Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Költözött itt ki valaki...

Költözött itt ki valaki fiatal lányként segítség nélkül egyedül külföldre?

Figyelt kérdés
Úgy értem se barátok, se pár, se család, se anyagi támogatás, se autó. Bántalmazás és szexuális zaklatás elöl menekülnék és fogalmam sincs, hogyan álljak nekk. Angolul és németül tudok, az egyetemet nem fejeztem be emiatt. Minimális félretett pénzem van. A cicámat sajnálom a legjobban. Azt sem tudom, hogyan álljak neki. Jó lenne valami tanács, hogy ne legyen ennyire kilátástalan.
2023. okt. 31. 19:32
 1/10 A kérdező kommentje:
Van egy volt barátnőm, aki évek óta külföldön él, egy ismerősöm tanácsára ráírtam, de az volt a válasz, hogy "mégis miben tudnék segíteni" és letiltott.
2023. okt. 31. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
9%

Magyarul van egy érettségid és ennyi, megtakarítás nulla.

Felejtsd el.

Tapasztalat VAGY végzettség nélkül nem vesznek fel sehová, plusz nem is lenne miből költözni.

Nem kell külföldre menni, az ország B-vége is tökéletes ha "menekülnél".

2023. okt. 31. 19:40
 3/10 anonim ***** válasza:
29%

Van egy volt barátnőm, aki évek óta külföldön él, egy ismerősöm tanácsára ráírtam, de az volt a válasz, hogy "mégis miben tudnék segíteni" és letiltott. - igaza van.

A hócipőnk ki van azokkal az ismerősökkel, barátokkal, akik a mi hátunkon kapaszkodnának ki - egészen szép pofátlanságokat kérve.

Aki ezzel jön, már nem is válaszolok neki, mert non sense. :D

Ez nem bunkóság, hanem szimpla józan ész és önvédelem.

2023. okt. 31. 19:42
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Huh ehez bizony nem minimális pénz kell sajnos hanem attól több.Én még nem költöztem ki de nagyon tervben van.Amiket olvastam,mert ugye utánna néztem,eléggé bonyolult az egész(legalábbis annál az országnál amit én kinéztem)Azt javaslom nézz utánna te is először és utánna jöhet a mérlegelés.Hogy jó lesz e,fogsz tudni önerőből élni egyedül kint segítség meg minden nélkül stb
2023. okt. 31. 19:43
 5/10 A kérdező kommentje:
A minimális az egy millió forint, de ekkora bunkókra nem számítittam, ezen az oldalon kb. ez van. A másik, hogy ha valakinek semmi nyelvtudással kiment és itzjon tele hitellel és vígan elvan és társai. Magyar diplomával sok mindent nem tudsz kezdeni ott, ha csak nem orvos vagy. A másik, hogy akkor fejezzem be 2 év a magyar egsetemet, addig vagy kicsinálnak, vagy életben sem leszek. De kösz, nagyon aranyosak vagytok. Nem tudom, mi mást csinálhatnék.
2023. okt. 31. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Miért ne érne semmit a magyar diploma. Engem úgy vettek fel itt a németeknél irodai sales/adminisztrátor pozira, hogy nincs is releváns diplomám. Igaz ehhez szerencse is kellett, mert 50 másik helyre meg be se hívtak interjúra xd

Én úgy jöttem ki 1 millió forinttal, hogy rokon lakásába költöztem. Magyarul nem fizetek lakbért. De ennyiből egy lakást sem tudnál kibérelni kaucióval számolva. Szóval szerintem egyelőre még spórolj Magyarországon és végezd el az egyetemet, különben kutya életed lesz itt is, munkásszálló, hónapokig tartó munkakeresés vagy alja munkák, ezzel szerintem nem járnál jobban, mintha otthon maradnál.

2023. okt. 31. 22:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó nekem is ajánlottak irodai munkát Németországban ismerős nyelvtudáss, de akkor nem mentem, most nem aktuális. Tudom,.nyelv nélkül takarítás és mososda jöhet szóba kb. Ez az, hogy nekem nincsen ilyen, akihez költözhetnek, vagy segíteni ügyeket intézni..
2023. okt. 31. 22:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az ország másik végébe nem jobb? Egyszerűbb a lakhatás, a nyelv sem gond, és bármikor mehetsz máshova akkor is. Emellett esetleg a rendőrségnek szólhatsz ha zaklatnak, ez kellene az első kör legyen.
2023. nov. 1. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:
36%

Bar nem vagyok fiatal, es laby sem, mi családostol úgy koltoztunk hogy mindent magunk terveztunk el, es nem a "szomszédba" hanem 3500 kilométert.

Nehezebb, de a siker élménye is más.

Plusz tisztába vagy a lehetosegeiddel, nem mások jókedvétől függ a sorsod.

Nemhogy diploma, de még érettségim sincs. A munkahelyemen egy év alatt 3x emelték a fizetésem, es ujabb karrier lehetoseget kaptam, mert látták hogy nem melegedni jarok be.

Mindenkepp ajanlom hogy legyen önálló terved, es millió forintnál valamivel tobb pénzed. Utanna lehet beszelni költözésről.

2023. nov. 2. 11:16
 10/10 anonim ***** válasza:

Uhh rengetegen vannak így sajnos!

Sajnos nem tudom a külföldi árakat de szerintem már ennyi pénzért bérelhetnél simán egy szobát ha nem is lakást.

De attól függ hova mész de azért jópàr országban màr egy garzont is ,de annyira nem èri meg ha spórolni és gyűjteni akarsz.

Sok szállodában keresnek takaritot,recepcióst Sí paradicsomokban.(Ausztria,Svájc stb)

És oha jól tudom legtöbb biztosítsa a szállást is ami gondolom levonodik a fizetésből.

Pl keress rá @bencsikadri ő foglalkozik ilyen közvetitőként

2023. nov. 2. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!