Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A gyereketek nagyszülei is...

A gyereketek nagyszülei is “szenvednek”, ha egy hétig nem láthatják az unokát?

Figyelt kérdés
Anyósom folyton olyanokat mond, hogy “elvonási tünetei voltak”, meg “azon gondolkodott, hogy mikor láthatja újra”. (Heti egyszer biztos látja, de most, hogy nyári szünete van - amúgy iskolában dolgozik nem tanárként - van, hogy heti 3x is találkoznak). Ha egyszer - miatta is - úgy jön ki, hogy nem láthatja egy hétig már kérdezi, hogy “de akkor egy egész hétig nem láthatom, jajj …”.
aug. 20. 03:17
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:

#26 Hívás nélkül nem jön, sőt legalább egy hétre előre le kell fixálni, hogy mikor jön, mert a többi napra barátnős programot szervez. Tavasszal lemondtam egy nappal előtte, mert nagyimat azon a héten temettük, nem viccelek, hónapokig hallgattam, hogy ilyet többet ne csináljak és neki ez mennyire rosszul esett és hetekig háromszor rákérdezett, hogy “biztos nem mondom le az utolsó pillanatban?”. A férjem szólt már neki, hogy legyen kedves visszavenni, mert mégiscsak a nagymamám halt meg és ki vagyok borulva. A másik oldalról viszont eljöttek 2x1.5 órás útra, hogy a temetés alatt vigyázzanak a babára a temető környékén és tudjak menni a temetésre. Szóval nem annyira egyszerű ez a helyzet, mint látszik.

A segítség. Ugye nincs sok minden amit csinálni kell itthon. Heti 1.5-2 óra takarítás + főzés, de kb. az is fél óra naponta/két naponta. Meg egy-két naponta mosok. Úgyhogy általában a barátnőimet szoktam hívogatni, a szomszéd anyukával szoktunk összejárni, meg telefonozok/gépezek.

aug. 20. 10:45
 32/55 anonim ***** válasza:
59%
Ezt hallgatjuk??? Nem, kérdező, te nem hallgatod. A férjed hallgatja. Ő meg majd eldönti, hogy mit kezd vele. Hagyod magad zsarolni. Nagy baj. Pedig értelmes vagy.
aug. 20. 10:48
 33/55 A kérdező kommentje:

#30 Beletaláltál tényleg nem zavar, ha anyum jön. Te ugyanolyan szívesen mész olyan emberekkel programokra, akiket nagyon szeretsz, mint olyanokkal, akiket szeretsz, de kevésbé? 😊

Ráadásul anyósomban és bennem nagyon kevés közös dolog van. Pont szerintem a személyiségünk az egyetlen azonos, de magamat is nehezen viselném hosszabb távon.

Mint írtam én amúgy nem merek babával vezetni. Anyósom nem akar ilyen melegben (meg amúgy sem), 10 percet tömegközlekedni, plusz 15 percet sétálni, én nem tudom felrakni a babakocsit a hévre. Így apósom hozza/10 órára jön, amikor még hűvös van, majd apósom/sógorom/férjem viszi haza. Többször felvetettem, hogy jó lenne, ha később jönne/korábban menne, de neki az nem jó.

aug. 20. 10:51
 34/55 A kérdező kommentje:
#32 Ki van hangosítva a telefon…
aug. 20. 10:51
 35/55 anonim ***** válasza:

34: Na azon aztán igazán könnyű segíteni!

Amúgy anyóskorosztály vagyok, és órákig sétálok+tömegközlekedek baromian nem sportos alkattal, anyós egyszerűen kényelmes. Szabad ám nem szeretni az anyóst. És még volt az előbb pár javaslatom.

aug. 20. 11:00
 36/55 anonim ***** válasza:

Menj gyalog akkor! A napi séta is megvan, a baba jóesetben alszik a friss levegőn (rosszab esetben nézeget és akkora dől ki, mire a mamához értek), neked megvan a mozgás, útközben el is tudsz intézni ezt-azt. Van élet autó nélkül is.

