ezernél kezdődik egy otthon havidíja)

Ő nem fog megváltozni, megszokta hogy be kell főzni azt a kib*szott körtét, nem érti hova mész csavarogni mikor otthon is van "munka", tennivaló.

Az én mamám is ilyen volt...mi nem laktunk együtt, csak nagyon közel egymáshoz, és kellemetlenül éreztem magam csomószor mikor szórakozni mentem, vagy wellnessezni a párom családjával.

Ő már otthonban van, de most épp menne haza...de egyedül meg nem lehet már mert magára gyújtja a házat...

Másik nagyszüleim idősebbek(88,83), önellátóak, mennek ide-oda, bevásárolnak maguknak, főznek néha nekünk is. éttermezni is szoktak. Nem mindenük a munka meg a meggebedés a konyhában.

Kitartás, de csak az első mondtatomat akarom ismételni, ez jobb nem lesz, ő nem fog megváltozni, ha nem akarod hogy megőrülj lépj

aug. 27. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!