Van aki egyedül költözött/költözik családi házba?
Mondjuk mert megörökölte és kell neki egy lakás?
Volt rá pénze és nem lakást vett belőle - nem azt vettek neki a szülei, stb.
Nem is tudom, tök jó. Most ahogy ülök teljes csönd van, csak a feketerigókat hallom, néha távolból egy autó zaja. A szomszédok normálisak, nem is látom-hallom őket akár napokig. Az ablak előtt az udvaron bazi nagy szomorúfűz van, örvös galambok laknak rajta, olyan, mint egy nagy sátor, nyáron is árnyékos, szellős, lehet kiülni, sütni-főzni. Reggel egy szál gatyában húztam ki a kukát. Na jó, a kapuban szétnéztem jár-e arra valaki (nem járt).
Persze vannak hátrányok is, a kerítést festeni kell, a kertet kaszálni, ilyesmi, szóval mindig akad valami házimunka, de ki lehet bírni.
Építettem, egyedül állóként, segítség nélkül.
Nagyjából 1,5x akkora, mint a szomszéd városban lévő tégla lakások, amiket meg tudtam volna venni. Panelba aludtam párszor és nem jött be. Jó nagy az élettér 40m2 csak a konyha-étkező-nappali, rengeteg a hely a tároláshoz, és még ott van a padlás is.
Lett 2 kutyám is, jól érzi magukat, bár nem túl nagy a telek, de nem ikerház!
Csendes mellék utca a falu központban, akár nyitott ablakkal is tudnék aludni napközben és minden 5 perc séta maximum.
A szomszédok csendesek nincs ezermester szerencsére a környéken.
Mindenki gázzal vagy klímákkal fűt, így fát sem igen vágnak.
Mikor covid miatt "bezártak", akkor is egész jól elvoltam. Amíg a városiak szenvedtek, addig én grilleztem, kutyáztam, 32 m2 a teraszom, szóval elvoltam.
Fenntartása kb a fele, mint annak a lakásnak amit meg tudtam volna venni.
Mivel új ház, sokat nem kell karbantartani. De ettől függetlenül viszi a pénzt, mert itt nem elég belül megcsinálni, az udvarra is költeni kell.
Nem mennék lakásba most már, pedig eredetileg az volt a terv. A 400 m2 füvet nem ördöngösség gondozni, fűnyírás heti 40 perc. Még ültetek pár disz bokrot csak ahhoz tudnom kéne mit hogyan szeretnék. Ez amolyan pár éves terv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!