És akkor te is felállhatsz a mamánál, hogy ne haragudjon, de most már mennetek kell. Nem vagy ráutalva, hogy valaki hazavigyen.

Ne felvesd, hanem kereken mondd meg, hogy mama ne tessék ebéd előtt jönni, mert nem alkalmas, hanem majd csak szieszta után. Vagy legyen szíves ebéd után hazamenni sziesztázni, mert te is szeretnél lepihenni a babával.

Ha te nem állsz ki magadért, más sem fog. A férjednek kellene, de ő ugye nincs ott, mert dolgozik, hát magadnak kell megoldani.

aug. 20. 11:08
 37/55 anonim ***** válasza:
40%

int írtam én amúgy nem merek babával vezetni. Anyósom nem akar ilyen melegben (meg amúgy sem), 10 percet tömegközlekedni, plusz 15 percet sétálni, én nem tudom felrakni a babakocsit a hévre.

Van erre egy szuper találmány, hordozókendő a neve. Bár akkor nem lenne kifogásod az utazgatás ellen.

#30 Beletaláltál tényleg nem zavar, ha anyum jön. Te ugyanolyan szívesen mész olyan emberekkel programokra, akiket nagyon szeretsz, mint olyanokkal, akiket szeretsz, de kevésbé? 😊

OOké de akkor majd a gyereket is csak anyád nyakára sózd, ne terheld anyósodat. Ugyan olyan vagy mint ő, ha nem rosszabb. Férjed hogy bír elviselni?

aug. 20. 11:08
 38/55 anonim ***** válasza:

Nyilván érthető, hogy az nem zavar, ha a te anyukád jön, de amúgy korrektül állsz a dologhoz, a férjed nyilván nem maradhat otthon, mint te, hogy az ő anyja is jöhessen ugyanannyit az unokához. Szerintem a te hozzáállásod ezerszer normálisabb, mint a legtöbb anyukáé, aki az anyósát kizárja az unoka életêből, mert nem szereti, és nagyon durván kivételet a nagyszülők között, ami rendkívül bántó dolog.

Azt gondolom, el kellene fogadnod a férjed ajánlatát, hogy ő elviszi hétvégén egy délutánra, te meg addig énidőzhetsz, neki is jó, nyilván anyósodnak is jól esik a fiával lenni. Hétköznap meg redukálni kellene a dolgokat, ne menjen 10-re, csak délután, mikor a férjed is otthon van.

aug. 20. 11:09
 39/55 A kérdező kommentje:

#35 Tudom amúgy, de 8 éve így csináljuk, vacsi készítés közben körbehívjuk a szülőket és “közösen beszélgetünk”, mármint a gyerek beszél, a pár meg beleszól, ha kedve van. De vettünk headsetet már. 😊

#36 Köszi! Lehet határozottabban kéne, de azt állítja nem jó a vérnyomásának és rosszul van, erre meg nem nagyon tudok mit mondani, mert ha igaz és miattam lesz rosszul... (Amúgy én 30+-os vagyok, anyósom meg 60 lesz idén, szóval tegeződünk 😅).

#37 Tudom, hogy van hordozókendő, de kétszer voltunk tanácsadáson, tök béna vagyok, nem tudom felrakni hátra, ott megy, itthon meg majdnem kiejtettek a gyereket. 😔

Elől meg balesetveszélyes, mert túl nagy a baba. Már vettünk egy kengurut azt tudom használni, de még várom, hogy legalább stabilan üljön, mielőtt belerakom heti háromszor egy órára (és nem nem vagyok benne biztos, hogy meg fogok tenni azért, hogy anyósomnak ne kelljen tömegközlekednie, mert rohadtul zavarna).

#38 Köszi!!! <3

aug. 20. 11:27
 40/55 anonim ***** válasza:
hat ha a temetes miatt lemondod a talalkozot mert egy ROKONOD meghalt es meg o van megsertodve... nem normalis. oke hogy latni akarja a gyereket de na. hatarok azert vannak.
aug. 20. 11:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!