Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van aki egyedül költözött/költ...

Van aki egyedül költözött/költözik családi házba?

Figyelt kérdés
Milyen megfontolásból?
2024. jún. 26. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk mert megörökölte és kell neki egy lakás?

Volt rá pénze és nem lakást vett belőle - nem azt vettek neki a szülei, stb.

2024. jún. 26. 10:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudom, tök jó. Most ahogy ülök teljes csönd van, csak a feketerigókat hallom, néha távolból egy autó zaja. A szomszédok normálisak, nem is látom-hallom őket akár napokig. Az ablak előtt az udvaron bazi nagy szomorúfűz van, örvös galambok laknak rajta, olyan, mint egy nagy sátor, nyáron is árnyékos, szellős, lehet kiülni, sütni-főzni. Reggel egy szál gatyában húztam ki a kukát. Na jó, a kapuban szétnéztem jár-e arra valaki (nem járt).

Persze vannak hátrányok is, a kerítést festeni kell, a kertet kaszálni, ilyesmi, szóval mindig akad valami házimunka, de ki lehet bírni.

2024. jún. 26. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Építettem, egyedül állóként, segítség nélkül.

Nagyjából 1,5x akkora, mint a szomszéd városban lévő tégla lakások, amiket meg tudtam volna venni. Panelba aludtam párszor és nem jött be. Jó nagy az élettér 40m2 csak a konyha-étkező-nappali, rengeteg a hely a tároláshoz, és még ott van a padlás is.

Lett 2 kutyám is, jól érzi magukat, bár nem túl nagy a telek, de nem ikerház!

Csendes mellék utca a falu központban, akár nyitott ablakkal is tudnék aludni napközben és minden 5 perc séta maximum.

A szomszédok csendesek nincs ezermester szerencsére a környéken.

Mindenki gázzal vagy klímákkal fűt, így fát sem igen vágnak.

Mikor covid miatt "bezártak", akkor is egész jól elvoltam. Amíg a városiak szenvedtek, addig én grilleztem, kutyáztam, 32 m2 a teraszom, szóval elvoltam.

Fenntartása kb a fele, mint annak a lakásnak amit meg tudtam volna venni.

Mivel új ház, sokat nem kell karbantartani. De ettől függetlenül viszi a pénzt, mert itt nem elég belül megcsinálni, az udvarra is költeni kell.

Nem mennék lakásba most már, pedig eredetileg az volt a terv. A 400 m2 füvet nem ördöngösség gondozni, fűnyírás heti 40 perc. Még ültetek pár disz bokrot csak ahhoz tudnom kéne mit hogyan szeretnék. Ez amolyan pár éves terv.

2024. jún. 26. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Mennyi irigy... :)))
2024. jún. 26. 13:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is egyedül költöztem házba. Mindig szerettem volna kertet. Éltem 15 évig lakásban, több helyen is, nem nekem való. Itt videken nagyon szeretek lenni.
2024. jún. 26. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!