Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak azért költözött vissza...

Csak azért költözött vissza anyám, mert egyedül nem tud megélni?

Figyelt kérdés
18 éves koromban elváltak, anyám elköltözött 80kilométerre, én pedig apámmal maradtam. Ezután 13 évig egyáltalán nem láttam, még egymás telefonszámát sem ismertük, és nem kerestük egymást (az az igazság, hogy én sem próbáltam ezidő alatt megkeresni, pedig tudtam a címét) 22 évesen egy baleset miatt 4 hétre kórházba kerültem, és nem látogatott meg, pedig értesült róla. 2 évvel ezelőtt meghalt apám, és akkor hirtelen előkerült, eljött a temetésre, és eljátszotta, hogy ő az áldozat, mert apám miatt volt távol ennyi ideig. Akkor apám halála után haza is költözött (a fél ház az övé) és azóta is ittvan. Az utóbbi 2 évben, mióta hazajött egyáltalán nem volt munkahelye, tehát nulla a jövedelme, és csak abból élünk amit én keresek.
2024. júl. 8. 08:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
84%
Ha kettőtöket el tudod tartani akkor tudnál magadra fizetni egy kis albit szerintem. Tudod ki tartaná el anyukát azok után hogy 13 èvig rád se bagózott
2024. júl. 8. 09:05
 2/19 A kérdező kommentje:
Annakidején az egész család elítélte azért mert itthagyott, és mikor a nagyszülők a szemére vetették, akkor arrogánsan azzal vágta ki magát, hogy már nagykorú voltam, és nem tartozik irántam felelősséggel. Jelenleg pedig azt hazudja mindenkinek, hogy dolgozik, mert szégyenli, hogy munkanélküli.
2024. júl. 8. 09:17
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Ha anyukád és apukád elvált, akkor nincs holtig tartó haszonélvezeti joga a házra, "csak" résztulajdona van.

Ebben az esetben a helyedben idítanék egy tulajdonközösség megszünetésére irányuló pert, vennék fel hitelt az Ő tulajdonrészének kifizetésére és mehet anyuka isten hírével máshol élősködni.

Apukád igen nagy hibát követett el a váláskor, amikor nem szüntette meg anyukáddal a közös tulajdont.

2024. júl. 8. 09:26
 4/19 anonim ***** válasza:
39%
Elmész albérletbe, a fél házat pedig vagy lezárod előtte, szó szerint fizikailag, mert csak a felét jogosult használni, vagy bérleti díjat kérsz a másik felére, amelyik a tied. Nem lakhat a te feledben ingyen. Mondjuk, bíróságig is fajulhat az ügy. Nem szerencsés a közös tulajdon, el kéne adni. Mivel fiatal, nem számíthatsz belátható időn belül öröklésre.
2024. júl. 8. 09:30
 5/19 anonim ***** válasza:
72%

Azért itt érdekes lenne tudni a valódi sztorit. Miért váltak el? Ráadásul pont megvárták, hogy 18 legyél. Te miért maradtál apáddal? Miért nem fizette ki apád anyád részét a házból? Fizette legalább neki a része után járó lakáshasználati díjat? Anyád miért nem kérte ezeket? Miért nem ment értük bíróságra? Furcsa az is, hogy amint apád elpatkolt, visszajött, korábban meg még a kórházban sem látogatott meg.

Ebből nekem az jön le, hogy valószínűleg rettegett apádtól.

2024. júl. 8. 11:40
 6/19 anonim ***** válasza:
92%

Addig is megélt valahogy, amíg nem a saját házában lakott.

Amúgy 2 éve együtt éltek, nem beszélgettek, csak éltek egymás mellett kukán? Mikor visszaköltözött sem beszéltetek egy szót sem arról, hogy mi lesz ezután, csak elkezdted eltartani?

2024. júl. 8. 11:46
 7/19 anonim ***** válasza:
29%

11.40-es, a felsorolásból kimaradt a kérdés, anyuka fizetett-e gyerektartást? Pl. sokan úgy egyeznek meg, hogy a fél házat arra a félre íratják, aki ott marad a gyerekkel/gyerekekkel, ennek fejében nem fizet gyertektartást, de itt ez sem derül ki, történt-e ilyen megállapodás?

Persze arra nincs semmilyen mentsége anyukának, hogy nem tartotta a gyerekével a kapcsolatot, de az már egy másik sztori.

2024. júl. 8. 12:06
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
A lakás másik fele a Te tulajdonodban van? Van-e haszonélvezete valakinek a lakáson?
2024. júl. 8. 12:07
 9/19 anonim ***** válasza:
69%
Nézd már meg a tulajdoni lapon, hogy tényleg az övé-e a ház fele. Lehet csak benyögte, de köze sincs hozzá. Végülis elváltak, anyád elment, gondolom a tulajdoni részt apád kifizette. Ha volt esze az öregednek, akkor le is vetette a nevét az ingatlanról. Ha ezt elmulasztotta, az szívás...
2024. júl. 8. 13:16
 10/19 anonim ***** válasza:
17%

Kinek a tulajdonában van a ház?

Eddig hol lakott anyád?

Igen. Élősködni men oda.

2024. júl. 8. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!