Mit lehet tenni a nyakadra költözött nagyival?
Micsoda energia vámpír
Szerintem a költözés lenne a megoldás.
Ami necces a sztoriban hogy te vagy az eltartója, cserébe megkapod majd a lakást ha jól értem ez egy eltartási hivatalos szerződés.
Ilyenkor neked is vannak kötelezettségeid nem?
Amúgy ez az érzelmi zsarolás és ez q rád telepedés iszonyú lehet.
És mit gondol nagyid, ha lenne barátnőd azt odavinnéd harmadiknak? Vagy te mennél el? Ha már ennyire nyúz a témával kapcsolatban
"meg a mamának még 3-at, mivel kádas fürdőszoba volt és neki zuhanyzó kellett."
A múltkor még anyukád vett direkt azért falusi házat, mert ott zuhanyzós a fürdőszoba, és ő nem szereti a kádakat. Szóval vagy született azóta egy felnőtt gyereked, aki ezt a kérdést írja, vagy elfelejtetted, hogy ezt már kamuztad korábban.
Ilyenek ezek a vénasszonyok. Tiszta öreganyáim.
Ha tudod, akkor mond fel a szerződést, mama menjen vissza a házába/lakásába (nem tom, követhetetlen ki hol...), aztán lássa el magát. Nekem úgy tűnik, elvan, nem szorul fenéktörlésre, csak unatkozik egyedül.
Senki nem tartott puskát a fejedhez a házcserénél. Senki nem kényszerített arra, hogy megenged a mama beköltözését. Mindez a te tudatos pénzügyi döntésed volt. Te ápolod a mamát a lakásért és havi 150 ezerért kiadod a másik lakást. Tisztában lehettél volna, hogy az idősgondozás nem gyerekjáték.
Ha nem bírod akkor szállj ki az üzletből! Keress a mamának egy eltartót aki majd élete végéig gondozza a lakásért!
Na szep! A kerdest ugy tetted fel, mintha puskat tartottak volna a fejedhez, es belekenyszeritettek volna ebbe az egesz apolas-egyutteles- orokles buliba!
Nem tegnap ota ismered a nagyit, tudtad, hogy milyen (pont olyan mint egy atlagos nagyi), de teged elvakitott a haz, a penz, az egesz orokles gondolata, igy nem lattad at a helyzetet.
Szerintem nem rosszindulatu a nagyi, csak maganyos, es szeretne azt ereztetni, hogy ra is szukseg van meg.
Az en nagyim a papam halala utan mindig felt egyedul, mindig azt akarta, hogy a kozeleben legyek, nem szerette ha eljartam otthonrol, foleg nem este. Egyszeruen ilyen volt. Ezt most vagy elfogadod vagy nem. Szerintem nem kell gorombaskodni, csak probald meg lazabban kezelni. Segitesz ahol tudsz, de fontos, hogy huzd meg a hatarokat: legyen en-idod, es akkor nem foglalkozol masok problemaival.
Mi pl. heti egyszer intezzuk a nagybevasarlast, es onnantol kezdve le van zarva az ugy. Szepen irjon egy listat, es az legyen eleg a hetre, nem kell minden aldott nap ugralni.
Ha melege van, akkor melege van, nem vagyunk egyformak. A te szobadat ugy hutsd/vagy tartsd melegen, ahogy kedved tartja.
Nem kell a lelkebe taposni, de szepen meg kell mondani, hogy te orulsz, hogy egyutt laktok, de neked is szukseged van pihenesre, en idore. Ha mesz valahova, akkor majd jossz, amikor jossz, az csak a te dolgod. Ha napokra "tunnel" el, akkor arrol szolni fogsz, de azt hogy kivel, mikor es hogy, az csak rad tartozik. Fiatal vagy, nem nyugdijas, hogy minden este otthon ulj es a Szerencsekereket nezzetek.
Ha koran reggel kopacsol, akkor hasznalj fuldugot.
Amennyiben nem sikerul athidalni ezeket a konfliktusokat, akkor ulj le vele, es kozold, hogy nem erdekel a haz, a penz, jobban szeretned nyugodtan elni az eleted. Aztan majd meglatod, hogy hogyan tovabb.
Ügyvédhez elmész és ő majd tjékoztat a jogi lehetőségeidről.
Ennyi, és aszerint cselekszel, amit ő mond.
8-9-el èrtek egyet. Ügyvèd.
A siránkozást meg hagyd a gyerekekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!